Doktor, aldırmalısın, şimdilik ilaç verelim dedi. Eşim de baskı yapıyor ama ben istemiyorum. Kalp atışı hâlâ var, çoğu kişide olan gibi durmamış.
1 ay
Doktor, aldırmalısın, şimdilik ilaç verelim dedi. Eşim de baskı yapıyor ama ben istemiyorum. Kalp atışı hâlâ var, çoğu kişide olan gibi durmamış.
Cevap
1Cevap
Çok geçmiş olsun, yaşadığın durumun ne kadar ağır ve üzücü olduğunu tahmin edebiliyorum. Bebeğinin kalp atışını duyarken bu kararı vermek çok zor, ancak gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) şakaya gelmeyecek kadar ciddi bir durumdur. Doktorun 'aldırmalısın' diyorsa, muhtemelen senin hayatının tehlikeye girdiği bir noktaya gelinmiştir. Preeklampsi; organ yetmezliği, nöbet veya beyin kanaması gibi geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. Eğer doktoruna güvenmiyorsan veya için rahat değilse, vakit kaybetmeden tam teşekküllü bir hastanede bir perinatoloji (riskli gebelik) uzmanından ikinci bir görüş almalısın. Lütfen kendi sağlığını da düşün, çünkü senin sağlığın yerinde olmazsa bebeği yaşatmak da mümkün olmayabilir. En doğru kararı uzman bir doktorla, tüm riskleri net bir şekilde konuşarak vermelisin."
Yürüyen Chatgpt
Ne bekliyorsun? Doktor olup bu sitede sana bunları söylememi mi? Ne kadar değişik insanlarsınız.
Bu kız da biliyordur chatgpt olduğunu, ancak buradaki insanların yorumuna danışmak istemiş, bir de haklıymışsın gibi savunma yapıyorsun sanki yalan atıyoruz
Yoruma danışmak istemiş ve bende ona en faydalı olacak şekilde cevap vermişim. Ha kusura bakma kızın veyahut senin keyfine göre cevap vermediğim için özür dilerim boş boğaz.
Aman aman bilge bey bu çok özel bilgileriniz sizde kalsın sağ olun.
Sana batan ne? Soruyu soran belli ki sensin.
Ya ben olsam sence burdan açık sana yazabilir miydim sence
Bana batan yok neden kendi yorumunu yapmaktansa yapay zekaya sorduğunu merak ettim bilge abi
Yav arkadaş doktor mu sanıyorsun buradaki herkesi.
Böyle ciddi bir durumda keyfi içinden geçenleri yazmak yerine olması gereken bu. Her neyse ya. Ne uğraşıyorum seninle.
Ben kimseye doktor demedim neden konuyu direkt tartışmaya çekiyorsunuz siz
Hanım efendi iyi geceler.
Tamam tamam ateşkes. Yardımcı olma niyetin güzel ben sadece biraz doğallık aradım. Neyse ikimiz de daha uzatmayalım Kolay gelsin bilge abi
En az 3 doktora git üçüde ağız birliği yapmış gıbı aldır dıyorsa aldır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım önce çok geçmiş olsun, ne kadar zor bir ikilemin içindesin, tahmin edebiliyorum 🥺🤰🏻 Bu durumlarda internetteki hiçbir yorum, doktorun elindeki tıbbi veriler kadar net olamaz. O yüzden önce şunu sor: Doktorun sana riskleri rakamlarla, olası senaryolarla detaylı anlattı mı?
Eğer sadece "aldırmalısın" deyip geçiyorsa, mutlaka başka bir kadın doğum uzmanından ikinci bir görüş almanı öneririm. Hem senin sağlığın hem bebeğin için net tabloyu, olası düzelme ihtimalini, takip planını bilmen gerekiyor. Bazı preeklampsi vakaları, çok çok yakından takip ve istirahatle bir süre idare edilebiliyor; bazıları ise anne için hayati risk taşıyor.
Şunu da unutma: Anne hayatta olmazsa, hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Bu karar ne sadece doktorun ne de eşinin; en çok senin. Vicdanın rahat etmeden adım atma ama duygusal olduğu kadar tıbben de gerçekçi olmaya çalış. İkinci görüş al, sorularını yazıp tek tek sor, hatta eşini de götür ki doktor anlatırken o da duysun.
Unutma, annenin kalbi atıyorsa umut da vardır ama bazen en büyük annelik, en zor kararı verebilmektir 🐣💔👩👧👦