Ne yapmam gerek acil?

Yaklaşık 4 yıldır evliyim ve 3 haftalık bir bebeğimiz var. Eşimin annesi babası 40 km uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Bir kere geldiler; arabaları ve ehliyetleri yok. Onları da ben gidip alıp getirdim ve geri götürdüm. Oğulları koca adam ama eşiyle benim eşimin arası iyi olmadığı için 2 senedir gelip gitmez.

Neyse, benim annem babam bize yakın ve ilk torun olduğu için her gün uğradılar. Ama eşim her küçük kavgada bunu yüzüme vuruyor. “Doğum yaptın, annen baban her gün geldi” diyor. Ben de yardım ettiler diyorum. Hem insanların gelip gitmesi ne güzel bir şey. Ama öyle bir şikâyet ediyor ki gerçekten sinir oluyorum.

Bugün yine marketten alışveriş yapıyorum. Bana doğum hediyesi diye pahalı şeyler gönderiyor. Ben de dedim ki: “Çocuğumuz oldu, tatile gideceğiz, ev alacağız; bunları benden isteme.” Sonra eve geldim, yine kavga ettik. Yine annemlerin o hafta gelip gitmesini konuşuyor. Ya arkadaş, zaten olmuş bitmiş bir şey. Neden sürekli konuşup duruyorsun? Değerini neden düşürüyorsun? Zaten yapmışız, gelmişler, hep beraber yiyip içmişiz.

Bana karşı resmen saygısı yok. Bir şey istiyor; yapmayınca da “babalık ve kocalık sorumluluklarını yerine getirmiyorsun” diyor.

Annesi babası da uzakta olduğu için, bebekten dolayı biraz yüz bulup sınırları aşıyor galiba.

Bu konuda ne tavsiye edebilirsiniz?

Ne yapmam gerek acil?