Yapmıyor ya asla, ödev dediğim de aktivite kitabı yani öyle işlem falan ilkokul ortaokul ödevi de değil
Yapar mısın diyorum odasına yolluyorum resmen baştan savma bir şeyler yapıp bırakıyor 🫠
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yapmıyor ya asla, ödev dediğim de aktivite kitabı yani öyle işlem falan ilkokul ortaokul ödevi de değil
Yapar mısın diyorum odasına yolluyorum resmen baştan savma bir şeyler yapıp bırakıyor 🫠
İlk olarak ne yapmasını gerektiğini göstermek gerekir ve hata yapabilir ancak onu nasıl düzeleceğini de öğretmek gerekir. Böyle zamanla oda farkında olacaktır.
Gösteriyorum
İşte öyle bir iki gösterme ile bitmiyor. Gösterme eylemi öğretme anlamında olmalıdır. Mesela benimde yegenlerim var ve bir çok şeyi öğretiyorum. Bir çok şeye zamanla adapte oldular. Şimdi okul hayatlarında başarılılar. Ev işlerinde iyi olmaya başladılar. Bir iki tanesi okul birinciligini kimseye bırakmıyor. Tabi bu seviyeye ulaştırılması bir hediye almalarına ve orada kalmalarına vesiledir. Hayat böyledir ne ekersen onu biçersin.
Öğretiyorum yani zaten onunla ilgili her şeyi öğrenmiş de oluyorlar o gün, ben de yapamadığı yerde anlatıyorum ama uzun sürüyor yapması sıkıldım istemiyorum vs. diyoe
Derse başlamadan önce ufak hediyeler alabilirsin ya da ders arası aktiviteler olabilir. Uzun süre ders çalışması başta iyi olmaz tabi. Mola vererek derslere adapte olabilir. Dediğim gibi zamanla bunu anlar. Bu zaman da tekonloji basit şeylerde bile genç beyinleri ele geçiriyor.
Neredeyse 3 yaşına kadar ekran görmedi, şu anda da 10 dakikadan fazla ekrana bakmaz sıkılır alışık olmadığı için ama oyuncak vs oynamayı çok seviyo
Bu ders aktivitelerini biraz oyun tarzında yapmak lazım. Demek ki sevdiği yönü bu. Bir de oyun oynarken de onunla zaman geçirmek gerekir. Emin olun bunun farkında olunca çocuklar iyi bir şey olduğunu anlıyor bu yaptığınızın.
Deneyeyim
Faydası olur inşaallah efendim.
İnşallah
Benim 7’lik bıdık da aynı dönemden geçti, aktivite kitabını görünce sanki vergi dairesi formu dolduruyoruz sanıyordu 😂👩👧👦
Ödevi tek başına yapmak yerine, yanına oturup “beraber zaman” gibi sunmayı dene. “Önce sen bir sayfa, sonra ben bir sayfa” oyunu çok işe yarıyor. Bir de süre tutma olayı var; “Sadece 10 dakika yapıp bırakıyoruz” deyince gözünde büyümüyor.
En önemlisi, odasına tek başına yollama, bu yaş grubu için ödev = yalnızlık gibi algılanıyor. Birlikte olunca iş, görev olmaktan çıkıp aktiviteye dönüşüyor 👩👦📚
Annelerin gizli kuralı: Çocuklara ödev yaptıramıyorsan, ödevi ‘oyun’ diye satacaksın, faturayı sonra kesersin 😄
Cevap
13Cevap
zorla olmaz
Odasina yollamicaksin beraber yapacaksin odevi. Her odev sonunda istedigi basit kucuk birseyi odul olarak vereceksin
Mesela?
Tv izlemek. Sevdigi bir cikolatayi vermek. 20 dk telefona bakmak vs vs.
Genelde çok nadir ekranla vakit geçiriyor sıkılıyor çünkü oyuncak vs. oynamayı daha çok seviyo
Çikolata falan da verince babası kızıyo sonra bana 🫠
Okul oncesiymis telefon verme yeni okudum. Tvde sevdigi bir sey izletebilirsin 15 dk. Sarki muzik vs. ya da oyuncaklariyla oynatmak gibi.
