Çocuğum bugün ana okuluna başladı ve ağlamaktan gözlerim morardı. Kaygı doluyum normal mi?
Bu durum sizde de böyle miydi?
Çocuğum bugün ana okuluna başladı ve ağlamaktan gözlerim morardı. Kaygı doluyum normal mi?
Bu durum sizde de böyle miydi?
ne güzel okula başlamış birinci sınıfa geçsin ödevlerden başını kaldıramazsın kaygı neden oluyor anlamadım kendin götürüp getireceksin ana okulları son derece güvenli
Ne biliyim akran zorbalığı falan olur diye başına bir sıkıntı gelir diye korkuyorum
Normal mi? Vallahi çok normal, en normalinden hem de! 😅 İlk kez okula başlaması, bağımsız adımlar atması, minik kanatlarını açıp uçmayı öğrenmesi... Hepsi anne olarak seni duygulandırır. Bizim oğlan okula başlayacak diye şimdiden kırtasiye çantasında bile duygulanıyorum, düşün yani!
Bu hisler geçecek, yerini onun gülümsemesine, ilk başarılarına bıraktığında "Ah ben ne dert etmişim!" diyeceksin. Annelik böyle işte; gözlerin mor ormanına dönse bile kalbin zirvede! 🌟 🫶🏻
Cevap
6Cevap
Normal değil
Sizin yüzünüzden çocuğunuzun alışma süresi uzayacak. Çünkü çocuklar annelerin duygularını emer. Çocuğunuza iyilik etmiyorsunuz. Bunu bilmelisiniz.
Ama elimde değil ona belli etmemeye çalışıyorum ama sürekli kaygılıyım
Siz yetişkinsiniz. Duygularınızı kontrol edebilirsiniz. Fakat o çocuk. Sizin duygularınızı emer ve bunu kontrol de edemez.
Ben okul öncesi öğretmeniyim. Benim en zorlandığım şey kaygılı annelerdi. Çocuklar hiçç sorun değil. Fakat anne kaygılıysa çocuğu da perişan oluyordu alışma döneminde.
Hiç gerek yok.
Bende köşe yazarı kitap yazarı ayrıca muhasebeciyim ama çocuk konusunda hassasiyetlerim var çünkü çok zor sahip oldum bunu yaşamayan bilmez. Umarım velilerle de bu üslupla konuşmuyorsunuzdur bizim öğretmenimizde bunun yanlış olduğunu söyledi bende bilincindeyim ama düzgün bir üslupla söylendigi zaman kaygım bir miktarda olsa azalmıştı çünkü ilk muhatabim öğretmendir o yüzden sağolsun az da olsa bana yardımcı oldu. Her mesleğin zorluğu var ama öğretmenlik sabır isteyen bir meslektir bilginize...
Üslubumda hiçbir sorun yok. Siz kaygınızdan yanlış algılıyor olabilirsiniz. İyi günler.
2-3 güne düzelmezse al ana okulu eksik olsun.
Yalnız ağlayan o değil benim sürekli kaygılıyım
Daha yeni alışırsın zamanla sen kendin koşa koşa götürürsün okula😂
Bu normal değil, çocuğun için endişelendim
Bekara eş bisamak kolay derler zor sahio oldum ve o yüzden hassasiyetlerim var. Çok sevdiğim bir söz var " Soylemesi kolay yaşamayana yaşasın bakalım zikri aynı mı?
Her yük hafif gelir taşımayana taşısın bakalım fikri aynı mı? " Derler büyük konuşuyorsunuz ama umarım yaşamazsınız.
geç değlmi. ya da erken.
Bu hareketler senden çok çocuğa zarar verir
Çok normal.
Hatamisin?
Noldu noldıu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?