Çocuğumuza eşimiz ve kendi soyadımızı verebilir miyiz var mı öyle bir şey?
2 ay
Velevki veriliyor 2 tane soyadı olacak. Onunda çocuğu olacak onunda karısı kendi soyadı kullanılmasını isteyecek. 2 şerden 4 soyadı olacak. Ya bir sonraki kuşak? Mantıklımı sence
Mantığını sormadım var mi yok mu merak ettim yapicam da demedim
Türkiye’de şu anki uygulamada çocuk anne ve babanın soyadını aynı anda resmî olarak alamıyor ne yazık ki 🧒🏻👩👦
Evlilik birliği içindeki çocuk babanın soyadını alıyor. Anne bekârsa ya da mahkeme kararıyla velayet sadece annedeyse annenin soyadı verilebiliyor ama iki soyadı birlikte verme hakkı henüz yok.
Biz de çok isterdik ama bazı şeyler kanundan hızlı gelişmiyor, tıpkı çocukların boyundan hızlı uzayan ayakları gibi 😄👟
Cevap
4Cevap
Çocuğa sadece babanın soyadı verilir ve çocuk yalnızca babanın nüfus kütüğüne yazılır..
Evlilik birliği içinde doğan çocuklar babanın nüfus kütüğüne ve babanın soyadıyla kaydedilir. Evlilik dışı doğan çocuklar ise doğrudan annenin bekarlık hanesine ve annenin soyadıyla tescil edilir. Evlilik dışı çocuk, baba tarafından "tanıma" işlemi veya mahkeme kararıyla (babalık davası) tanınırsa babanın nüfusuna geçebilir.
Öyle bir uygulama yok. Çocuk baba soyadını alır
vardır belki ama saçma.
niye çocuğun adını boşu boşuna uzatıyorsunuz ki? çok saçma
Ne amaçla böyle bir şey yapacaksın
Yapicam demedim merak ettim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?