Ya sıkılıyorum falan diyince ben de zorlamak istemiyorum ama o zaman düzeni bozuyormuş diye öğretmen arıyor
Sevdigi bir aktivite yapin o halde. Okul oncesi cocugu odasina gonderip sorumluluklarini yap denmezki. İlkokulda bile denmemesi gerek
Zorlamadan bise ogrenemez. Zorlamak degil bu disiplin ogreniyor. Yapmasi lazim. Kendi haline birakma
Eskiden baban gelene kadar ödevleri bitirelim sonra ben seninle oyun oynayacağım diyince işe yarıyordu artık o da açmıyor onu 🫠
Nasıl yapıyorsanız söyleyin yapayım benim elimden gelmiyor valla o disiplini sağlamak
Degistireceksin. Parka gideriz de. Beraber kek yapariz babana de. Cocuk sizin mi? Oz mu yani
Evet benim oğlum
Anne yuregiyle dusunme fazla bu onun iyiligi icin olan bir sey. Butun ogretmenler yumusak dusunse evin yolu sasardi
Haklısınız da işte ben söyledikçe inatlaşıyor benimle bazen
İstedigini verirsen herseyi inadiyla cozebilecegini zanneder. İnat ettiginde ilgilenme uzak dur bir sure basaramayacagini gorsun
Ya 6 aylık ikizlerim var hamileliğim de çok zor geçti o yüzden kıskandığı için yaptığını söyledi pedagog ilgi çekme yöntemi olduğunu sanıyor dedi
O yüzden de biraz hassas davranmaya çalışıyorum kendimce
Pedegog daha iyi bilir oda olabilir. Yine pedegoga danisarak biraz daha disiplini nasil saglarsin onu sor
Aslında o yüzden okula göndermeye başladık
Uzak kalsın biraz evden başka birilerini de görsün dedi evde sürekli sizi ikizlerle ilgilenirken görmesin dedi
Ama okulda da pek sağlayamadılar birazcık daha kontrollü davranmaya başlasa da
Zamanla duzelir elbet. Pedegogla yine hareket edin
İnşallah 🙏🏻
tv ve interneti bırakıp beraber yaparsanız o da yapar
Ekran seven bir çocuk değil zaten
kaç yaşında? kardeşleri varsa yaşları nedir? anne baba birlikte mi yaşıyor?
5 yaşında
6 aylık ikizlerimiz var
Evet
çocuk evde tek başına ödev yapmaktan sıkılır. onunla birlikte siz de kitapla kalemle yazıyla meşgul olursanız o da sizi de görerek sizi örnek alır; sizinle birlikte yapmaktan keyif alır.
Sıkılıyormuş sürekli aynı şeyi yapmaktan öyle diyor
şöyle yapın. aktiviteleri sık sık değiştirin. oyun havasında yapsın
5 yaşında ne ödevi var ki :)) anaokuluna mı gidiyor kreşe mi?
Bir okulun 5 yaş grubuna gidiyor anaokulu gibi
Bence de çok mantıklı değil zaten ödevi olması ama düzeni bozuyormuş yapmayınca
hangi düzeni?
çocuk oyun oynamalı o yaşta. çocukluğunu doyasıya yaşamalı. yazmak çizmek matematik gibi alıştırmalardan uzak olmalı. daha okula başlamadan sıkılmamalı. çocuk o kula severek gitmiyorsa ya öğretmenini ya da okulunu değiştirin. bence en güzeli evde sizinle oynamalı. ama ikizlerden vaktiniz oluyor mu bilemem
Herkes yapıyormuş o yapmayınca diğer çocuklar da yapmıyormuş
Yazmak çizmek vs değil ödevleri boyama nokta birleştirme falan var kitapta
Şu an yapamam muhtemelen zaten seneye anaokuluna gidecek mecburen
Ben vakit geçiririm onunla sorun değil ama arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi öğrensin istiyorum yani eve kapanmasın benle diye
çocuk ruhundan anlayan, pedogojik bilgisi iyi olan, oyun oynamayı seven bir öğretmeni olursa daha güzel olur.
İnşallah 🙏🏻
Kayıt yaptırıp ücreti ödedik şubatın sonunda kura çekilecekmiş o sıraya göre öğretmen seçebilecekmişiz
özel mi?
