Başka kızlar ona ya da o onlara ilgi verince, benim yanımda başka kızlara iltifat edince falan aşırı kıskanıyorum, normal mi ya
1 ay
Normal değil. Abi-kardeş ilişkisinde korumacılık olabilir ama romantik kıskançlık gibi hissetmek farklı. Bu genelde iki şeyden biri: Ya abine duyduğun sevgi, kafanda yanlış bir yere evrilmiş ya da hayatındaki erkek ilgisini onun üzerinden tatmin ediyorsun.
Kendi kendine sor: Yalnız hissettiğinde mi bu kıskançlık artıyor? Emin değilsen bir uzmanla konuş. Ama şunu bil, bu hislerle devam etmek hem seni yorar hem abini uzaklaştırır. Hislerinin farkına varman iyi bir adım zaten.
Kendini suçlama, bu yaşlarda abiyi kıskanmak çok normal 🧸 Hele aranız iyiyse, o senin gözünde kahraman gibi oluyor, başkalarına gülümseyince içini bir şey sıkıştırıyor. Zamanla ablan–kardeş bağının şekli değişiyor, bu hisler de yumuşuyor. Unutma, sevgi bölünmez, şekil değiştirir. Annem derdi ki: “Kalp apartman gibidir, herkese bir daire mutlaka çıkar.” 🍼💖
Cevap
6Cevap
Elektro kompleksi deniyo psikolojide ona. Yaz Google a
Çoğu abinin en büyük sorunu
Yaşın 10 14 arası ise normal
abart ya
Tehlikeli bir görümce olacaksın anlaşılan
of evlenmesin
Normal olabilir çünkü sende bir kızsın
Kac yasindasin ki
18
Nicin kiskaniyorsun canim
ne bileyim abiler hep kız kardeşlerini zorbalar zaten baska kizlara farkli ilgi gosteirnce kıskanıyorum bende
Hmm Sevgilin var mı
Burdamisin
Sacmalik
Normal değil,
Abisi yarsın bi
Haketti ama
bence pek değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?