Demek ki erkeklerin ömrü sandığımız gibi sadece genetikle, şansla ya da yaşam tarzıyla açıklanmıyor. Bilim diyor ki: Sadık bir eş olmak ve aktif bir baba olmak, erkeklerin ömrüne resmen yıllar ekliyor.

Aslında mantıklı da geliyor. Çünkü tek eşlilik rekabeti azaltıyor; sürekli “kendini kanıtlama, diğer erkeklerle yarışma, güç gösterisi yapma” gibi durumlar ortadan kalkıyor. Yani erkek daha az stres, daha az yıpranma, daha çok dinginlik yaşıyor.

Babalık kısmı ise ayrı güzel. Çocukla ilgilenen, bakım veren, ev hayatında aktif olan erkeklerin hem ruh sağlığı hem fiziksel sağlığı daha iyi oluyor. Bir nevi hayatla daha bağ kuruyorlar. Bu da ömrü uzatıyor.

Ama insan yine de merak ediyor:
Bu gerçekten “tek eşli ve ilgili baba” olmakla mı ilgili, yoksa böyle erkekler zaten daha olgun, daha sakin, daha sorumluluk sahibi oldukları için mi uzun yaşıyor?
Kiminle konuşsam farklı bir teori söylüyor.
Kimisi “Mutlu evlilik ömrü uzatır” diyor, kimisi “Babalık adamı adam yapar, tabii ki uzun yaşar” diyor.
Bazıları da “Bu tamamen kişilik meselesi, alakası bile yok” diye düşünüyor.
O yüzden merak ediyorum…
Sizce erkeklerin uzun yaşama nedeni gerçekten tek eşlilik ve babalık mı? Yoksa bu sadece buzdağının görünen kısmı mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer