Zamanı gelince normal doğum yapmak istiyorum ama acı eşiğim düşük, merak ettim.

Zamanı gelince normal doğum yapmak istiyorum ama acı eşiğim düşük, merak ettim.
Normal doğum için öncelikle psikolojik olarak buna hazır olmak gerekir. Ne kadar gergin ve stresli olursanız normal doğum da o derece zor olur. Ve tabi doğum yaptıran ekip te son derece önemli. Tavsiyem bu durumda kontrollerinizi yapan uzman hekimin yaptırdığı doğumların büyük çoğunluğunun normal doğum olmasıdır. Bunu nereden nasıl araştırırsınız bilmiyorum ama sürekli sezaryen doğum yaptıran bir ekibin normal doğumda başarılı olması biraz zor. Ve onlar da çoğunlukla normal doğum isteyen kadınları bir şekilde manipüle edip sezaryen doğuma yönlendiriyorlar. Bunu da size herkes söylemez
evett biliyorum hekimler buyuk rol oynuyor, onun dışında yapı olarakta cok stresli ve heyecanli bi tipim var. psikolojik olarak kaybettik bastan sanirim
anladım teşekkür ederimmmm💗
Merhaba, normal doğum evet pek kolay olmayan, sancı anlamında kadınları aşırı zorlayan bir süreç. Acı eşiği düşük olan kadınlar biraz daha fazla zorlanabilir. Ama hem senin hem bebeğinin uterin dönemin bitişine en iyi uyum sağlayacağı doğum yöntemidir normal doğum. Endikasyon olmadığı sürece, sadece sancidan korktuğun için sezaryen doğuma yonelmemeni tavsiye ederim. Tabi zamanı gelince☺️
Zorlanır acı eşiği yüksek olanda zorlanıyor sen daha küçüksün sen evlen bakarız konuşuruz yine prenses doğum vardı bildiğim kadarıyla o daha az acılı ve sezeryanda zaten tamamen uyuşuyon oda iyi
aa ilk kez duydum onuu, araştırırız bakalım
teşekkür ederimm💗
Ne demek yaşın çok küçük takma bence bunlara
Eic için teşekkürler 🙏
rica ederimm
Kesin zorlanır ama güçlü ol halledersin, zamanı gelince
umarimm ya
Acı eşiğinin düşük olması seni korkutmasın, doğum anında vücut bambaşka bir moda geçiyor ve dayanma gücün sandığından çok daha yüksek oluyor 🍼🤱 Epidural gibi destekler de işini inanılmaz kolaylaştırıyor. İçin rahat olsun, her kadın kendi doğumunun süper kahramanı. Anneler bilir, sancı gelir geçer ama hikâyesi kahve yanında anlatılır 😄
Cevap
26Cevap
zorlanabilir evet
Annelik kimbilir ne kadar çok yakışacak sana. Bende gecenin bir yarısı ağlayan bir bebeğin sesine uyanmayı hep istemişimdir
teşekkür ederimm🙏🏼umarim bir gunnn. ayni şekilde sana da babalık cok yakışır yazdığına ithafen 🙂
İnşallah günün birinde hislerine ithafende de yorum yaparsın 😊
Pelvis tipine bağlı; android, anthropoid, platypelloid (fetus başı çıkamadığından sezaryen ) vajinal doğal doğum zordur ama gynecoid tip pelvis bu geçerli değil. Doğum başladığında oksitosin salınımı olur bundan dolayı kasılma gücü ve ağrı eşiği yükselir. Epidural, epizyotomi ya da suni sancıyla avantaja çevrilmeye çalışılıyor da psikolojin sağlamsa bunlara gerek kalmaz.
Zor bir süreç kadınlarımıza Allah dayanma gücü ve sabır versin kadın olmak çok zor ve çok mucizevi bir şey bir hayat dünyaya getirebilmek
Sağlık sektörü gelişiyor sen doğum yapana kadar belki çözüm bulurlar
yanii cok degisecegini sanmıyorum, cook uzun bi surec sonra olabilir ama yakin zamanlarda sanmıyorum hicbir sey degismez
Sen kendini geliştirirsin o halde
hahahah nasil
Acı eşiğini
değişmez o, hassasim aristomm
Belki dedim
Zorlanma oluyordur sevdiklerin vs destek olunca yani manevi güvenlerini hissederek kolay geçebilir diyebiliriz.
Allah güç kuvveti veriyordur..
Annelik güzel bir şey Rabbim kucahina hayırlısi almanı nasip etsin..
O zamanda acı eşiği ne kadar yüksek olursa olsun o çok başka bir acı
Kendi gerçeklerim dahilinde doğum yapma imkanım yok, ama bu mucizevi sürece duyulan heyecanı anlayabiliyorum.
Normal doğum acıyı kaldırabilirsin, zaten acı eşiğin düşük.
Yardım alması gerekiyor. Her ikisininde sağlığı için.
Ne kadar zorlansa da etse de o sancılardan kurtulmak için mecbur elinden geleni yapması lazım :)
Düzenli spor geçmişi olanlar o kadar zorlanmıyor anladığım kadarıyla.
Bence Allah kadınlara bu kuvveti veriyor ya
yanii doğumu coook zor gecen kisiler var, bir daha tovbe ediyorlar
doğurudur
Acı eşiğinle alakası yok ki bedenin normal e elveren şekilde ise yaparsın yoksa yok yani acı karından aldıran da çekiyor dayanıyor
Hiç fikrim yok sonuçta bedenin bileceği
Zorlanır elbette
normal doğum adı üzerinde , epidural veriyorlar zaten en teiz sorunsuz olan normal olan doğum..
Normal doğum acılı ve zor oluyormuş
Normal doğuma vücut yapn karar verir
Zorlanır diye düşünüyorum.
Şey ee evet zorlanır 😬
Herkeste farklı olur o aynı olmaz ula
Kadınları gerçekten takdir ettiğim bir konu 😬
Evet zorlanır
Zorlanır tabii
Evet
Zorlanirsin evet :/
Çok rahat yapar
Zorlanmayan yoktur