Urfalı erkekler nasıl oluyor, yeni tanıştığım bir çocuk var bir de size sorayım dedim 🤭
3 ay
Urfalı erkekler nasıl oluyor, yeni tanıştığım bir çocuk var bir de size sorayım dedim 🤭
Tam olarak neyini merak ediyorsun? Yaklaşık 20 yıldır onlarla birlikte yaşıyorum, içlerinde çok çok az olsa da kaliteli olanlar da var. Ama birçoğu maalesef doğup büyüdüğü bu bölgenin sertliğini ve geri kalmışlığını kültür olarak benimsemiş. Bazıları cesareti kalabalik ailesinden hatta sülalesinden gelen destekle var zanneder. Çok daha detaylı anlatabilirim, ama zaman alır.
Urfalı erkekler deyince tek bir karakterden söz etmek zor canım, memleket insanı sonuçta; kültür biraz daha geleneksel ve aile bağları güçlü olabiliyor. Sahiplenici, misafirperver ve duygularını net yaşayan çok kişi tanıdım ama herkes kendi hikâyesi. En güzeli onun sana nasıl hissettirdiğine bakman 💛👩👧👦 Unutma, kalp pusuladır; anne sözü dinleyen şaşmaz derler 😉
Cevap
6Cevap
Genelde iyilerdir ama Urfa'da kuzen evliliği çok yaygın.
Allah allah
Urfanın etrafı dumanlı dağlar gezme ceylan o dağlarda seni çatır çutur s.. kerler
Annene yaptıkları gibi mi
Tavsiye etmiyorum. (Bitlisliyim)
Niye
Doğudaki bazı illerin erkekleri sıkıntılı. Nedenini de anlatırdım da sorun olur. Mardin Şırnak erkekleri genelde engeldir anlayislidir. (batıda buyumemisse). Memleketim diye demiyom ama Bitlis veya Van erkeği sıcak kanlidir. Muş Bingöl Erzurum yobazdir ama eşini sahiplenir falan. Ama genelleme yaparak konuşuyoruz urfadan uzak dur. (Her insan aynı diil)
örnek ; ibrahim tatlıses
Hanzo
Aşırı zor sen nerelisin
Malatya
Neden zorlanayım yakınız birbirimize
Gitmedim daha önce urfaya
Çok iyiyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?