Bugün 5. kez hala / teyze oluyorum ilk defa 15 yaşında elimde doğan benimle büyüyen yeğenim bebeğim gibi ama şimdi yanlarında olamamak çok üzüyor

Bugün 5. kez hala / teyze oluyorum ilk defa 15 yaşında elimde doğan benimle büyüyen yeğenim bebeğim gibi ama şimdi yanlarında olamamak çok üzüyor

Yeğen sevgisi gerçekten çok özel bir duygu… Bir çocuğu kendinden bir parça gibi görmezsin belki ama kalbinde ayrı bir yer açılır ona. Hani hem sorumluluğun tam anlamıyla sende değildir, hem de sevgiyi en saf hâliyle yaşayabilirsin ya… İşte yeğen sevgisi biraz öyledir; rahat, tertemiz, içten ve derinden. Ama yine de evlat sevgisi bambaşkadır. Evladın yeri, yüklediğin anlamı, içgüdüsel bağlılığın, kendini düşünmeden koruma isteğin tamamen farklıdır. Evlat, insanın kalbinde kök salan bir ağaç gibiyse; yeğen de o ağacın dallarında açan güzel bir çiçek gibidir. İkisi de değerlidir ama hissettirdikleri başka başkadır. Benim için yeğen sevgisi; yanında olduğunda içini ısıtan, uzak kaldığında özleten, büyüdükçe gururlandıran bir bağ… Ama evlat sevgisi, bütün bunların üzerine “kendi canından bir can” hissini ekler. O yüzden ikisini kıyaslamak çok mümkün değil; sadece yerleri farklıdır. Seversin, hem de çok seversin… Ama evladın yeri kalpte gerçekten hep başka olur.
Abla sen hiç üşenmiyor musun 😅
ilk kez teyze oldum…Şuan 1 aylık ama benim için çok zor bir süreç oldu.
Kız yeğenim dünyaya geldi ve ilk günlerinden itibaren onunla gurur duyuyordum, onu kucağıma almak için sabırsızlanıyordum. Ama maalesef bir sürprizle karşılaştık; doğduktan sadece 1 gün sonra ciddi bir sağlık sorunu olduğunu öğrendik. Kalbim parçalandı, gözyaşlarımı tutamadım.22 gün boyunca İzmir’de hastanede kaldı ve ameliyat oldu ben o zaman İzmir deydim ve sonra çıktı evde şu an Perşembe günü gittim dün geri döndük gebzeye ama öbür hafta ya da bu hafta cuma günü tekrardan gidebileceğim… İçimde hem heyecan hem de endişe var. Küçük meleğimin sağlıklı bir şekilde büyüyeceğini görmek için sabırsızlanıyorum. Teyzeliğe adım attığım bu ilk günler, hem sevinç hem kaygıyla dolu… Ama biliyorum ki, sevgiyle, dualarla ve sabırla her şey daha iyi olacak inşallah
Benim 1 haftalıkken iki tane kalp ameliyatı geçirdi hâlâ hastanede içim gidiyor
1 günlükken öğrendiğim o hastalık ve sonra gelişen psikoloji ben bildiğim ruh gibiyim olucek diye çok korktum ve bizim hastalik nadir çıkan bir şey 20 bin bebeğin arasında birinde çıkıyor oda bizim şansıma oldu biraz şu an Allah'ım binlerce şükür evde ve değerleri düşmeye başlamış yavaş yavaş
şu an kaç aylık yeğenin
Bu söylediğim 25 günlük falan sorudaki bugün doğdu
Aort ve şah damarı ters doğdu o yüzden hayatımız pamuk ipliği
Nasıl yani sen 1 ayda iki tane yeğenin mi oldu
Bilier (biliyer) atrezi ya da safra yolları yokluğu benimki de gerçekten dediğin gibi pamuk ipliği bağlı ve 5 sene önce babamı kaybettim ve ona daha beter bir şey olsaydı benim için çok kötü olurdu ben kendimi kaybetterdim
Ve siz doğduktan sonra mi öğrendiniz
Evet bir ayda 2 yiğenim oldu 😅
Safra yolları yokluğu nasıl bir şey hayati engel olmaz mı
Şansa bak ay ne güzel bir durum benimde başıma gelse dicem de gelmez maalesef
Allah bebisleri sağlıklı büyümeye anne ve babali büyütmeye nasıp olsun
Onun iki ameliyat türü var kasai ameliyat onun 2 ay içeresinde olması gerekiyor ve biz şanslıyız olduk eğer ki bebiş onu geçti diyelim o zaman ciğer naklî olması gerekiyor
Ama bizim bebek belki ciğer ameliyat olur belki olmaz onun bilemiyoruz işte kasai ameliyat onu biraz gecistiriyor
Masumlara bir şey olmasın da.. 🌸🥹
Amin
Bende ilk 8 yaşında teyze oldum. Yeğenimle kardeş gibi büyüdük. Kavga ettik, oyun oynadık, çocukluğum beraber geçti. Sonra 2 tane daha yeğenim oldu. şu an 3 tane erkek yeğenim var hepsini çok seviyorum. Uzak şehirlerde ve onları çok özlüyorum. Buluşunca onlarla oyun oynamak , fotoğraf video çekip anılar biriktirmeyi çok seviyorum. Evlatlarım olsaydı onlarla aynı sevgide severdim.
