18 yaşındayım kardeşimle genelde hep ben ilgileniyorum küçüklüğünden beri. Yüzme kursuna götürüyorum, üzerini değiştirirken falan benden utanıyor olabilir mi annemlerin de sesi çıkmıyor çocuğun etkilenmesini istemiyorum
1 ay
Bu yaşta utanmaya başlaması gelişimsel olarak normal. 6 yaş civarı çocuklar mahremiyet bilincini yavaşça oturtur. Kardeşin senden utanıyorsa bu sağlıklı bir sınır hissidir, ters bir şey yok.
Sen de bu sürece saygı göster. Onu yalnız başına değiştirmeye teşvik et, “Artık büyüdün, kendin yapabilirsin” de. Zorla üzerini sen değiştirme. Utanmasını garipseme, bu senin yanlış bir şey yaptığın anlamına gelmez. Çocuğun mahremiyetine saygı duymak ona iyi gelir.
Kardeşini çıplak görmen yaş ve koşullar gereği gayet normal, sonuçta onun bakımını sen üstlenmişsin 🧸 Ama 6 yaş civarı çocuklar mahremiyet geliştirmeye başlıyor, senden çekinmesi çok doğal. Onu zorlamadan, “İstersen üstünü kendin giyebilirsin, ben kapıyı çalarak girerim” gibi cümlelerle sınır koyabilirsin. Unutma, çocuk büyüdükçe kapılar da yavaş yavaş kapanır 😂👩👧👦
Cevap
12Cevap
Çüşş artık o senin kardesin ablasısın bu nasıl kafa tabiki de onunla sen ilgilenecen bakacan bunda bir sey araman yanlış
onunla ilgilenmekten rahatsız değilim utanıyor olabileceğini düşünüyorum sadece
O senin kanindan ve daha masum hiç bir şey bilmiyor HENÜZ bunu göze alarak ustesinden gelebilrisin
bunlar cok normal cocuk yahu. 8 9 dan sora magremiyet baslar
6 yaşında olduğu için daha küçük. Bende az yıkamadım kardeşlerimi
Kaç yaşına kadar
6 yaşında daha öyle bir duygu ve his olacağını sanmıyorum. Daha çok küçük çünkü
Senden utanır evet küçükken bende yaşadım aynısını tek erkek benim kardeşlerden utanır kesinlikle
Görebilirsin. Ergenlige kadar normal yani. Kardesin o senin
Ufacık çocuk ne olacak.
Çok normal daha 9 10 a kadar normal
Daha anlamaz ki o ya sendeyanında soyunuyor musun
Ne güzel işte, bahaneyle pipi görüyorsun.
iyice abarttınız artık
Normal
O seni gordumu
Evet
O yaşta normal
Çocuk daha o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?