Gerçekten mümin mi değiller, kendi arzu ve isteklerini önemseyen benciller mi?
2 ay
Gerçekten mümin mi değiller, kendi arzu ve isteklerini önemseyen benciller mi?
Ana baba sadece dünyaya gelmesine sebep olur çocukların imtihan etmek Allaha aittir çocuğuna islamı abdest almayı namaz kılmayı oruç tutmayı ve lüzumlu din bilgilerini öğrenmeyen ve öğretmeyen ana baba Allah katında mesuldür çocuğa gelince bazen ana baba çok gayret eder herşeyi yapar ama bazı şeyler ama çocuk ıslah olmaz kendi başına belaya günaha sokar dünyada ahirette perişan olur Allah herkese akıl irade ve imkan vermiştir dolayısıyla ana babayı suçlayıp veya günah ve haramlar işleyip suçu Allaha ve kadere yükleme k ana babayı suçlamak yanlış olur iyilik yapan iyilik şer yapan şer bulacaktır herkes ne ekersen. onu biçer
Hadid 20) İyi bilin ki dünya hayatı ancak bir oyundan, bir eğlenceden, bir süs ve gösterişten, aranızda bir öğünmeden, mal ve evlatta çokluk yarışından ibarettir.
valla Allah yasaklamamış aksine eşcinsellik gibi doğurmanın mümkün olmadığı ilişkilere karşı çıkıyor demek ki Allahın o sınava sokası var.
ha bende çocuk doğurmayı bencillik olarak görüyorum ama varoluşun özü zaten bencilce, müminin işi doğurmamaktan ziyade o çocuğa verebildiğinin en iyisini vermek.
Tekasür 1-23-4-5) Mal, evlat ve akraba çokluğu ile övünmek sizi öyle aldatıp oyaladı ki, Nihâyet kabirleri ziyâret ettiniz. Hayır! Böyle yapmayın! Yakında bileceksiniz. Sonra (yine) hayır! İleride bileceksiniz! Hayır! Eğer gerçeği kesin bir bilgiyle bilseydiniz böyle yapmaya cür’et edemezdiniz!” Kurandan mı haberin yok acaba?
yavrum evladım sen önemli olanın ahiret olduğunu insanın mal evlat ve akraba derken bunun için çalışmayı unuttuğunu vurgulayan bi ayete doğurmanın haram olduğu fikrini zorlamayı nasıl başardın bilmiyorum da bu mantıkla o zaman rasullerin çoğu bile bile günah işlediler ve o zaman sana akraba sahibi olmak ve paranın olması da haram yazdığın şeye bakarsan.
Doğurmak haram demedim. İslam çocuğa teşvik etmiyor bu senin uydurman, ayetler bunu gösteriyor.”Tegabun 15) Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız bir imtihandır. Büyük ecir ise Allah katındadır.” Hud 45-46) Nûh rabbine şöyle seslendi: “Ey rabbim! Şüphesiz oğlum da ailemdendir. Senin vaadin elbette haktır. Sen hâkimlerin en âdilisin” dedi. Allah buyurdu ki: “Ey Nûh! O senin ailenden değildir. Çünkü onun yaptığı iyi olmayan bir iştir. Sakın hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyi benden isteme! Ben cahillerden olmayasın diye sana öğüt veriyorum.” Hadid 20) İyi bilin ki dünya hayatı ancak bir oyundan, bir eğlenceden, bir süs ve gösterişten, aranızda bir öğünmeden, mal ve evlatta çokluk yarışından ibarettir. ” hadi bu ayet?
İddiam bu olsa idi bunu da kanıtlardım çünkü din eninde sonunda senin Allah için kendi mutluluğundan vazgeçmeni öğütlüyor neredeyse. Benim sorum ya da iddiam çocuk doğurmak helal mi haram mı değil? Farkında bile değilsin? Bir insan sözde canından sevdiğini birisini neden bile bile cehennem sınavına gireceğini göze ala ala dünyaya getirir?
1. ci kısmı tartışmak çok zaman alır ama cevabım basit, Allah bir şeyi öğütlüyor diye bu bir emir değildir, cuma namazı içinde biter bitmez yer yüzüne dağılın ticaretinizin peşine koşun diyor, zorunda mısın? yapmazsan haram mı? hayır, her şeyi Allahın dediği gibi yapmaya çalışmak zaten gerçekçi bişey değil. çünkü asıl cevabım
Allah insanı bilerek bencil yaratmıştır kendi bencil fıtratına yine fıtratında bulunan irade ile ne kadar direneceğini görmek için, çocuk ta da bu geçerli, ayrıca şunu da unutma o çocuk cehennemlik değil cennet gibi yüce bir ebedi mutluluğa ve zevke de sahip olabilir bu o çocuğun iradesine kalmış bir şey
Şöyle düşün; inanan biri için hayat “sonsuz cehennem sınavı” değil, imtihan ama aynı zamanda rahmet ve fırsat alanı 🧡 Çocuk yapan mümin, “Ben bu çocuğu güzel yetiştirirsem hem o kazanır hem ben sevap alırım” diye bakıyor. Niyet bencillik değil, umut. Anne sözü: “Çocuk sahibi olmak kumar değil, emek ister; herkes o emeğe niyet ediyor.” 👶🏻💕
Cevap
2Cevap
gaybı bilmediğinin bilincinde olan ve çoğalınız çünkü ben sizin çokluğunuzla övüneceğim diyen hadisi bilen mümindir
Gaybı bilmiyorsanız ateist mi Müslüman da bilemezsin ki? Yani çoğaldıkça insanlar ateist de çoğalabilir. Hepsi ateist olamaz elbet ama birkaç mümin olsun diye çoğu insanı cehenneme gönderme riskini almak mı peygamberlik? Yani mesela sen kendi ailenden birisinin yaşaması için 1000000 tane masum insanı öldürürsün?
kafanız çok karışmış sizin
mesela neden bir kaç mümin olsun neden hepsi müslüman olmuyor? siz kendi düşünce yapınızdan bakıyorsunuz. ayrıca çocuklarınızı çok seven annenizi babanızı çok sevdiğinizi iddia ediyorsanız onları islama davet edin ki asıl sevgiyi gösteriniz
Peygamberler edememiş
e yani?
Benden mi bekliyorsun şaka mısın?
Buna kafayı yormak ömrü kısaltır.
Boş ver.
karışık konular
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?