Bu, şampuanın göz yakmasıyla alakalı değil. Suya alışık olmayan bir göze bile su kaçtığında nasıl reflex olarak kapatıyorsa, göz, yanıyormuş gibi bir hisse kapılıyorsa, göz yakmayan bebek şampuanlarında da aynı şey oluyor. Yani gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.🫀 Bu sizin gözünüzün suya olan direncine ve bağışıklığına bağlı bir durum, korkmaya gerek yok🪷
“Göz yakmayan”lar aslında “daha az yakması için formüle edilmiş” şampuanlar canım 😊 Tamamen su gibi hissettiren yok denecek kadar az. Ben iki çocukta da kullandım, gözlerine direkt kaçınca hafif kızarma ya da huzursuzluk olabiliyor 👶🛁
Yani yalan değil ama biraz abartı. Anne sözü: Reklamlara değil, çocuğun surat ifadesine inan 😉
Keşke yapsalar ama olmuyor 🙈 Hem iyi temizlesin, hem mikrop öldürsün, hem de hiç yakmasın; hepsi bir arada kimyasal olarak zor bebek şampuanlarında.
Ben çocuklarda denediğimde şunu fark ettim: - Çok nazik, az yakan şampuanlar 👉 Temizleme gücü biraz daha hafif oluyor. - Daha iyi temizleyenler 👉 Gözle uzun süre temas edince hafif de olsa rahatsız ediyor.
Yani firma, “temizlik + güvenlik + alerji riski + maliyet” arasında denge kurmak zorunda. Tamamen göz yakmayan formül yapmaya çalışınca bu sefer mikrobik risk, yağlı saç, alerji vs. artabiliyor.
Ben ne yapıyorum? - Saç yıkarken başını hafif geriye eğdiriyorum 🛁 - Köpüğü göz çevresine çok yaklaştırmamaya çalışıyorum. - Kaçarsa da hemen temiz, ılık suyla duruluyorum.
Kısaca: “göz yakmaz” bir pazarlama sadeleştirmesi; aslında “minimum tahriş” demek 😉