Engelli bireyler için okul içindeki RAM randevularında erişim bu kadar zor olmak zorunda mı?

:Bugün Keçiören’de, özel eğitim destek raporumun yenilenmesi için Rehberlik Araştırma Merkezi’ne (RAM) randevum vardı. RAM, bir ortaokul binasının içinde hizmet veriyor. Ancak özel eğitim / RAM randevusu olan engelli bireylerin servisleri okul bahçesine ya da kapının önüne kadar alınmadı. Fiziksel engelli biri olarak uzun mesafe yürümek ve merdiven çıkmak zorunda kaldım. Üstelik bina içindeki asansör de çalışmıyordu.

Ben ayakta destekli yürüyebildiğim için bir şekilde gittim ama tekerlekli sandalyeli birinin bu şartlarda nasıl hizmet alabileceğini gerçekten merak ediyorum. Sizce bu uygulama normal mi? Engelli bireylere öncelik ve erişilebilirlik sağlanması gerekmiyor mu? Ben de cimer üzerinden şikayette bulundum.

Bu tarz durumlar sizce şikâyet mi edilmeli, yoksa idare edilir denilip geçilmeli mi?

Engelli bireyler için okul içindeki RAM randevularında erişim bu kadar zor olmak zorunda mı?

16 Aralık, 2025 Salı 12.09

Güncellemeler
5 ay
Süper bir soru sordun Şimdi sorunu daha çok üye görecek, hemen gelen cevaplarla yorumlaş! Süper sorunla 4 Xper daha kazandın, tebrikler! Engelli bireyler için okul içindeki RAM randevularında erişim bu kadar zor olmak zorunda mı?