Ailede fiziksel temasın sınırı ne olmalı, çocuk nerede hayır demeyi öğrenir?

Çocuğun başkasına sınır koymayı öğrenmesi için temasın da belirli bir sınırda olması gerekmez mi? Benim hemcinsim olan kuzenime babası mesela kucağına alıp (14-15 yaşında falanız) tişörtünün içinden sırtını falan okşayabiliyordu. Başkalarının yanında yaptığını da sanmıyorum. Ben o yaz bir iki hafta halamda kalmıştım, demek ki aileden olmuşum. Onu anladım şimdi.

Bilmiyorum çocuğuna bu kadar temas etmek, ileride başkalarına karşı sınır koymasını zorlaştırır mı? Kuzenim öyle bir sınır koymakta zorlandı mı bilmiyorum ama.. belki gece kulübüne gittiğinde taciz edilmiş ama farkında olmamış olması mümkün olabilir mi? Veya tanıştığı erkeklerin cinsel dokunuşlarıni anlamayıp o erkek artık cinsel birliktelik yaşamak istediğini belli edince kuzenim noluyoruz daha o aşamaya gelmedik diye düşünmüş olabilir mi? Ama o erkek deminden beri kuzenime o amaçla dokunmuş olup kuzenimin bunu anlamamış olması olası olabilir mi? Biz büyürken başka şehirlerde olduğumuz için hiç öyle sık görüşemedik, bir arkadaşlık oluşmadı yani aramızda..

Ailede fiziksel temasın sınırı ne olmalı, çocuk nerede hayır demeyi öğrenir?