Kaç yaşında çocuk sahibi olmak mantıklı, siz kaç yaşında anne baba olmak istersiniz?

#gadasından sevgilerle 🙃
Kaç yaşında çocuk sahibi olmak mantıklı, siz kaç yaşında anne baba olmak istersiniz?

#gadasından sevgilerle 🙃
Kadınlar için bilime göre yani bilim insanlara göre doğru, mantıklı ve sağlıklı olan yaş aralığı 18-29’dur. 30 ve sonrası yanlış. Kendini ve hayatı tanımadan anne olmak doğru değil, o yüzden 30 yaşından önce anne olunmamalı demek saçma. Çünkü anne hep o yaşta kalmayacak. Kadınlar erkeklerle yarışmaya başladı, erkekler gibi her yaşta çocuk yapabileceklerini sanıyorlar. Yumurta dondurma yöntemiyle anne olabileceklerini sanıyorlar. Evet olanlar var ama bu oran %100 değil, hem olunması da iyi bir şey değil. Fıtrata aykırı yaşamanın bedelini sağlıklarını kaybederek, çirkinleşerek, sinirlerini yıpratarak ödüyorlar. Kendini bir şeye çok zorlayan bunun bedelini ödüyor. Yaşları müsait olmadığı halde erkeklerle yarışıp zorla çocuk yapan kadınlar da erken çökerek, çocuklarına tahammül edemeyerek, bakamayarak, sağlıklarını kaybederek fıtrata aykırı yaşamanın bedelini ödüyorlar.
Gençlik topluma göre en belalı, en çok hata yapılan, insanın kendisini ve hayatını tanımadığı, karakterin oturmadığı, aptallığın zirvede olduğu berbat bir dönem ama gençliğin yaşanması gerektiğini savunuyorlar. Gençlik bu kadar kötü bir dönemse neden yaşansın ki? Madem çok kötü bir dönem yaşanacak, neyi var? Erken evlenen gençliğini yaşayamaz, o yüzden geç evlenilmeli diyorlar. Kendileriyle çelişiyorlar. Eşi ya da sevgilisi olmayan genç, gençliğini yaşayamaz; o gençliğin tadı çıkmaz. Erken evlenen, erken anne olan, mesleği olmayan kadınların hep çok mutsuz ve çok mağdur olduğu anlatıldı. Herkes buna inandı, herkes bu masallarla büyüdü. O yüzden herkes erken evlenmeye karşı. Ama o kadınların hepsi çok mutlu. 40-50 yaşında anne olmayı normal sanıyorlar ve bununla gurur duyanlar bile var. Çocuk 20 yaşına gelince annesi 60-70 yaşında teyze olacak; zekâsı gerilemiş, güçsüzleşmiş, çocukluğuna geri dönmüş bir anne o çocuğuna ne verebilir? Hiçbir şey. Evlat annesini büyütmekten kendisi büyüyemez. Yaşlanınca ikinci çocukluk başlıyor.
30 yaşından itibaren anne olmak zararlıdır, 35’ten itibaren daha da zararlıdır. Kolay doğurmak, sağlıklı doğurmak, normal doğumla sağlıklı doğurmak, erken çökmemek, vücudunun ve vajinasının kolayca ve hızlıca düzelmesini isteyen kadınlar evliliği ve anneliği geciktirmemeli ama kariyeri ve eğitimi ertelemeli. Kariyer yapınca Celal Şengör olmayacaksınız. Kocanız ölürse, boşanırsanız bir işe girer çalışırsınız. Üniversite mezunu olmadan yapılan çok fazla iş var.
