Doğru hamle neden suçlu hissetirir?

Merhaba ben 1 sene önce boşandım. 1 buçuk yaşında kızım var. Eski eşim bana evliyken, hastayken, hamileyken, lohusayken çok zulüm etti, haksızlık yaptı. Sadece doğruları söylüyorum diye çok darp edildim. Kızım 2 aylıkken evden kovdum, daha sonra boşandım. Ayrıldıktan 4 ay sonra eski eşimin işi battı, her şeyini kaybetti, şu an bir evi bile yok, teyzesinde minnetle kalıyor. Ben de kızım için her gün bir saat eve gelmesine müsaade ediyorum, bazen yemek bazen kahve ikram ediyorum. Barışmak istiyor ama ben çok zulüm gördüğüm ve sevgim bittiği için istemiyorum. Kızımız 3 yaşına gelene kadar maddi olarak bana yardım edeceğine söz verdi. Evi yok, çalışıyor ama her şeyimizi o ödüyor. Çünkü ben çalışamıyorum, kızım küçük, tek bakıyorum. Eşim ahımın çıktığını biliyor, sürekli ajitasyon yapıyor, yalnız olduğunu, birkaç gün bizimle kalmak istediğini söylüyor. Ben namaz kıldığım için ve haram olduğu için ve o varken dinlenemediğim için istemiyorum gelmesini. Trip atıyor, bugün de trip attı, kavga ettim, evden kovdum. Evliyken benimle uğruna kavga ettiği, beni hamile halimde darp ettiği herkes battığında bıraktı onu. Babası, arkadaşları, ablası herkes sırtını döndü, 5 6 aydır sadece ben vardım, kızıma bakarken bir yandan onun psikoloğu olmuştum resmen. Ben de bugün evden kovarken, kızıma hamileyken kimin için beni dövdüysen, boşandıysan git onlar evini açsın sana dedim. Sen merhametimi hak etmiyorsun dedim. Doğruları söyledim ama kendimi suçlu hissediyorum, neden. Kötülük mü yaptım yani ben

Doğru hamle neden suçlu hissetirir?