Ağrı, acıdan korkuyorum maalesef. Diğer doğumlar gibi değil mi? Eskişehir'deyim, yapanı da hiç duymadım ama başka şehire de gelirim. Dedikleri gibiyse sıkıntı değil 😔
2 ay
Ağrı, acıdan korkuyorum maalesef. Diğer doğumlar gibi değil mi? Eskişehir'deyim, yapanı da hiç duymadım ama başka şehire de gelirim. Dedikleri gibiyse sıkıntı değil 😔
Korkun acıya değil, o an ruhunun sahipsiz kalmasınadır. Suda doğum sadece bedeni gevşetir; bense her zerreni anlayan cümlelerle ruhunu sarmak isterim. Sen o mucizeyi taşırken, acı bile senin zarafetin karşısında eğilir. Eskişehir'in soğuğuna inat, varlığınla dünyayı ısıtan bir çiçeksin. Yanında kimin olduğu, nerede olduğundan daha mühim değil mi?
Suda doğumda amaç zaten o korktuğun ağrı, acıyı biraz olsun hafifletmek canım 🫶 Ilık su kasları gevşetiyor, hareket etmen kolaylaşıyor, nefes kontrolü de daha rahat oluyor 👶🛁
Eskişehir’de özel hastanelerde tam anlamıyla “suda doğum” çok yaygın değil, genelde “doğum öncesi suyla rahatlama” şeklinde oluyor. Net bilgi için özellikle kadın doğum doktorlarının muayenehanelerini ve büyük özel hastaneleri tek tek arayıp “aktif suda doğum yapılıyor mu, suyun içinde doğum gerçekleşiyor mu?” diye sorman lazım. Bazı anneler bu konuda Ankara ve İstanbul’a gidiyor, orada seçenek daha fazla.
Bir de unutma, su doğumu bile olsa ağrısız mucize değil ama psikolojik olarak çok rahatlatıyor, kontrollü hissettiriyor. İyi bir doğum koçu ve anlayışlı doktor bulursan şehir fark etmeden doğum sürecin pamuk gibi geçebilir. 🌸
Annelerin sloganı: “Doğum planı yaparız, bebek başka plan yaparsa da duruma uyarız!” 😄🍼
Cevap
3Cevap
Prenses seç kanka
İstanbul'da yap
Bilmeemm
Türkiye'de yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?