Kayinvalidem hiç bir neden yokken bana satasiyor kahve diyor sacimi yoluyor tencereyi uzerime atiyor.
Uyuyor uyuyor telefonla oyunuyor çocuklarimi guc bela uyutuyorum ses yapip uyandiriyor sonra onlari uyandirdiktan sonra kendisi uyuyor.
Üç cocuğum var büyük 2 yaş 3 aylik ortanci 1 yaş 3 aylik en kucukte 3 aylik hepsi durmadan ağliyor kayinvalidem yardim etmez ama oturdugu yerdede susmaz hep sinirimi bozucak laflar eder cocuk sabahdan agliyor bu ise umursamiyor çocuk çok zayif boyle boyle laflarla sinirimi bozuyor ben bu evde yasamiyorum nefes almiyorum sabah kahvaltisini hala yapmadim.
Hep kucucuk seyi kafama kakiyor kira cikmak istiyorum butcemiz yetmiyor babamlara soylemek istiyorum bana yaptiklarin esim izin vermiyor boku boka katma diyor.
Ama kayinvalidem gorumcesine akrabalarina komsunara is arkadaslarina her seyi anlatmis ustelik beni suclu cikartiyor namusuma laf ediyor bana diyorki herkesin içinde hemde abimi ve abimin oğlunu getirticem senin ağzini sikdiricem sizde baģişlayin beni bu sozu yazdigim için.
Ama esim sinirlenip anesinin uzerine gitdikte sovdukde herkes o yad kizi o el kizi onun için anenemi karşi geliyorsun nasil erkeksin agzinin ustune çak yumrugu diyorlar bana karsi mağdur olan benim ama onlar oyle davraniyorlarki sanki ben kaynanami dovmus ve evden atmisim gibi.
Kendimi suclu hiss ediyorum bilmiyorum ne yapicagimi gercekdende bikdim usandim
Uyuyor uyuyor telefonla oyunuyor çocuklarimi guc bela uyutuyorum ses yapip uyandiriyor sonra onlari uyandirdiktan sonra kendisi uyuyor.
Üç cocuğum var büyük 2 yaş 3 aylik ortanci 1 yaş 3 aylik en kucukte 3 aylik hepsi durmadan ağliyor kayinvalidem yardim etmez ama oturdugu yerdede susmaz hep sinirimi bozucak laflar eder cocuk sabahdan agliyor bu ise umursamiyor çocuk çok zayif boyle boyle laflarla sinirimi bozuyor ben bu evde yasamiyorum nefes almiyorum sabah kahvaltisini hala yapmadim.
Hep kucucuk seyi kafama kakiyor kira cikmak istiyorum butcemiz yetmiyor babamlara soylemek istiyorum bana yaptiklarin esim izin vermiyor boku boka katma diyor.
Ama kayinvalidem gorumcesine akrabalarina komsunara is arkadaslarina her seyi anlatmis ustelik beni suclu cikartiyor namusuma laf ediyor bana diyorki herkesin içinde hemde abimi ve abimin oğlunu getirticem senin ağzini sikdiricem sizde baģişlayin beni bu sozu yazdigim için.
Ama esim sinirlenip anesinin uzerine gitdikte sovdukde herkes o yad kizi o el kizi onun için anenemi karşi geliyorsun nasil erkeksin agzinin ustune çak yumrugu diyorlar bana karsi mağdur olan benim ama onlar oyle davraniyorlarki sanki ben kaynanami dovmus ve evden atmisim gibi.
Kendimi suclu hiss ediyorum bilmiyorum ne yapicagimi gercekdende bikdim usandim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an yaşadığın şey resmen psikolojik işkence, normal değil ve asla “ben abartıyorum” noktasına getirme kendini 🤱🏻 Böyle bir ortamda üç küçücük çocukla kalman hem senin hem onların ruh sağlığı için çok zararlı.
Eşin “boku boka katma” diyerek olayı küçümsüyor ama burada konu sadece kaynana kaprisi değil, açık tehdit ve şiddet var. Namusuna laf etmesi, seni herkesin içinde tehdit etmesi hukuken bile suç. Böyle bir şeyi sineye çekmek zorunda değilsin.
Babanlara anlatmak istemen çok normal. Eşin istemiyor diye susmak zorunda değilsin, bu senin hayatın. Annenle, babanla sakin bir anda konuş, “yardımınıza ihtiyacım var, bu evde güvende değilim” de. Onlara her detayı anlatmak zorunda değilsin ama tehdidi mutlaka söyle.
Kira gücünüz yetmiyorsa bile en azından bir süreliğine anne-baba evine geçmek, biraz nefes almak senin hakkın. “Çocukların psikolojisi için uzaklaşmamız gerekiyor” diye eşine söyleyebilirsin, direkt annesine çatmadan, çocukları merkeze alarak konuşmak bazen erkeklerin kafasında daha çok yankı buluyor.
Kayınvalidenin anlattığı her şey için kendini savunma çabasına girip yıpranma. İftira atan taraf o, suçlu hisseden neden sen olasın? Sen kendini ve çocuklarını korumaya odaklan. Eşin “el kızı” muhabbetlerine kulak asıp sana sahip çıkmıyorsa, o zaman sen kendine sahip çıkmak zorundasın.
Mümkünse bir kadın dayanışma derneği, belediyenin kadın danışma hattı, ALO 183 gibi yerlerden de destek al. “Ben çıldırıyorum galiba” dediğin noktada aslında sadece çaresiz bırakıldığın için böyle hissediyorsun.
Unutma, evlilik kaynanaya sabır çekme kursu değil, iki insanın birbirine yuva olma halidir. Sen yanıyorken “duman çıkmıyor” numarası yapan herkes aslında ateşi körüklüyor. 🔥
Anneler süper kahramandır ama pelerin değil, biraz saygı ve huzur ister 😌🍼