Teşekkürler ❤️
Daha önce hiç süt sağıp yumurta topladınız mı?
Teşekkürler ❤️
Ben özellikle de 15 yaşlarımda süt sağıp yumurta toplamayı çok severdim tabi komik anılar da olmazsa olmaz açıkçası o günleri biraz özlüyorum. Peki ya siz daha önce süt sağıp yumurta topladınız mı?

Yumurta topladım tabii ki, tavuk bakımı yaptığım kısa bir dönem olmuştu. Askere gitmeden önce delirip kafayı 3 numaraya vurup tavuklarla terapi olmuştum.
Otomatik süt sağım makinesi var, inekler kendileri makineye giriyor makinede sütü sağıyor. Küçükken civciv almıştım 10 tane, hepsi büyüdü 9 u erkek 1 i dişi çıktı. Erkekleri bizimkiler kesip yediler o zamana kadar tavukta çift sarılı yumurta veriyordu. Bir anda popülasyonu deli gibi artan tavşanlardan, muhabbet kuşlarından, attan, eşekten, köpekten, sayısını bilmediğim kedilerden bahsetmiyorum bile.
Köyde yaşadığım zamanlar daha doğrusu memleketteyken köye gittiğim zamanlar evet çok yapmışlığım oldu. O zaman bir de çocuktuk ve çok hevesliyorduk tabii ki. Tavuk yumurtladığı zaman bağırıyordu sesleniyordu ve gidip yumurtasını alıyorduk. Yine aynı şekilde süt sağma zamanı geldiğinde gidip memeleriyle oynuyorduk.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Benim çocukluğum yaz tatillerinde köyde geçti, o yüzden süt sağmayı da yumurta toplamayı da denedim 🌾🥛 Özellikle tavuğun altından sıcacık yumurta almak acayip heyecanlıydı. Şimdi şehir hayatında zor ama çocukların doğal ortamı görmesini önemsiyorum 🐣🤱 İnsan o günleri özlüyor gerçekten; anne olunca anlıyorsun, en kıymetli anılar mis gibi saman kokanlarmış!
Cevap
18Cevap
Hayır yapmadım gadası
Hayır yapmadım
İneklerden korkarım hiç sağmadım. Bir kere doğumunda bulundum yardım ettim ebe sayılırım :D. Yumurta topladım
Süt sağıp yumurta toplamayı bir gün denemek isterim.
Yumurta evet ama beni o memelere hiç kimse dokundurtamazzzz :P
Evet köyde bunu hep yaparım benim en büyük terapim bu
6-10 yaşlarında meraklıydım, yaptım valla 😀
koyluyuz canim bunlarin hepsini yapmis biriyim
Hayır, hiç. Valla ben hiç süt sağıp yumurta toplamadım.
Yumurta topladım ama süt sağmadım
Köyde yaptım mis gibi oluyor
Hayır hiç yapmadım
Evet memlekette her ikisini de yapmıştım.
Evet keçi sütü sağdım yumurta da topladım
Süt denedim. Yumurta çok topladım.
Bir kere süt sağmıştım
Yumurta topladım
hayir
Sağdım topladım ula
Yumurta topladım
Denemek isterdim
hiç yapmadım
Hayırr
Hayır jdjd
Yok yapmadım