20’lerde anne olanın vücudu daha dinç olduğu için doğumdan sonra vücut ve vajina daha kolay toparlanır. Her kadının vajinasının, memesinin, rahminin olması gibi bu dediklerim her kadın için geçerli. Her kadın birbirinden farklı değil. 20’lerinde anne olanın 30’larda tekrar doğum yapması çok travmatik değil çünkü vücut doğuma alışık ve daha önce doğum yaptığı için kaslar, kemikler açık. O yüzden 30’larda ilk kez anne olana göre daha kolay doğururlar ama asla 20’lerdeki kadar kolay olamaz. Bir de hayatın başındayken çocuk bakmak için alışkanlıklardan vazgeçmek daha kolay. Bir düzene ne kadar çok alışırsan ondan kopmak, o düzeni değiştirmek o kadar zor oluyor. Senelerce alışılan alışkanlıklardan vazgeçmek zor oluyor.
Bu dediklerim kadınlar için geçerli. Erkekler 40’a kadar baba olabilir; baba olmak onların vücudunu ve çocuklarının durumunu etkilemiyor ama 40 yaştan fazla olmamalı. Fazla yaş farkı tuhaf oluyor. Erken anne olmak daha anlamlı; çocukla beraber büyümek, arkadaş gibi olmak güzel bir şey. Kadınlar cahil cesaretiyle her yaşta anne olmaya kalkışarak yanlış yapıyor. Geç anne olanlar çocuklarına tahammül edemiyor. 55-60’lık teyze 15’lik ergenin atarına dayanamıyor. Arada çok yaş farkı olursa anne çocuğunu çok fazla domine eder ve tahakküm kurar. İnsanlar kendilerinden çok küçükleri domine etmeyi severler ama yaş farkı az olunca hem daha iyi anlaşırlar hem kadınlar erkeklerle yarışmayı bırakıp fıtratlarına uygun yaşarlarsa, okul ve iş stresiyle çabuk incinen psikolojilerini, sinir sistemlerini ve hayatlarını yıpratmazlarsa, erken evlenip anne olmanın güzelliğini görürlerse daha mutlu olurlar.
Erken evlilik doğru kişiyle yapıldığında gayet güzel bir şey ama erkekler erken evlenmemeli çünkü geç olgunlaşıyorlar ve ev geçindirmek için meslek sahibi olmaları lâzım. Erken evlenen annelerinizi zamanında elin adamıyla, sevmedikleri biriyle evlendirmişler; o yüzden mutsuz oldular.
Allah yapay zekaya zeval vermesin
Yapay zekaya yazdırdığımı nerden çıkardın? Saygısızlık bu yaptığın. Yapay zeka bu üslupla yazmaz. Her uzun yazı yapay zekadan değil.
Büyük ihtimal 40 gibi anne olurum , hayırlısı olsun
O yaşa kalma
Bilemem hayırlısı
Bence bunun tek bir doğru yaşı yok ama insanın hem zihnen hem hayat olarak biraz oturmuş olması önemli. Çok erken yaşta olunca insanın kendi hayatı da daha tam şekillenmemiş olabiliyor. Ama çok geç olunca da enerji ve sabır konusu devreye giriyor. Bana kalırsa 27–35 arası daha dengeli bir dönem gibi geliyor. İnsan biraz hayatı görmüş oluyor, sorumluluk almaya da daha hazır oluyor. Ama en önemlisi yaş değil, gerçekten hazır olmak ve o çocuğa iyi bir hayat sunabilecek durumda olmak.
Kesinlikle 🙃
Sorumluluk bilinci yerinde aklı başında kendini hazır hissettiğinde olmak daha mantıklı Ortalıkta sorumsuz ilgisiz denge sorunu olan anne babalar çok çoğaldı
Aynen
Teşekkürler
Bence çocuk sahibi olmak için tek bir doğru yaş yok. Ama insanın hem ruhen hem maddi olarak hazır hissetmesi çok önemli. Ben 21 yaşında anne oldum, şimdi 28’im ve iki çocukla hayatın temposuna alıştım. Erken ya da geç değil, kendini hazır hissettiğin zaman en mantıklısı. Çünkü çocuk planla değil kalple büyüyor 👶🏻💚 Unutma, uykusuzluğa hazır olan kazanır 😊
Cevap
6Cevap
bilemiyorum , elime mesleğimi alayim onu sonra düşünürüz zaten daha aday yok.
