Merhaba, epilepsi hastası bir kadınla evlenir miydiniz? Cevabınız hayır ise nedenini de paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler.
2 ay
Merhaba, epilepsi hastası bir kadınla evlenir miydiniz? Cevabınız hayır ise nedenini de paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler.
Zalimce gelebilir ama hayır. Eşimi sürekli öyle görmek beni yıpratır , dayanamam. O konu da soğukkanlı biri değilim. Onu yalnız bırakamam sürekli aklım onda kalır ki bu da beni aşırı yıpratır
Cevabınız için teşekkür ederim.
Rica ederim. Ama bir şekilde evlendim ve bu sorun sonra çıktıysa da bir ömür bakarım. Yani asla o şekilde bırakıp gitmem. Hayırlı günler
Bazı kadınlarda evlendikten sonra da bu hastalık çıkabiliyor
O zaman bırakıp gitmek yanlış. Aynı durumda diğer tarafta olabilir çünkü. Ama evlenmeden bilmek ayrı.
Epilepsi ilaçları hissiyatı minimum seviyeye düşüren ilaçlardır. İlaç kullanırken Çocuk yapmadı imkansız. Cinsellikte ise haz konusunda çok geç kalan duruma sahiptir. Şimdi gerisini sen degerlendir. Çocuk istemeyen erkek olursa onunla mutlu olma şansım var.
Hassasiyeti minimuma düşürmesi için çok yüksek seviyelerde dozlar olması gerekiyor. Normal dozlarda hassasiyet ve bilinç normal bir insanınkiyle aynı seviyededir. Çocuk konusunda da evet bazı ilaçları kullanırken hamile kalmak riskli olabiliyor. Hamilelik kontrollü ve planlı gerçekleşmelidir. Epilepsi hastaları anne olabiliyor.
Yazmama bakilir ise soru sormana gerek yokmuş.
Yanlış anlamayın yorumunuzu yargılamak için yazmadım yanlış anlamayın. Her ilaç aynı etkiyi yaratmaz onun açıklaması için yazdım ve çocuk düşünülmüyorsa kısmına yanıt için yazdım. Cevabınız için teşekkür ederim
Ben yıllardır sağlık camiası içinde çalışan insanım. Tıbbi tecrubelerim çok fazla. O ve türevleri hastalık için kullanılan ilaçlar çoğunluğu cenin döneminde kullanılması yasaktır. Fiziksel olmasa da mental olarak başka sorunlar ile doğan bebekler azımsanmayacak kadar fazla. O yüzden de bilerek adım atmak hayatını şansa biraktirmaz. Engelli bebek bakmak hayata edilmiş zulmdur
Peki hamilelikte doktor kontrolünde ilaç kullanıp sağlıklı bebek getirenler oluyor mu? Bunun için en doğru adım nasıl atılır ilaç kullanma sürecinde
İlaç kullandığın sürece hamile kalmaman gerekiyor. Sana o yüzden dedim çocuk istemeyen adamla mutlu olursun diye. Engelli çocuğun olacağına, olmaması daha hayirlidir
Tedavi gördüğü m doktorla görüştüm. Gelecekte evlenirsem hamilelik süreci nasıl ilerliyor diye sormuştum. Hamilelik planlamadan önce görüşelim ilaç dozunu ve ilacını ona göre ayarlayalım sonra hamilelik olursa daha iyi olur demişti bana.
Neyse... Bu konuşmalarınızı yazın bir yere
Hem epilepsi hastası hem akraba evliliği yapmış birinin çocuğu çok çeker mi
İşin zor. Hayata eksiden baslamissin
Ben değilim başka birisi de bu kadının ailesi full akraba evliliği ve kendisi de epilepsi hastası çok iddialı konuşuyorlardı işte görünce şaşırdım
Hayatı bitmiş. Gerisi oyun oynamak
Çok uyardım kuzeninle evlenme diyede
Sen kendi hayatına bak. boş ver milleti. Aklını kullanmak yerine başka yerini kullanan hep zorda kalır. Sen kendi hayatına bak. Senin hayatın yerinde mi? Önemli olan o
Haklısınız kusura bakmayın teşekkürler
Sen niye aldatildin ki? Bahtsız kız?
