1 patoloji sonucu ve bir de smear sonucum var bunları sormak istiyorum

1 patoloji sonucu ve bir de smear sonucum var bunları sormak istiyorum

birinci rapor plasental dokulara dair bir patoloji incelemesidir bu rapor gebelik takibi düşük veya kürtaj gibi bir işlem sonrası alınan dokuyu inceler raporda koryon villusları ve implantasyon yeri ile uyumlu bulgular yer almaktadır sonuçlar büyük ihtimalle alınan dokunun plasental kökenli olduğunu gösteriyor ancak kesin klinik anlamı için ilgili doktorunuzla konuşmalısınız ikinci rapor bir smear testi veya benzeri bir sitoloji incelemesine aittir bu raporun ana sonucu intraepitelyal lezyon ya da malignite yani kanser açısından negatif hücresel değişiklikler şeklindedir bu sonuç ciddi öncü lezyonlar veya kanser hücreleri açısından olumsuz bir bulgu saptanmadığını yani sonucun temiz olduğunu düşündürmektedir birinci rapor plasental doku ile ilgilidir ikinci rapor smear testi gibi bir tarama testi sonucu olup kanser veya öncü lezyon açısından negatiftir
ben boş gebelik sebebiyle kürtaj olmuştum o günkü alınan parçaları patolojiye göndermiş doktorum, bu rapora göre neden boş gebelik olduğunu anlayabilir miyiz? ikinci rapora göre ise smear testimin normal ve her şey yolunda olduğunu anlıyorum
boş gebelik patoloji raporu alınan materyalin gebelik dokusu olduğunu ve boş gebelikle uyumlu hidropik villuslar gibi değişiklikler içerdiğini teyit eder ancak neden boş gebelik olduğunu yani genetik sebepleri açıklama smear testi raporunuz ise rahim ağzı hücrelerinizin normal olduğunu ve kanser öncüsü veya kötü huylu bir bulgu olmadığını gösterir her şey yolunda demektir bu raporların kesin yorumu ve bir sonraki adımlar için mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz size daha sağlıklı bilgiyi verecektir hanımefendi sağlıkla kalın
doktorumdan randevu aldım ama daha 10 gün var ben de merak edip buraya sorayım dedim çok teşekkür ederim yanıtladığınız için 💓
Rica ederim yardımcı olmak isterim elbette ama dediğim gibi doktorunuz benden daha iyi bilir yinede elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
sizin alanınız nedir
Patoloji Uzmanıyım ben
Ah canım, öncelikle geçmiş olsun. 🙏 Kendi alanım değil; bu tip sağlık raporlarını yorumlamak için mutlaka uzman bir kadın doğum doktoruna danışman çok önemli. Raporda tıbbi terimler var ve bunlar uzmanlık gerektirir. Raporlarını doktora götürmeden endişelenme ve kafanı karıştırma. 🌸 Profesyonel bir görüş her zaman içini rahatlatacaktır. Sağlık ihmale gelmez! 🤗
Cevap
1Cevap
Doktor kaynıyor burdan 🤣
hanileyken burada bi kadın doğumcuyla tanışmıştım sonra buluşup hastanesine gittim
Seni bi güzel muayene de etmiştir o zaman
Karsiliginda ne verecen
tahmin et
Şöyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?