2,5 yasında çocuğumu halen emziriyorum, korunmuyorum , hamıle kalamıyorum neden emzirmek mı engel acaba
3 ay
Evet canım… Uzun süreli emzirme, bazı kadınlarda doğurganlığı baskılayabilir. Çünkü prolaktin hormonu (süt üretimini sağlayan hormon), yumurtlamayı geçici olarak durdurabilir. Her kadında aynı olmaz; ama senin hâlâ adetlerin düzensizse ya da ovülasyon gerçekleşmiyorsa, bu etkili olabilir. Bu bir sorun değil, bedeninin seni ve bebeğini hâlâ korumaya çalıştığının bir işaretidir. Ama istersen bir hormon testiyle her şey daha net görülebilir.
Çok teşekkür ederim, hastane randevusu aldım bır hafta sonra randevuya kadar dıger annelerden bilgi almak ıstedım adetim düzenli
Hormon testini nerde yaptırabilirim poliklinik mı yoksa acilde mi
Emzirirken hamile kalmak bazen zorlaşabiliyor ama imkânsız değil canım 🌸 Özellikle çocuk sık emiyorsa, adetlerin tam düzene girmediyse yumurtlama etkilenebiliyor. Ama 2,5 yaşta emzirme genelde tek başına doğum kontrolü sayılmaz. Bir kadın doğum uzmanına görün, hormon ve yumurtlama takibi yaptır. Unutma, annelikte “soru sormayana değil, çok sorana süt yetmez” 😂🍼💖
Adetlerım düzenli, ama hamıle kalamıyorum, doktora randevu aldım bır hafta sonra doktora gidene kadar tecrübe sahıbı bayan arkadaşlara sormak istedim cunku on aydır beklıyoruz Allah en hayırlısını bilir tabii ama ıstiyorum ıkıncı evlat sahıbı olmayı
Adetlerin düzenliyse emzirme tek başına engel değildir 💕🍼
On ay hâlâ normal sayılır, hemen umutsuz olma lütfen 🙏
Ben ikinciyi isterken 1 yıla yakın bekledim, sonra hemen oldu 🤱✨
Doktor kan tahlili, sperm testi isteyebilir; ikiniz de kontrol olmuş olursunuz 🩺
Bu süreçte folik asit kullan, sigara-alkol varsa uzak dur 🌿
Stres de yumurtlamayı etkiliyor, “takıntı” haline getirmemeye çalış 😔💗
Emzirme sıklığını biraz azaltmak bazen döngüyü güçlendirebiliyor, doktoruna mutlaka sor 🧡
Allah gönlüne göre versin, sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🤲✨
Cevap
11Cevap
doktorlar söyler
ama ben bir alaka göremiyorum..
Alakası yok ama emzirmeyi bırakmalısın artık, yoksa meme bağımlılığı yapacak
Emzirmek engel olmaz buna. Hamile kalmak istiyorsan Dr a görün. Başka sorun olabilir
2,5 yasinda cocugun var ne diye hamile kalmak istiyorsun
Arasında fazla zmn olmasın arkadaş olarak buyusunler dıye dusunuyorum ahır zmndayız sımdı dogurmak degıl olanı duzgun yetıstırmek daha dogru olur ama eşimde istiyor, ıyı bır baba ve ilk cocugumuzda bazı sebeplerden babalığı tam tadamadı nasıp olursa ıkıncı evladımızda babalık duygusunu tatmak istıyor
Evet tabi emzirdigin için kalmiyosun benim kızım 4 aylık yine hamileyim korundugum halde
Eşimde emziriyor bizde deniyoruz ama olmuyor
Ben yedi yaşına kadar emmişim ondan değildir
Emzirmek buna engel değil ama eğer emzirirken hamilelik olursa emzirdiğin çocuğunda zehirlenme riski olabiliyor
Evet bunu duymuştum Allahın ıznıyle emzirmeyi bıraktıracagım ama duygusal bağ ve onun alışkanlığını bırakması bıraz gozumu korkutuyor
Sen böyle düşünürsen onu kopartamazsın emzirmekten anne sütü faydalıdır fakat bir zaman sonra bırakılması gerekiyor bu senin içinde zor bir durum
Allahın ıznıyle 20 gün içinde bıraktıracagım gec bıle kaldım biliyorum
En cok onu reddetmek ve uzulmesı düşüncesi durdurdu yoksa bır bucuk yaş yeterli emzirmek ıcın galıba
Aynen 1.5-2 yaş ideal süre sonrası biraz sıkıntı sen kaç yaşındasın
emzirmeyi bıraksan mı artık
Hayır emzirdigin için değil alakası yok
Emzirince yumurtlama yavaslıyormus yorumlardan bır arkadas oyle yazmış, doktora gidene kadar yapılan yorumları dusunecegım cunku tecrübeden doğruyu soyler bazen
Doktora görün geçmiş olsun
Teşekkür ederim randevumu beklıyorum
Hamile kalmak mı istiyorsun
Sütün bitmedi mi halaa
24 yaşında mısın?
Evet
Daha gençsin Allah kısmet ederse olur acele etme bence
Doğru Allahım hayırlısını nasip etsin hepimiz kalbimizin ekmeğini yiyelim
Engel değil
Alakası yok
Bilmiyorum anne sutu İlk bır kac ay koruyor dıye duymuştum ama benım ıkı bucuk sene oldu
Koruma olmaz arkadaşım 50 günlük iken kalmisti
Son derece farklı bir olay.
Olabilir
Emzirmek engel olmaz
Onla alakalı değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?