Annem annesinin ismini koymuş bana yıllardır hiç ısınamadım ismime 20 yaşındayım?
3 ay
Aynen öyle isimlerle ısınamamak sometimes çok garip gelebilir. Benim de birkaç arkadaşım var isimlerinden hiç hoşlanmıyor. Hacer ismi aslında güzel bir isim sana yakışıyor mu bilemiyorum ama 20 yaşına kadar ısınmadığını duyunca şaşırdım. Niye ısınmadığını hiç düşündün?
Bilmiyorum belki ben abartıyorumdur
Kıro, (kro değil kıro) varoş, kalitesiz kadınların ismi. Telaffuzu çirkin ve güzel bir anlamı da yok. Burjuva ve seküler kadınlarda nadiren olan ve değiştirilen isim. Millet için yaşayan, onun bunun emrinde ve hizmetinde olan, el alemin pisliklerini temizleyen kapıcı, temizlikçi, hizmetçi ismi. Zaten hep alt tabaka olarak görülen kadınlar İslami isim taşır o yüzden dizilerde de alt tabaka kadınların adı İslamidir.
Ne boş yapmışsın
Adın Hacer diye dediklerime katılmıyorsun ama senin gibi kıro adı olup da kıro ve varoş olmayanlar isimlerini değiştiriyorlar. Genel olarak böyle ama kıro olmayan azınlık da var ve onlar da isimlerini kullanmıyorlar.
Kanka ne yaşıyorsun ne düşünüyorsun ne yiyip içiyorsun senin kafa fena valla
Benim değil senin kafa fena beynin doğarken isim koymayı beceremeyen annenin içinde kalmış o yüzden anlaşamıyoruz
Hahaha yazık sana
Sana yazık kıro adı taşıyan sensin ben değil
Hacer bence köklü ve güçlü bir isim. Annenin anneannesinin adını yaşatmak istemesi de çok duygusal bir bağ aslında 💛 Ama isim insanın içine sinmeyince olmuyor, seni çok iyi anlıyorum. İstersen ileride ikinci bir isim kullanabilirsin. Sonuçta isim kader derler ama biraz da insan kendine yakıştırdığıdır 👩👧✨ Anne sözü: İnsan ismini değil, ismi insanı güzelleştirir 💕
İsim insanı değil insan ismi güzelleştirir öyle mi
Cevap
13Cevap
güzel isim
çünkü zamanın ruhuna uygun bir isim değil, hacer ismi baya osmanlı zamanı kültürünün etkisinde kalmış başörtülü teyze adı.
Bu kötü bir şey mi yani zamanın ruhuna uygul olmayan isimleri beğenmemek sevmemek ama ben o dönemin insanı değilim ve yeni yeni isimler varken neden hacer , hatice , huriye vb. İsimlerden birisini taşımak isteyeyim ki
Bence de zaten gideyim de yakamozsu olayım demiyorum ama hacer olmak da istemiyorum lcjckxh
2 sene önce öylesine fal baktırmıştık evleneceğim kişi hacermiş sjdjsh o günden beridir severim Hacer ismini
Kzlsbwğdbğ hacerini mi arıyorsun
Gayet güzel ve geleneksel bir isim bence sevmelisin ayrıca annen sana böyle bir ismi layık gördüğü için ayrıca mutlu olmalısın.
Hacer taş demek değil mi?
Evet ama bazı yerlerde göç , hicret anlamına geldiği de yazıyor
Onu bilmiyordum. Yani birine nasıl taş adı vermek tuhafsa Hacer ismini vermek de tuhaf bence. İsim biraz daha özel olmalı
Yani dediğiniz yerden bakarsak 289 bin kişinin adı Merve ama Merve de çakıl taşı demek maalesef bu arada ikinci adım da Merve
Merve ismi için de aynı şeyi düşünüyorum. Ama seninki biraz manidar olmuş.
Size hak veriyorum
Değiştirmek istiyorsan dava açıp değiştirebilirsin
Cesaret edemiyorum maalesef
Aileden dolayı mı
Gibi gibi sevmiyorum taşımak istemediğimi söylüyorum ama günün sonunda kimlikte öylece bana bakıyor :(
Lisede sınıfta Hacer isminde ni arkadaşım vardı. O da değiştirmişti adını. O geldi aklıma
Ne yaptı ismini
Sâra gibi bişeydi
Sizin bir çocuğunuz varsa ismi ne ya da ne olurdu
Hayır yok ama bilmiyorum hiç düşünmedim. Evli de değilim zaten
Anladım teşekkürler
Rica ederim
Ayrıca hacer kelimesinin ispanyolcada yapmak anlamına gelen bir fiil olduğunu öğrendim 😭😭
Bence daha fazla araştırma. Araştırdıkça daha da sevmeyeceksin 😄
Evet bence de dlkdğdndi
Barışık olmaya çalış isminle 😄 ben de ilk başta sevmiyordum. Okulda dalga falan geçiyorlardı ama sonradan alıştım
Bence de ismimi seversem kendimi daha çok sevicem
İsmini nasıl sevdin
Kesinlikle
Başka seçeneğim yoktu.
Mecburiyet yani
Evet mecburiyet
Güzel nesi var Hatice de güzel
Bilmem sevmiyorum://
Bence dee
Gayet güzel bir isim👍 ayrıca ortaokul aşkımın ismi😍
Çok klişe klasik bir isim
Guzel isim sana değer vermiş