Eşimin otizmli bir kardeşi var, ve ailesi bize sürekli “inşallah doğacak bebeğiniz ona benzer” diyor?

Vicdansız biri asla değilim, bir dönem çocuklarla ve otizmli çocuklarla çalışmış biriyim hem. Onlara hiç bir garezim yok. Hatta destek olmayı seviyorum. Yani görüyorum ne kadar zor hayatları var hem aileler için hem çocuklar için. Eşiminde erkek kardeşi otizimli, çok kötü bir derecede değil ama belli yani ve belli başlı zorluklar çekiyor (asosyallik, dışlanma, dışarıdan gelen seslere fazla tepki)

Şimdi hamileyim ben, hamile olduğum belli olduğundan beri eşimin ailesinden herkes bana “inşallah kaynın gibi bir bebek olur” diyor. Nedeni de küçükken çok tatlıymış tip olarak. Sakin bir bebekmiş ve sesi çıkmıyormuş ağlamıyormuş bile. İlk yaşlarında hiç zorluk çıkarmamış ailesine. Ama bu çocuk 4-5 yaşına gelene kadar konuşamamış. Okulunda hep dışlanmış, hep özel ilgi gerekiyormuş. Hala da gerekiyor 18 yaşında. Aklı hala çocuk gibi ve anlamıyor bazı şeyleri, sinirlenince yer yerinden oynuyor (asla onu suçlamıyorum bunun için) her şeye rağmen onun gibi olmasını istiyorlar.

Bu ettikleri dua bana beddua gibi duyuluyor ama. Ben gördüm ve onlarda da hala görüyorum ne zorluklar çekiyorlar. Bebeğim sağlıklı olsun, eğer isterse çok tatlı olmasın ve ağlasın hep. Ama sağlıklı olsun istiyorum.
Allah affetsin otizm spectrum bozukluğu erkeklerde daha çok görünüyor diye bebeğimin kız olması için dua ediyordum bi ara.

Bir şey söyleyipte incitmekte istemiyorum aileler bu konuda hassas oluyor, ama benimde hassasiyetim var. Ağızdan çıkan her söz duadır.
Birde “Amcasıyla oyun oynayacak amcası çok sevecek onu amcasına destek olmak için geliyor” diyorlar. Anlıyorum çocuk yanlız ama Ben bebeğimi kimseye oyun arkadaşı olsun diye doğurmuyorum..
İncitmeden nasıl bu sözlerden rahatsız olduğumu dile getiririm?
Eşimin otizmli bir kardeşi var, ve ailesi bize sürekli “inşallah doğacak bebeğiniz ona benzer” diyor?