Genetik bir yatkınlık olabilir ama yetenek tek başına genden gelmiyor. Mesela el becerisi veya müzik kulağı gibi bazı özellikler ailede sık görülür çünkü beyin yapısı ve kas koordinasyonu genetik faktörlerden etkilenir. Ama o yeteneği ortaya çıkarmak için pratik ve çevre şart. Yani babaannenin geni var diye her torun aynı resmi yapamaz. O iş biraz şans, biraz da emek işi. Sizin durumunuzda şanslıymışsınız.
Bence bazı yatkınlıklar genetik geçebiliyor canım 🌿🎨 Mesela bizim ailede müzik kulağı güçlü, Kuzey ritim konusunda bayağı iyi. Ama şunu da gördüm, yeteneğin üstüne emek koyulmazsa parlamıyor. Senin babaanneden gelen resim yeteneği varsa ne güzel, belli ki gözün ve elin yatkın 🧡 Çocuk işi bu, yetenek miras kalır ama başarı çalışmayı sever derler 😉👩👧👦
Ama ablam resim çizerdi hatırlıyorum el sanatlarında iyiydi saman parçalarından bir çocuk tablosu yapmıştı liseye giderken. O evde asılıydı mesela ama ben bir gün sinirlenince kırmıştım 😅
Fındık çubuğu ile dövmüştü ablam beni. Gözümün altına gelmişti de morarmıştı. Okulda öğretmenler ne oldu diyince ablam dövdü demiştim. Eve gelince de anlatmıştım ablam onu almaya gelecekler diye korkmuştu halen bayramlarda anlatır güleriz 😅😅😅
Yok askerden geldikten sonra zaten aile evinden ayrıldım kendi hayatımı kurdum. Artık kendi evimin eşyalarını kırıyorum. Benden memnunlar çok şükür sjfjf