Reşitlik yaşı bence 15 ya da 16 olmalı, bayağı bir ülkede 16 zaten, 18 fazla bence. 16 yaşındaki biri ile 18 arasında gelişim açısından fark yok, 16'da ergenlik neredeyse bitmiş oluyor zaten. Sizce kaç olmalı reşitlik yaşı
2 ay
Reşitlik yaşı bence 15 ya da 16 olmalı, bayağı bir ülkede 16 zaten, 18 fazla bence. 16 yaşındaki biri ile 18 arasında gelişim açısından fark yok, 16'da ergenlik neredeyse bitmiş oluyor zaten. Sizce kaç olmalı reşitlik yaşı
Merhaba, 16 yaşında ergenlik bitiyor evet genelde, ama ergenliğin bitmesi demek kişinin mantıksal anlamda doğru kararlar verebilecek bir yetide olduğu anlamına gelmiyor, vucut olarak fark olmasa da 16 ile 18 arasında, olgunluk anlamında fark mutlaka oluyor
Ergenlik 16 da değil 19 da bile bitmiyorken ileri almak yerine bu siniri aşağıya çekmek sıkıntı. Avrupa ülkelerinde resitlik 18.
hangi ülkelerde 16?
19dada bitmediyse yetistirilme tarzın sorumludur Avrupa ülkelerindeki o 18 yaş aşırı sembolik aslında 16 yaş birisi zaten çok fazla hak kazaniyor mesela avrupada 16 yaş biri rizasiyla evlenebilir cinsel ilişki yaşayabilir calisabilir ayri eve çıkabilir vesaire felan aklına gelecek olan herşeyi yapabilir
Avrupada yaşıyorum ve hakları filan biliyorum. Resitlik 18. diğer haklar istisnai. 16 olan ülkeleri sayar mısın merak ettim
resitlik 18 değil diyen yok resitlik 18 ama o resit dedigimiz haklar 16 yaşta zaten veriliyor. 2. olarak ozbekistan turkmenistan Kırgızistan gibi türk ülkelerinde resitlik yaşı 16 gittigim yerler olduğu için gayette basarili ülkeler avrupadada iskocyada 16 yaş resit sayiliyor İsveçteyse 16 yaşın resit olmasi tartışılıyor zaten avrupada resitligin 18 olduğu ülkelerde 16 yaşta neredeyse tüm haklar veriliyor ondan resitligin 18 olması sadece kanunen gecerli
Almanya ve İsviçrede evlilik yaşı da cinsel iliski yaşı da 18 dir. Ehliyet bile 17 de aile rızası ve refakati ile alınabilir. Saydigin ülkeleri bilmiyorum. Benim şahsi kanaatim 18 bile küçük yükseltilmeli. Ben de 18 inde suanki sosyal çürümeye maruz kalmış ergenler gibi değildim seni anlıyorum bir çok konuda ama genel olarak gelişim açısından 18 yaşındaki herkes aynı seviyede değil. Dediğim gibi ileri atılmalı geri çekilmemeli.
almanyada durum değişir almanyada cinsellik yaşı 14 ama kendi yaşıtınla yaparsan yasal yani 14sen gidip 18+ ile yapamazsin. yani dediğin yanlış he bu arada isvicre değil isvec demiştim yanlış okudun büyük ihtimal. neyse ben kendim 18 yasindayim zaten ama 16 yasindaki halimden farkim yok sadece haklara geç eriştim buda canımı sıkıyor. çoğu kiside boyle zaten. cevremdende örnek verebilirim
Yanlış okumadım. Bu iki ülkede yaşıyorum ve 14 yaş asla ama asla cinsellik yaşı değil. Siz nerde ne okuyorsunuz bilmiyorum. Yapan zaten her türlü her yaşta yapar. Seni anlıyorum ama örneklerin hep cinsellik veya başka saçma konular. 14 yaşında bir çocuğun cinsel hakkı olması doğru mu sence? Çocuk yaşta seni evlendirmeye kalkan ailen olsa ortalık inler ama o yaşa resitlik gelsin cinsellik free olsun filan. Bak işte yasal olarak reşit olmuşsun ama henüz maalesef oturmamış Birşeyler.
