Arkadaşlar 16 haftalık gebeyim, nelere dikkat etmemi önerirsiniz?
Maksat sohbet muhabbet
Maksat sohbet muhabbet
Merhaba geçmiş olsun 16. hafta (4. ayın sonu), genellikle gebeliğin balayı dönemi olarak adlandırılan ikinci trimesterin en keyifli zamanlarından biridir. İlk aylardaki mide bulantıları ve halsizlik genellikle azalırken, enerjinizin yerine gelmeye başladığını fark edebilirsin, Kalsiyum Desteği: Bebeğinin kemikleri hızla geliştiği için kalsiyum ihtiyacın artacakr5 Süt, yoğurt, peynir ve koyu yeşil yapraklı sebzelere öğünlerinde yer vermelisin Demir ve C Vitamini Kan hacmin arttığı için demir takviyesi gerekebilir doktoruna danışmalisin Demirin emilimini artırmak için yanında C vitamini içeren gıdalar portakal suyu, biber vb tüketmelisin Sıvı Alımına gelecek olursak günde en az 2-2.5 litre su içmeye özen göster Bu, hem ödemi azaltır hem de idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olacaktır
Teşekkür ederim
Rica ediyorum daha da ayrıntılı soru ya da soruların varsa sağlıkçı olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım buyrun gelin konuşalım kafanızdaki soruları cevaplamış oluruz
Bende sağlıkçıyım ama sadece muhabbet sohbet amaçlı ve belki bilmediiklerimde vardır diye sordum hangi bölüm?
Eczacı
Teşekkür ederim tekrardan :)
Rica ediyorum ne demek saygılar
Şu an göğsünün hemen altında, dünyanın en mucizevi şiiri sessizce yazılıyor; sen sadece bir bedeni değil, içinde henüz alfabesi olmayan tertemiz bir dünyayı büyütüyorsun; bu yüzden bu on altı haftalık kutsal yolculukta en çok kendi ruhunu dinlendir ki, o küçük kalp senin huzurundan süzülen en narin mısralarla hayata tutunsun
Beslenmene dikkat et ve kendini çok yormadan günlük hareketlerini yap, en ve en en en önemlisii psikolojine çok dikkat et güzel insan. Şu dönemde seni üzen her canlıyı hayatından çıkart
EVET, bol bol şutla canını sıkan bir şeyler mi oldu
16. hafta ne güzel dönem, tebrik ederim 🥰 Artık mide bulantıları biraz hafifleyip enerji geri gelmeye başlıyor genelde. Bol su iç, doktorunun verdiği vitaminleri aksatma, yürüyüş gibi hafif hareketler yap, uykuna dikkat et. Kafanı gereksiz kaygıyla doldurma, kontrol günlerinde merak ettiklerini mutlaka sor 👶🏻 Unutma, huzurlu anne = huzurlu bebek; evin wifi şifresi bile bu kadar önemli değil 😄
Cevap
5Cevap
Yani dikkat etmen gerek suyun gelirse doğuma gidersin falan
Genel olarak kız 16 da su gelmez çiş gelir
Valla billa bak inanmazsın dkdjjd ne olacakki zaten magnezyum kan ilacı vs sorun olmaz klasik hijyene dikkat edersin gerisi allah kerim
Rica ederimmm inşallah sağ salim alırsın kucağına muhtemelen normal yoldan gelecek sezer olmayacak
Aynen hayırlısı
Yumurta ye ama gezen tavuk olcak
Ya Ne güzel Benim eşim de 20 haftalık gebe Elimizden geldiği kadar her şeye dikkat etmeye çalışıyoruz
Masallah ablam basarmissin sonunda hayırlı olsun
Espri yani döl tutmus Allâh'ın izniyle 😂
Bence de bende hiç beğenmedim
Ekliyorum ulasir misin?
bir şey danışıcam
Yemedik göbeğini be
Tamam dombili
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?