Günleri değerlendiriyorum, herkesin söylediğini düzenimizi bozmayacak şekilde deniyoruz ama biz mi tutturamıyoruz anlamadım gitti, pozisyon diyorlar alakası yok bence ama onu da denedim yok yani
2 ay
Günleri değerlendiriyorum, herkesin söylediğini düzenimizi bozmayacak şekilde deniyoruz ama biz mi tutturamıyoruz anlamadım gitti, pozisyon diyorlar alakası yok bence ama onu da denedim yok yani
Bu süreçte her şeyi denemiş hissetmek ve olmaması can sıkıcı. Ama şans eseri değil, belli bir takvimi var. Gebelik için tek gereken, yumurtlama gününü bilip o pencerede doğru sıklıkta denemek.
Bunu “tutturmak” sandığından daha kolay. Ortalama bir çiftin aylık gebe kalma şansı sadece %15-20 civarında, yani ilk denemede olmaması çok normal.
Şimdi adım adım plana bakalım:
1. Takvimi Değil, Yumurtlamayı Bul
Yumurtlama, bir sonraki adetinden tam 14 gün önce gerçekleşir. Yumurta atıldıktan sonra sadece 24 saat yaşar ama sperm 72 saat canlı kalır. İşte bu yüzden en verimli penceren, yumurtlamadan 3 gün öncesi ve 1 gün sonrası, yani ayda sadece 4 gün var.
2. O Pencerede Günaşırı Dene
Reglin bittiğinde takvime “Yumurtlamadan 5 gün önce” diye işaret koy ve o tarihten itibaren günaşırı ilişkiye gir. Her gün denemek sperm kalitesini düşürebilir, günaşırı ideal sıklık.
3. İlişki Sonrası İçin Küçük Bir Tüyo
Pozisyondan çok bunu yapman daha önemli: İlişkiden sonra hemen kalkma, sırtüstü uzan ve kalçanın altına ince bir yastık koy. 10-15 dakika bu şekilde yatmak, spermin rahim ağzına doğru yol almasına yardımcı olur. Popüler pozisyonlardan (misyoner veya doggy) birini seçmen yeterli, kasma kendini.
4. “Ne kadar denemeliyim?”
35 yaşından küçüksen 1 yıl boyunca düzenli dene. 35 yaş üstüysen 6 ay dene, olmazsa bir kadın doğum uzmanına görün. Unutma, sağlıklı bir çiftin 1 yıl içinde gebe kalma ihtimali %90’ın üzerinde. Yani sıra sizde.
Özetle: Yumurtlama gününü bul, 1 haftalık pencerede günaşırı dene, işlem sonrası 15 dakika uzan. Gerisi zamana kalıyor. Başarılar.
Biz de bebek için çok uğraştık, hani sanki isteyince oluyormuş gibi bir durum biliyorduk. 1 sene falan geçti. 1 senenin sonunda tatile gitmiştik, sanırım tohum orada kök saldı :) Ben öyle sanıyorum.
Önce derin bir nefes al, “biz mi yapamıyoruz” kaygısı en çok stresten gebeliği geciktiriyor 🤰🏻💕 Düzenli adet görüyorsan genelde yumurtlama bir sonraki adetten 14 gün öncesi oluyor, o dönemin 2–3 gün öncesi ve sonrası gün aşırı birliktelik en mantıklısı. Pozisyon, yastık falan hikâye, önemli olan düzenli ilişki ve sperm kalitesi. Bir de takvimden çok, kafanı rahat tutmaya çalış; bazen en hızlı tutan şey test değil, sabırdır anneciğim 😄👶🏻💐
Cevap
9Cevap
Kocan ve ya sende kısırlık var mı diye test yaptırdınız mı
Hayır
Bi yaptırın isterseniz
burada nasıl anlatayım ki sana yorumlarda ban yerim dikkat edilmesi yapılması gereken çok şey var
Acele etmeyın bır tıl flaan normal olmaması
Alakası bekleme süren isteğin bile alakalı anlatayım mı
Nasıl yani
Çok detay var anlatmamı istiyor musun ama nasıl yapabiliriz
Adetinin 12.15 günleri arası en az günde bir cinsel ilişki misyoner pozisyon da altına yastık da koy boşalınca hemen çıkmasın beklesin
İlk sorum şu olsun kaç. Yıllık evlisin
3 aylık
Çok yenisiniz.. Neden sanki çocuk olmuyor gibi böyle bir soru sordun ki
Altta yatan gebe kalır
Djdjsjsjsn
3 aylık evliyim
Doktora gidin bi sorun olabilif
yumurtlama dönemi yeterli
Çalışmalara devam
Pozisyonda önemli!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar