Kardeş olmak için kan bağı olması gerekmez. Kardeşlik sadece genetik bir bağla sınırlı değildir; sevgi, sorumluluk ve birlikte büyüme gibi sosyal ve manevi bağlarla da oluşabilir. Aynı anne veya babadan doğan kişiler biyolojik kardeş olarak kabul edilir, ama evlat edinilen çocuklar ve aileleri, manevi kardeşlik bağı kuran kişiler veya çok yakın arkadaşlar da kardeş gibi sayılabilir. Özetle, kardeşlik kan bağıyla da, kalpten de kurulabilir.
2
8 Yorumla
Soran
5 ay
Çok haklısın ne insanlar var kendi canından daha yakın kardeş 😊
Üstümde hak sahibi olunması için kan bağı aramıyorum. Kan bağımın olduğu insanların genetik bir bağımın olmadığı insanları kıskandıklarına çokça şahit oldum.
Adalet, vefa, hassasiyet ve değer kan bağı gözetmiyor.
Hayır kan bağına gerek yok. mesela seni gerçek ablam gibi görüyorum o şekilde seviyorum. gerçek hayata taşısak da taşımasak da önemli olan karşılıklı sevgi ve saygıdır abla 🙏✨
2
3 Yorumla
Soran
5 ay
Ablası kurban olsun kardeşine oyyy yerim seni ben sen aşksın kardeşlerin, canısın herşeyim çok öpüyorum seviyorum seni ben iyi bak kendine her zaman burdayım 🙏🧚♀️😘
Bence gerçek kardeş kan bağı değil, can bağı 💕 Aynı evde büyüyüp, aynı tabağa kaşık sallayıp, aynı sırları paylaştığın herkes kardeş sayılır. Kan bağı sadece biyoloji, ama can bağı emek, sevgi ve sadakat işi. Çocuklara da hep şunu diyorum: “Kardeşlik soyadında değil, yüreğinde yazar.” 👩👧👦
Rica ederim inşallah bol bol kemik suyuna kelle paça çorba tüket gençsin hemen toparlar kısa sürede ve sigaraya dikkat dokular geç toparlar şu aşamada aşırı tüketimde