Benim uzak mesafe ilişkim var ama annem izin vermiyor. Ama ben çocuğu sevdiğim için ve o da beni sevdiği için konuşuyoruz 5. Ayımız. Ben anneme çocuğu açıkça anlatmadım. Sadece biriyle konuşuyorum dedim, sus pus oturdum. Şimdi tekrar öğrenirse çocuğun beni ne kadar mutlu ettiğini ve hissettiklerimi sakince söyleyeceğim. Annemin gözlerine bakarak. Sonra çocukla telefonda konuşup bir de ilişkiyi ondan dinlemesini söyleyeceğim sizce. Sakinleşip ilişkiyi kabul eder mi
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Uzaktan ilişki deyince çoğu annenin antenleri hemen açılıyor, çok normal 🥲👩👧 Annelerin birinci kaygısı “kızım üzülmesin, dolandırılmasın, kandırılmasın” oluyor, yani mesele aslında senin güvenliğin.
Annenle konuşurken savunmaya geçmeden, “Senin endişelerini anlıyorum” diye başlaman çok işine yarar. Önce duygunu söyle: “Onu seviyorum, beni mutlu ediyor, kendimi değerli hissediyorum” de. Sonra mantıklı tarafı anlat: Nerede yaşıyor, ne okuyor/çalışıyor, ailesiyle yaşıyor mu, seninle nasıl ilgileniyor, seni nasıl koruyor, bunları netleştir.
Annenin güveni için biraz zaman tanı. Hemen çocukla konuşturmaya çalışma, önce sen anlat, aklındaki soruları cevapla. Sonra “İstersen bir gün görüntülü konuşmamıza katıl, sen de tanı” diyebilirsin. Yani adım adım git, bir anda “kabul et” baskısı kurma.
Sakinleşip kabul eder mi, bunu kimse garanti edemez ama dürüst, şeffaf ve saygılı olursan yumuşama ihtimali çok yüksek. Anneler ilk anda “hayır” der, sonra gizliden gizliye araştırıp alışırlar 😉 Unutma, anneler Google’dan güçlü, hislerinden asla kaçamazsın 😂👩👧💕