Kuzeniyle aldattı
Sende bir kıçına tekmeyi. Erkek mi yok piyasada? Hemde daha kalitelisi ve alası varken
@Aldatılmısbahtsız hem Epilepsi hastası hem kuzeniyle evlenen kişi sevgilin mi
Bak şimdi kuzeni benle arkadaş oldu ilk onunla samimi oldum epilepsi hastasıyım işte bayılıyorum diye anlatmıştı. Sonra ben sevgilim ile aramızın biraz bozulduğu zamanlar bu kız sevgilime açılmış seni seviyorum ama sevgilin var falan filan diye orada aldatıldım zaten ben onları çok uyardım çocuğunuz hastalıklı olur falan diyorum orada bana şunu dedi bizim ailede çok akraba evliliği yapan var hepsinin çocuğu sağlam bizimki de sağlam olur dedi
Kız epilepsi hastası anne babası akraba evliliği beni aldatanda epilepsi yok
Senin ahım varsa onlara huzur gelmez. İlahi adalet er ya da geç tecelli eder
@Aldatılmısbahtsız kuzen ve akraba evliliklerine çok karşıyım çünkü çocukları epilepsi olmasa bile başka türevde hastalıklara sahip olabiliyor. Bazı akraba evliliklerinde çocuk sağlam da oluyor ama hasta olma ihtmali çok yüksek. Aldatmaları ise çok adi bir hareket. Sen kafana takma kendi yoluna bak. Erkek arkadaşının karakteri sağlam olsa sevgilisi varken başka biri ile görüşmezdi. Allah seni kurtarmış öyle düşün. İkisinin yolu açık olsun de daha kafa yorma. Allah’a havale et
Zaten şükürler olsun diyorum narsist biriyle evlenmediğim için. Umarım çocukları çekmez.
Genetik olarak engelli bebeleri olma olasılığı cok yuksek
@Aldatılmısbahtsız amin inşallah ilerdeki çocukları sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Sen kendi yoluna bak ve emin ol çoooook daha iyileri çıkacak karşına ♥️
Teşekkür ederim ikiniz içinde 🫶🏻 Allah iyilik versin inşallah 🫶🏻
@Aldatılmısbahtsız amin ♥️
Epilepsi tek başına “evlenmem” sebebi olmamalı canım 🧡 Anne olunca anlıyorsun; önemli olan hastalık değil, karakter, uyum ve birlikte mücadele edebilmek 🤱 En çok düşündürmesi gereken şey, hastalığı birlikte nasıl yöneteceğin, doktor kontrolü, ilaç düzeni, kriz anında ne yapacağını bilmek olur 👩⚕️ Unutma, mükemmel insan yok, birbirine iyi gelen çift var 😉 Annem derdi ki: “Kusur ararsan insan bulamazsın, kalp ararsan dünya dar gelir.” 🍼💛
Cevap
6Cevap
Hiç stres sinir olmaması lazım sürekli aşkım minnosum canım bocegim diyecen onu geçtim yatakta birden kasilsa iş üstünde uğraş dur sonra
Sen epileosi hastasıyla beraber mi oldun?
Hem akraba evliliği yapmış epilepsi bir kadının çocuğu çok çeker mi bu kadının annesi babası da akraba
@Aldatılmısbahtsız doktorla görüşmeniz daha iyi olur bence. Buradaki yorumlara çok takılmayın
Hastalık hakkında çok detaylı bir bilgim yok ama seviyorsam çok önemsemem ya
Evlenilir sonuçta oda bir Allah kulu onunda mutlu olmaya hakkı vardır
Evliliğe karşıyım ama birlikte olunabilir. Epilepsi ilaçlarla çoğunlukla kontrol altına alınabilir bi hastalık abartmaya gerek yok.
Evlenirim ama bende gayim mantik evliligi yapabiliriz
Yani zor iş ama illa ki kabul eden vardır
O ne demek
Hastalıkta ve sağlıkta diye boşa demiyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?