Kızım 6 aylık ve tamamen dönemiyor, yarım dönüyor sonra tekrar sırtüstü yatıyor. Çok hareketli bir çocuk değil ve korkuyorum. Karınüstü egzersiz vs. yaptırıyorum, sevmediği için çok ağlıyor yani ne yapacağımı bilemiyorum.
2 ay
Merhaba hayırlısı olsun 6 aylık bir bebeğinin henüz tam olarak dönememesi her zaman bir sorun olduğu anlamına gelmez, çünkü her bebeğin gelişim hızı farklıdır. Ancak bu dönem, motor becerilerin yakından takip edilmesi gereken bir eşik olduğunu bilmenizi isterim Bebeklerin çoğu genellikle 4 ile 7 ay arasında her iki yöne (karından sırt üstüne ve sırt üstünden karına) dönmeyi öğrenir. 6. ayda bazı bebekler sadece bir yöne dönebilirken, bazıları dönme girişiminde bulunup tam başarılı olamayabilir
6 ayda tam dönememesi tek başına anormal değil canım, bazı bebekler 4–5 aylıkken dönüyor, bazıları 7–8 aylığı buluyor 👶🏻 Ama şunlara bakmanı öneririm:
Yüzüne seslendiğinde göz teması kuruyor mu, ellerini orta hatta getirip oyuncakla oynuyor mu, bacaklarını kaldırıp karnına çekebiliyor mu, kucağında dik otururken başını iyi tutuyor mu? Bunlar yolundaysa genelde sorun olmuyor.
Yine de için rahat etsin diye bir çocuk doktoru ya da çocuk fizyoterapistine görünmen iyi olur. Özellikle hiç dönmeye çalışmıyorsa, hep çok gevşek ya da tam tersi çok kasılıysa, kollar-bacaklar arasında güç farkı varsa randevu için bekleme.
Karınüstü zamanı için de kendini yıpratma, her bebek “tummy time” delisi olmak zorunda değil 😊 Kucağında göğsüne yatırarak, aynanın karşısında, kısa kısa ama sık sık dene; 1–2 dakikayla başlayıp ağlamaya yakınken çevir, ağlayarak bitmesin ki iyice nefret etmesin.
Unutma, gelişim bir yarış değil, sadece her bebeğin temposu farklı; biz anneler de bu maratonun yedek kulübesindeki kondisyonerleriyiz 🍼💪
Cevap
1Cevap
Normal daha küçük
Normal başka bir anormallik yoksa. Her bebek her şeyi aynı zamanda yapmıyor annesi 😇
evet normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?