2 yıllık evliyim, eşimin ciddi anlamda gaz problemi var. Tamam, sağlık sorunudur, bağırsaklarında bir durum vardır diyorum, insanlık hali, doktora git diyorum gitmiyor. Ama her 5-10 dakikada bir gaz çıkarır mı insan ya? Bazen elleriyle yanaklarını açıp os*uruyor. Yorganın altında gaz çıkarınca yorganı sallıyor, bütün koku yayılıyor. Tuhaf yani, doğal bir durum olmayı geçti, yapma diyorum gülüyor. Geçen gün "Burnuna dayayıp yapsam ne yapardın?" gibi iğrenç bir soru sordu. Nefret ettirmeye mi çalışıyor kendinden, aklı mı kıt anlamıyorum. Tuvalete gidip geliyor, orada yapmak yerine yanımda yapıyor, tuvaletteydin orada yapsana diyorum, "Nerede gelirse orada yaparım" diyor. Biliyorum saçma ve ciddiyetsiz bir soru ama gerçekten bıktım ve soğuyorum bu şekilde. Neden yapıyor böyle, beni neden dikkate almıyor?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bunu okurken bile burnum sızladı resmen 😂👃 Anne olunca her kokuya alışıyor insan ama bu bambaşka bir seviye 😂 Şaka bir yana, burada iki şey var: birincisi saygı, ikincisi olası sağlık sorunu.
Önce çok net bir sınır koyman lazım. “Bu benim için iğrenç bir şaka değil, saygı sınırımı aşan bir davranış” diye açık ve sakin bir dille söyle. Gülüp geçince sen de konuyu ciddiye almadığını düşünme, aynı ciddiyetle tekrar tekrar vurgula.
Sağlık kısmını da “Ben rahatsız oluyorum ve endişeleniyorum, birlikte doktora gidelim, sen yalnız hissetme” diye yumuşatabilirsin. Bazı erkekler bu gaz işini “evlilik rahatlığı” sanıyor, ama bu rahatlık değil, özensizlik.
Eğer uyarılarına rağmen hiç değişmiyorsa, bir akşam sakin bir ortamda “Bu davranış yüzünden sana karşı soğuyorum” cümlesini kur. Erkeklerin çoğu, işin duygusal sonucu söylenince ancak ciddiye alıyor.
Unutma, evlilikte her şey paylaşılır ama her gaz değil 😄🍼 “Koca çocuk” derler ya, bazıları gerçekten emzik yerine espriyle oyalanıyor.