İlk doğumum ve aşırı koruyorum, sezaryeni çok istedim uygun görmediler perşembe günü yatışım yapılacak ben nasıl doğuracağım bilmiyorum
2 ay
Dogum sancilarin basladiginda nazo gibi 1 1.5 litre su katilarak yapilan icecekler var ya toz, onun icerisine daha fazla toz seker ekle karistir ic onu icebildigin kadar ic, bunu ebe arkadssim bana bunu demisti dogum kanalini aciyo hurma yiyebilirsin ben yatis istemedim evim yakindi imza atip ciktim hastanede sanci cekmek cok zor kalkma yat diyolar evimde rahat rahat cektim sancimi 15 saat sanci cektim gittim 3 cm yatis dediler tekrar istemedim eve geldim öldüm bittim dedigim sancilar o saatten sonra basladi 23.30 da gittik yarim saatte dogdu iyi ki evde cekmisim sancilarimi allah kurtarsin oncelikle ve bu nasil agri dayanamiyorum dedigin sancilar da daha bisey yok en hafifi sancilar ilk 1 saate 1 gelecek sonra kisa surecek sonra 40 dk ya bir yarim saate 1, 20 dk ya 15 10 sanci cekme dakikalari uzayacak 5 dk ya bir e dusunce yaklasik 8 cm acilma olmus olacak 10 cm ulastiginda dogum gerceklesiyo sanciyi cektikce aciliyo yani benim cok zor acildi 6 saatte 4 saatte dogum yapanlar oluyo benim 18 saat surdu toplamda aklima gelen bunlar yaninda biri olsun yanliz olma evde
Çok teşekkür ederim bunu bilmek iyi oldu hastanem uzak muhtemelen yatış yapıcam 🙏🏻
Teşekkür ederim 🤍
İlk doğumda böyle hissetmen o kadar normal ki 🥹🤱 Doktorun sezaryeni uygun görmediyse, demek ki senin ve bebeğin için en sağlıklı olan normal doğum gibi duruyor. Nefes egzersizlerini mutlaka öğren, yanında güvendiğin biri olsun, hemşirelerden utanmadan destek iste. Unutma; kadın dediğin hem doğurur, hem susamışken suyu kendi doldurur. 😄🍼
Cevap
5Cevap
Senin için zor bir süreç doktorların ve evelerin dediklerini ugulmaan lazım. Ve ıkınmayı kesmemen lazım
Isınacak fırlayacak 🤣🤣🤣
Fırtlar merak etme
Saglıklı olsun da doğum kolay
Sicar gibi işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?