Hep annesini savunuyor beni küçük düşürüyor?

Herkese merhaba
Ben 30'lu yaşlarında bir kadınım ve bir anneyim o yüzden kalp kırmadan yorum yapmanızı rica ediyorum. Bu benim ikinci evliliğim çocuğum da var ne beni ne bu durumu ailesi kabul edemez diye en başında söylemedik. Elim öyle istedi çünkü.. Sonra kendi çabalarıyla öğrendiler. Başta kabul etmiş gibi duruyorlardı ancak özellikle annesi asla kabul etmedi seviyormuş gibi göründü ama alttan üstten hep kötü sözler söyledi dedikodumu yaptı. Psikolojik şiddete maruz kaldım. Eşime her anlattığımda ben yokken konuşacağını söyledi konuştum dedi ama hep tekrar etti. Eşimin babası da aynı şekilde söz verdi ama hep devam etti. Eşimin babası başta daha makuldü. Sonra bizim bir çocuğumuz oldu. Sonrasında o da dışladı bizi. Eşimin annesi eğitimsiz sayılabilecek düzeyde bir kadın. Önemli olan yüreği diye düşünüyordum ama zaman içinde onu da anladım iyi bir kalbe sahip değildi. İstemeyebilir sevmeyebilir dedim açıkça söylesin uzak durayım görüşmeyelim dedim açıkça seçenek sundum. İyi gibi durup alttan devam etti yaptığı şeylere.. Eşime taşınalım dedim olmaz dedi. Olur dediği zaman da oyaladı beni. Az önce annesi konuşmuyor problemleri var diye sevmediği ama benim kişisel problemim olmayan insanlarla görüşme falan yok sadece sosyal medyada takip ediyorum diye avazı çıktığı kadar bağırdı. Annesi dönem dönem çok iyi anlaşıyor işine gelmeyince küsüyor diye benim zararını görmediğim üstelik durumlarını görmenin ötesine gitmediğim insanlara yüz mü çevireyim zaten yüz de vermiyorum. Onlar aralarında anlaşınca bu sefer beni yabani olarak gösteriyor annesi. Tüm bu olaylardan dolayı başından beri evime kimseyi kabul etmiyorum. Eşimin annesi babası kardeşi hariç kimse gelmiyordu. Artık tavrımı koyduğum için onlar da gelemiyor. Ama eşim hep bana tepkili. Pamuk ipliğine bağlı bu konu.. Ne yapmalıyım.
Hep annesini savunuyor beni küçük düşürüyor?