Evet
öğretmen seçimi çok önemli. çocuğu okula oyun oynamaya gönderin ödev yapmaya değil. okulda mutlu olamayan çocuklar okuldan sıkılırlar. ve daha sonra okumazlar
Okuldan mutsuz gelmiyor evde olunca daha mutsuz oluyor 🫠
Eve hapsolduk diye geziyor 🙈
Herkesin çocuğu akıllı olacak diye bişey yok senin çocuğun mal demek ki böyle kabullen böyle sev böyle bağrına bas
Tamam ablacım
Of yapmasi gerektigini soyle yoksa ceza olarak ekrsn süresini kis
Ekran vermiyorum zaten o da oyalanmıyor ekranla
Telefon tablet kisitlama koy
Ekran sevmiyor zaten oyun oynuyor
Bi kisitlama ve odul sistemi denemelisiniz
Ödül ile değerlendir ama her zaman değil
Her gün ödül bulamam ki
Hergün değil işte
Hangi çocuk severek yapıyor ki
İlgisi yoktur ya da ilgi alanı başkadır
Ya okul öncesi ama daha
Çok üstüne düşme sorumluluk ağır geliyor olabilir ödüllendirme yap biraz
Mesela?
Yani her gün ödül veremem sonuçta
Küçük ödüller örneğin 1 saat oyun ya da haftada bir gün dışarıya gitmek gibi
Kaçıncı sınıfa gidiyor acaba?
Okul öncesi daha
Maalesef okul öncesinde dikkat dağınıklığı olabiliyor. Ödev yaptırırken başında durmanız lazım. Hani sevdiği bir şeyleri bu ödevi yapmazsa yapamayacağını söyleyin o şekilde ödül ceza yoluyla yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum
Yaptıramıyorum işte
Peki öğretmeni ile konuştunuz mu okulda nasılmış böyle hareketli mi verilen görevi de bir yerine getiriyor mu o da önemli tabii ki
Çok hareketli bir çocuk durmuyor asla
Sınıfta söyledikleri şeyi yapıyormuş ben yaptıramıyorum
Peki şöyle söyleyeyim size okulda rehber öğretmen var mı rehber öğretmenini hiç görüştünüz mü bu konu hakkında.
Rehber değil de bir tane gelişim takip eden öğretmen var ayrıca
Konuştum ben dedim ki hani odaklanıp yapmıyor ödevi, o da dedi ki hareketli bir çocuk evdeki zamanını oyunla geçirmek istiyor olabili
İşte tamam evde bu şekilde de okulda da bu şekilde oluyorsa bir sıkıntı var demektir hani ona göre bir önlem alınmak lazım
3-4 ay önce pedagoga götürdük, dikkat dağınıklığı vs. mi var diye. Ama bir sorun görmediğini söyledi ama ciddi bir kardeş kıskançlığı var dikkat çekme yöntemi olduğunu düşündüğünü söyledi
Başında dur ki yapsın yavrum durmazsan olmaz
Saatler sürüyor yapması başında duramıyorum o yüzden
Anlaşılan anasınıfı falan ama mecbursun başında durmadan ona disiplini öğretemezsin güzelim
Ben de sınıf öğretmenliği yaptım şu an müdür yardımcısıyım ama başında durmak lazım
Oyalanıyor sürekli yapmıyor ki doğru düzgün
O yüzden sen başında durman lazım yaptırman lazım şu an ödev saatimiz bunu yapmak zorundayız gibi şeyler söylemen lazım
Söylüyorum da istemiyorum diyor 🫠
O zaman kızacak zorlayacaksın bebeğim mecbur konuşmak istersen şu an soruyu beğeniyorum ulaşabilirsn
Can sıkıntısı online
Ablacım sen niye bana bebeğim falan diyorsun 🤦🏼♀️
Hitaben ne olmuş ki 🥰
Abla ne ya gencecik hatunsun kendine hakaret ediyosun
Ya sabır ya sabır
Açtım kendimi yz istersn
Yok yazmam
Peki yavrum
Ödül koyacaksın ödev karşılığında
Kızmadan
Ben yaptırıyorum gayet de iyi yapıyor yani
Eline sağlık abi
Çocuklar kaç yaşında senin
5 yaşında biri diğerleri 6 aylık
5 yaşında çocuğun ne ödevi olacak
Aktivite kitabından veriyorlar
Anladım küçük daha yaşı söz dinleyecek yaşta değil
Değil oyun çocuğu işte
Evet burdan zor oluyor sayfa aşağı doğru uzadıkça telefon donuyor da çıksam diğer olur mu
Anlamadım?
Olur muu
Yardım edeyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?