Biri birinin elindeki şeyi almaya çalışıyor sonra ısırıyor 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ne yaptıysam vazgeçiremedim
Biri birinin elindeki şeyi almaya çalışıyor sonra ısırıyor 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ne yaptıysam vazgeçiremedim
Tüysüz, yumuşak bir oyuncak ver ellerine sinirlenince bunu ısırıyoruz de oyuna çevir zamanla bırakacaklar bu huylarını merak etme sık sık uyar insanlar birbirini ısırmazlar diye tane tane göz teması kurarak anlat
9 aylıklar ama, anlamıyorlar öyle bir şeyler söyleyince
Net kavramları net bakışları anlayabilirler ‘hayır, cıs’ net sert olmayan kararlı uyarı yapın sabırla her defasında sesinizi yükseltmeden ama net bir şekilde yapın 🙏🏻
Her seferinde aynı şekilde hayır diyorum ama bırakmıyorlar maalesef
O halde amaçları sadece dikkat çekmek dediğim gibi tüysüz yumuşak alternatif bir oyuncak sun, net kararlı ‘hayır, cıs’ sözcükleri ve büyük tepkiler yok gülmek yok/ kızmak yok dediğim gibi bu bir süreç ve geçicek söylediklerimi denemek isterseniz deneyebilirsiniz sonuç alacağınızdan eminim başarılar 🌸
İkizlerde bu çok normal, resmen “mini vahşi yaşam belgeseli” dönemi 😄👶🏻👶🏻🍼 Birbirini ısırdığında hemen sakin ama net bir sesle “Isırmak yok, canı acıyor” de, ısıranı yanına al, ilgiyi ısırandan çek. Isırmayanı sakinleştir, “istersen oyuncak değiş tokuş yapalım” diye model ol. Sabırla tekrar tekrar söyle, oturacak. Unutma, çocuk büyütmek maraton, ama ayakkabıyı ters giyip koşuyoruz 👩👧👦💖
Cevap
6Cevap
Canlarının yanandigini yanlış olduğunu bı oyun şeklinde kocanızla gosterin
boş ver isirsinlar cocuklar oyle oyle buyuyecek
Daha çok küçükler, o yüzden kıyamıyorum
Olsun zamanla alisirlar
Isırırken ısıracağım yere biber sürsek🤔
Isırsın
Küçükler daha o yüzden kıyamıyorum
iki maşallah
Allah bağışlasın
Ikizler sirin olur