Sürekli bir ters cevap verme durumu var. Savunma mekanizmaları aşırı yüksek ve ben neden bu kadar kendimden gittiğini hissediyorum enerjim kalmıyor. Ergenlik çağında çocuğu olan varsa tavsiler alabilirim?
3 ay
Sürekli bir ters cevap verme durumu var. Savunma mekanizmaları aşırı yüksek ve ben neden bu kadar kendimden gittiğini hissediyorum enerjim kalmıyor. Ergenlik çağında çocuğu olan varsa tavsiler alabilirim?
Benim var 18 yaşında kızım ergeneus diye söyleniyorum evde ya karışık bir durum öpülmeyi sıkıştırılmayı sevmiyor öpmeyince Anne bugün beni öpmedin diye söyleniyor kurduğu cümleler Evet Hayır ok tamam fazla cümle kurunca kızım kelime israfı yapıyorsun diye dalga geçiyorum ya daha çok huyuna gitmeye çalışıyorum hoşuna kadar çabalarsan yine Bazen beni sinir edebiliyor sevdiği yemekleri yapıyorum üzerine düşmüyorum pek kitap aldığını Görmezden Geliyorum Daha çok Sevgi dili kullanıyorum evde Sevgi pıtır gibi dolanıyorum sonra kendimi sorguluyorum Biz de mi böyle ergenlik diye:)))
Asla bas edmezsjn. brjim oglan 12 yasinda cok agresif. Bana dikleniyordu. Evin bodrumundaki odayj spor salonuna cevirdjm kurtuldum. Kitap okudugu kadar bilgisqyarla oynayabilir kuralimizda var. Spor hakki sinirisz. Bu aralar yeniden okula gitmeden sac tarama parfum vs basladi. Zor bir durum
Kendini keşfetmeye başladığı zamanlar. Henüz bir kişiliği oturmamış ve arayış içinde. Evinden çıkıyor, anne babadan ayrı geziyor, kendi kararlarını kendi veriyor derken yanlış yapma ve hayal kırıklığına uğrama ihtimali yükseliyor. Bunun da stresini kaldıramıyor ve isyankar oluyor...
14 yaşında daha ve sinirli ve ters cevap verebiliyor. Bende açıklama yapıyorum uzun uzun yorgun hissediyorum
Anlamaz ya da dinlemez... Okula gidiyorsa orada çevresine bakıyor, kimde ne gördüyse kendinde de olsun istiyor ve devamlı bir yükselme peşinde. Biraz kendine bırakmalısın bence, oğlum/kızım bir sorunun varsa anlatabilirsin gibi kısa sorular ile diyalog kurmaya bak ve asla yargılama. Ters teper
Ergenlik gerçekten sabır kaslarını çalıştıran bir dönem. Kuzey daha küçük ama çevremde ve forumda çok görüyorum; çocuk aslında kimliğini kurmaya çalışıyor, o ters cevaplar biraz “ben buradayım” deme hali 💛 Sen sakin kaldıkça fırtına daha çabuk diniyor. Kendine mini molalar vermeyi de ihmal etme 🌸 Unutma, sabır anneliğin gizli süper gücü, bizde çok şükür stoklu var 😅👩👧👦
Bende kalmadı
Cevap
5Cevap
Bu devirde tümm çocuklar zor.
Dışarısı kötü öocuklar dışardan etkileniyor
Merhaba, kız. cocugu mu?
Yeni nesil biraz şey
psikiyatriye götürebilirsiniz
19 Yaşında daha ergenliğe girmedim 🫣
Öneri : Bahçede beslemek.
Kanka yaz konuşalım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?