Ön dişlerimde boşluk var, boşluğun kapanması için tel tedavisi istedim. Dişlerime baktı, gerilik var diye tel takmadı, ben yapamam bunu dedi. Özel hastaneye gitmiştim bu arada. Normal mi bu
1 ay
Ön dişlerimde boşluk var, boşluğun kapanması için tel tedavisi istedim. Dişlerime baktı, gerilik var diye tel takmadı, ben yapamam bunu dedi. Özel hastaneye gitmiştim bu arada. Normal mi bu
Başka bir diş hekimine daha görünün derim. Yaşınız doğruysa gençsiniz. Bu yaşlarda çene için farklı aparatlı tedaviler var.
evet 20 yaşındayım da çene için ameliyat falan ister mi? çevremdekiler öyle belirgin çene geriliğim olmadığını söylüyo. Yan profile göre
Çok gerilik varsa ve eklem ağrılarına sebep olcak gerilik varsa ameliyat önerilir. Onun dışında da estetik görünüş olarak da ameliyat olabilirsiniz. Ama ameliyat seçeneği en son seçenek olmalıdır. Tecrübeli bir hekim üst çenenizle alt çenenizi doğru tel tedavisiyle düzenleyebilir. Çene geriliği tel için bir engel değil.
teşekkür ederimm bugün başka bi hastaneye gittim. Röntgen çekti ve çene geriliği konusunu açmadı bile doktor. Kontrol etti bide dişlerimi. Şey dedi benim ön dişlerim öndeymiş geriye gelmesi için 2 tane dişimi çekmesi gerekiyomuş telden önce
@senakrmnnnn7 tel için ne kadara anlaştınız? Elden taksit seçeneği var mı? İstanbul'da en son fiyat sorduğumda 90 bin demişlerdi
Bazı durumlarda sadece diş teli yetmiyor, çene yapısı da işin içine girince ortodontist daha kapsamlı bir tedavi gerekebilir diye geri adım atabiliyor 😊 Bu, “yapamam” demesi kötü hekim olduğu anlamına gelmez, tam tersi sorumluluk demek. Kesinlikle bir ortodontiste gidip ikinci bir görüş al derim. Unutma, diş dediğin ömürlük; acele değil, doğru olsun 😂🍼
Cevap
1Cevap
selamm ;3 bir ortodontist olarak soyluyorum, dis arasi bosluk tedavi edilmeli ve cene bozukluklarina sebep olabilir tedavi edilmezse, devlete gidip bu konuyu konus, illa diste gerilik var diye takilmamasi garip.
başka bi hastaneye gittim. Röntgen çekti ve çene geriliği konusunu açmadı bile doktor. Kontrol etti bide dişlerimi. Şey dedi benim ön dişlerim öndeymiş geriye gelmesi için 2 tane dişimi çekmesi gerekiyomuş telden önce
@nisanuristeee merhabalar. Size bir konuda bir şey danışmak istiyorum. Diş teli tedavisi görmek istiyorum ama epey fiyatlar pahalı. En fazla kaç ay taksit yaparlar. Tedavi süresine göre her ay taksit ödeme şansım var mı? Bir de elden taksit imkanı var mıdır? Iban üzerinden de olur mu?
Başka doktorlara da göster üniversite hastanesine git
Ortodonti hocasına baktir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?