İnşallah a
24-26 çok ideal geliyor ama modern hayatta zor. İkinci çocuk da 30 başında. Daha fazla istenirse 28 ve 32 de olur. Hepsi de bu modern hayatta imkansız
her şey zor
😭😭
Yaş olarak bakmıyorum da, hem maddi hem manevi olarak insan kendisini hazır hissetmeli diyorum. Hayatta iki karar çok önemli bence bir evlilik iki ebeveyn olmak.
Aynen öyle
26 sonrasi mantikli gibi. 26-30 arasi olmak isterim
Aynen öyle
Valla 30 iyi ama iki çocuk düşünenler içinde geç bilmiyorum valla biyolojik saatle alakalı olabilir
Öyle tabi
Maddi manevi hazır hissettiği zaman olmalı ya. Yoksa ortalık psikolojisi bozuk insan kaynıyor
Aynen öyle
Ben doğa annenin tüm söylediklerine katılıyorum :)
Doğa anne her zaman doğru der 🙃
Bence yaşla alakalı değil hazır olmak önemli
Kesinlikle 🙃
~ 25-30 arası ideal, çocuk sahibi olmak istemiyorum ~
O nedenmis
hayatimi bir duzene oturtup ekonomik anlamda gercekten rahata ciktigimda cocuk sahibi olurum muhtemelen 30'lu yaslari bulur. fazla gec kalmamak da gerek malum menopoz var
İnşallah
25 35 arası mantıklı bence
Bencede
Valla ben 30'lu yaşlarda düşünüyorum.
Hadi bakalım
35 ile 39 arasında mantıklı
Galiba
En geç otuz beş.
Neden olmasın
istemiyorum ben ya gerek yok
Hayırlısı
Hangi yaşta nasip olursa.
Öyle tabi
Önemli olan hazır bulunuşluk
Tabiki
Ben antinatalistim😬 ne desem bilemedim 🙃
De birşeyler 🤣
Eğer bir insanı dünyaya getirecekseniz, ona yalnızca doğum vermekle kalmayıp güvenli, huzurlu ve en azından yetişkinliğe kadar insanca yaşayabileceği bir hayat sunabilecek durumda olmalısınız.
Çünkü var olmak bir tercih değildir. hiçbir çocuk bu dünyaya gelmeyi seçmez.
Bu yüzden, onu belirsizlik, yoksunluk ve güvensizlik içine bırakacaksanız, belki de en merhametli karar hiç doğmamasıdır.😬😬
Kısacası Fikrim şu: Eğer kraliyet ailesinden değilseniz ya da en azından ‘aq seviyesi’ yüksek bir anne baba olup çocuğu en azından 20 yaşına kadar güvenli ve rahat bir şekilde yaşatabilecek durumda değilseniz… lütfen üremeyin. 😬
Dünya zaten zor bir yer; çocuk yapmak ‘sürpriz kutu’ açmak gibi olmamalı. İçinden sevgi, güven ve imkan çıkmayacaksa kutuyu hiç açmamak belki de daha mantıklı. 🤭🤭🤭
Çok haklısın
Kendimi ne zaman hazır hissedersem o zamn gadasi
İnşallah en kısa zamanda olur
Yaa çok güzel fotoğraf
Evet
hiç istemiyorum
O neden
Kim bakacak
Sen
Ben de öyle diyordum zaten (mecaz anlamda yani demiyorum)
🤣
30 ideal gibi
Bencede
29 30 bence
Olabilir
25-26 ideal
Öyle galiba
Sorumluluk alacak yaş olmalı
Kesinlikle
Kadinlar 30 erkelerde 30..32 arasi
Olur
23 ideal bence