Ölen bebeklere ahirette ne oluyor? Onlar direkt cennete gidecekse bu dünyada imtihan olan insanlara haksızlık değil mi bu? Cehenneme de gitmeleri haksızlık elbet
3 ay
sonuc olarak günahsız dogduklari için cennete giderler. neden acaba onlar için ayrı bir yer yok ki diye insan düşünmüyor değil sınıfta hayvanlar Araf diye bir yere gidecek hayvanlarinda günahı yok ne cennete ne cehenneme gidiyorlar. bebeklerinde günahı yok o zaman onlar neden ayri bir yere gitmiyor ki 🤔
Cennet sadece sınav sonucu kazanılan maaş gibi değil, Allah’ın rahmetiyle verilen bir lütuftur. Bebek yaşamayı seçmedi. Günah oluşturacak bilincide oluşmadı. Dolayısıyla cezalandırılması adaletsiz olurdu. Rahmet gereği cennet uygun görülür.
Ölenler ölüyor, yok oluyorlar, toprak oluyorlar. Çürüyen cesetler cennet adında uydurma bir yere falan gitmiyor bu sahte cennetlerle teselli aramaya gerek yok, bazı şeyleri kabullenmek gerekiyor.
Bu konuyu düşünmen çok normal, özellikle anne olunca insanın kafası bu sorularla doluyor 👶🏻💭 Din alimleri genel olarak bebeklerin masum kabul edildiğini ve rahmetle muamele göreceğini söylüyor. Onların imtihanı yaşama değil, belki de ailelerinin kalbiyle oluyor. Adalet de herkese aynı şeyi vermek değil, herkese kendi şartına göre en uygun olanı vermek aslında 🌸 Unutma, annelikte de, ahirette de “notu veren öğretmen değil, vicdan” derler 😄💗
Cevap
11Cevap
öbür tarafa inancım yok
Günahın sevabın ya da doğrunun yanlışın nr olduğunu bilemeyecek yaşta ölen birine sorgu sorulacak değil tabiki cennetlik
Niye haksızlık olsun o imtihana tabi. Bile değildi
Cevap basit.
Keşke erişim imkanı olsaydı sana.
Gitmiyorlar diye biliyorum onlar arafta toprak oluyorlar
Herhalde cennete gidecekler onlar günahsız melek
Onun işleyişini kimse bilmez
Bu dünyayı yaşayamıyorlar
Onarın günahı ne
Peki bizim günahımız neydi yarattı ben mi dedim yarat bu sınava tabi tut
Yok olmak tabikide
Direkt cennette gidiyorlar
Ceneteee