25 Mart tarihinde son ilişkiden hamile kaldım ve şu an bebeğin doğum tarihini hesapladım 20 Aralık gibi olacak. Doğru mu hesapladım? Yoksa daha erken gelebilir mi? Mesela bebeğimin burcu yay mı yoksa akrep olmaya ihtimali mi var?
1 ay
25 Mart tarihinde son ilişkiden hamile kaldım ve şu an bebeğin doğum tarihini hesapladım 20 Aralık gibi olacak. Doğru mu hesapladım? Yoksa daha erken gelebilir mi? Mesela bebeğimin burcu yay mı yoksa akrep olmaya ihtimali mi var?
Doğum tarihi hesaplamada yöntem şu: son adet tarihinin ilk gününe 280 gün (40 hafta) eklenir. İlişki tarihi üzerinden hesaplamak daha az kesindir çünkü yumurtlama kişiye göre değişir.
25 Mart ilişki ise, bebek yaklaşık 16-20 Aralık civarı beklenir. Ama erken de gelebilir (37-42 hafta normal). O yüzden burcu kesin değil; Kasım sonu doğarsa Yay, Aralık başı gibi doğarsa Yay veya Akrep'in son günlerine denk gelebilir.
En doğrusu doktorun ilk ultrasonuyla verdiği tarih. Onu baz al, bunlar tahmin.
25 Mart’tan itibaren klasik hesapla tahmini doğum tarihi 25 Aralık civarı oluyor canım, senin hesapladığın 20 Aralık da gayet mantıklı 🍼 Genelde +/− 2 hafta oynayabiliyor, yani 10–30 Aralık arası her an gelebilir. Bu da büyük ihtimalle Yay burcu demek, çok erken gelirse Akrep’e kayabilir. Anne olunca takvim değil, bebek karar veriyor 😂
Cevap
3Cevap
son regl tarihine göre hesaplıyorlar.
Doktorlar son regl tarihine göre hesaplıyor. Hadi birlikte oldun yumurta hemrn döllenmiyor ki. Yani hiçbir hesaplama tam doğru zamanı vermiyor
Erkekse akrep olsun kız olacaksa yay olsun inşallah. Akrep kadınları çekilmiyor çok sinsi tehlikeliler
Bebek kendini annenin son adet tarihinden geliştiriyor o aylığa getiriyor
Onu bilemezsin canim ben de hesaplamistim ama erken dogum oldu
40 hafta ortalama
hesap makinasi ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?