Reşitlik yaşı bence 18’den aşağı olmamalı canım 👩👧👦 16 yaşındaki çocuk ile 18 yaşındakinin kağıt üstünde benzer görünmesi, hayatta aynı olgunlukta olduğu anlamına gelmiyor. Duygusal, zihinsel, hukuki sorumluluklar için zamana ihtiyaç var. Ergenlik “bitiyor” ama kafa henüz toparlanmıyor. Sonuçta, akıl başa genelde yaşla geliyor, sadece boy uzamakla olmuyor 😄
Cevap
7Cevap
18 güzel hatta 20 bile olmalı denebilir ama malum partiye yarar bu sadece
16 ideal.
Reşit yaş 25 olmalı. şu an ki gençlerin aklı geç gelişiyor
senle hiç münazaraya giremem
vizyonu olan senle göz göze gelmez zaten burada niye tartissin
igrenclik yapmayin, su hali ile bile nasil rezil durumlar yasaniyor. 18 olmali ve hatta aile ile izin verilen 16-17 yas istinai durumlar bie kalkmali
iğrençlik ne kanka o rezil durumlar dediğin sosyal çürüme yüzünden resitlik yaşı 16 olan ülkeler gayette gelişmiş ülkeler sen 16yi 9la karistirdin heralde
bizim ulkemiz sosyal curume yuzunde hala 15-16 yasinda kizlarin zorla kendilerinden yasca buyuk adamlarla “evlendirildigi” bir ulke. gelismis dedigin ulke abd ise pedofilide dunyada bir numara bir ulkeyi baz almayalim bir zahmet. 16 yasindaki iki kisinin beraber olmasi ayri bir durum ancak 16 yas ile 38 yaztan falan bahsediliyor bu ulkede bu istismardir
istersen 40 yaşında ol yinede zorla evlendirilme olayı yasadışı. yaş ile alakasız yani ben burada 16 yaş reşit sayilsin diyorum sadece. ayrıca o zorla evlendirilme olayları çok batil geliyo benim cevrem genis ben hiç duymadım öyle birini. ha illa vardir ama aşırı nadir. hem olsa bile bu reşitlikle alakasız zorla yapılan her şey yasadışıdır yani haksizsin kisaca
18 iyidir. Bazı ülkelerde ehliyet almay yaşı 21.
18 biraz geç ama çoğu ülke böyle kabul ediyor ondan degistirmiyor kimse
Bence iyi. Erkenden reşit yapıp ne yapacaksın? Reşit olunca ne olacak?
Evlenip üresinler, hemen altlarına araba çekip trafiğin altını üstüne geçirsinler diye mi, yoksa barlara girsinler diye mi?
barlara zaten girebiliyolar erkenden reşit olup napicaksin gibi abes sorular soracaksan zaten tartismam daha fazla. en başında ehliyet için 2 yıl neden bekliyoruz? ben 18 yasindayim mesela 16da istedigim haklara erisemeyip beklemistim çoğu kiside böyle zaten
Normalde yasal değil o barlara girmek, yakalarlarsa ağır ceza alır işletme sahibi. Sen bu kafayla daha çok beklersin. Ehliyet alınca bir şey oluyor sanki. İstediğin kadar çırpın, zaten ehliyet yaşının 21'e çıkarılması bekleniyor.
21 olmalı bizde en az
çin dışında 21 yapan ülke yok Çin'in halide ortada zaten 16 en ideal.
ben 18 im zaten 15-16 yasindayken gayette büyümüş oluyosun.
16 yaşındayken istedigim haklara erisemeyip 18 i bekledim kanka çoğu kisininde canını sıkıyor bu durum zaten 21 ne allah askina
Bu kafayla 8 yaparlar
bu yorum hic yazilmamis gibi davrancam
Senden bahsetmiyorum. Bu kafa diyerek
17 olmalı
16 iyidir
16 iyi değildir çünkü ergen kafası yani yanlış kararlar verebilir
yanlış karar ne kanka resit olsun diyoz gidipte vali yapin demedik alabilecegi Max yanlış karar ne olabilir
16 yaşında kızlarda rahatça ilişkşye girmelş
zaten girebiliyor sanki istisnai durumlar vardı
Olgunnerkek sever misin
hyr
Hiç seviştin mi
evet ama amcalarla değil.
30 Yaşş amca değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?