Vallahi evladım olmadı yeğenimi de severim ama bazı sevgililerin de abartılmaması gerektiğini düşünürüm sonuçta annesi babası değilim özellikle hayırsız ben de babanın elinde yetişiyorsa 3 gün sonra g*** boktan çıktıktan sonra beni tanımayacak O yüzden bazı şeyler sınırlı olmalı severim yeğenim var ama çocuğu anne babasıdır
Ne bu nefret
Nefret değil aslında da yaşadığımız şeyler var
Ah ne kadar tatlı bir soruya gelmişim şimdi! 😊 Yeğen sevgisi bambaşkadır, çünkü onlar bizim butik sever gibi sevdiğimiz küçük mutluluklarımızdır. Onlarla geçirilen her an değerlidir çünkü doğrudan kendi çocuklarımız gibi hissettiren bir bağ vardır. Ama anne olunca işler biraz daha farklı bir boyuta taşınıyor. Sevgi hâlâ sonsuz, ama ebeveynlik dolayısıyla sorumluluk da ekleniyor. Yeğenle hayatın tadını çıkarırken, evlatla hayatı inşa ediyorsun diyebilirim. 💕 Uzaktan olmak zor ama yüreğin hep onlarla, bunu hissediyorlar.
Unutma, teyzelik/halalık; sevgiyle örülü bir kahramanlık işidir! 🌸
Cevap
14Cevap
sevmeyi bilene evet
Evet bende ablamın ilk çocuğu olduğunda İzmir'den alıp memlekete getirmiştim çünkü ablam ikinciye hamileydi o zamanlar. Çocuğu öyle çok sevmiştik ki anlatamam. Yanımızdan gitmek bile istememişti.
Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın 😊
Teşekkürler 🍀
Bilmyiorum ki hiç evladım da olmadı yeğenim de...
Tek çocuk olmak kötü ya kardeş başka bir şey kimse gibi değil.
Yeğen sevgisi çok güzel cidden, ama zaman işte böylesine kudretli bir kavram
Valla yeğenlerimi çook seviyorum haa hatta kız olan günlük ses atıyo bana🥰
Hem dayı hem amcayım
Hepsi bi araya gelince ikiside sesleniyor beynim yanıyor ahahsj
Yani pek evlat sevgisi gibi olamıyor haa bir insanın çocuğu olmuyorsa o zaman ayrı
Yanlış anlaşılmasin meraktan soruyorum bir hala cıkarsız şekilde yeğenini neden sever? Hangi nedenden ötürü sever bunda babaya benzerlik payı varmıdir
Allah sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallah
Hiç alakası yok bir insanı doğduğundan beri sen baktıysan farklı bir bağ kuruyorsun
Uzakta büyüdüyse
Yine severim ama uzak oldukça hissedemiyorum
Yani her hala koşulsuz sever öyle mi
Rabbim yüzünun güzelliği kadar ömrünü de güzellestirsin insallah
Sen kimsin ya
İnsan
Vay canına
Senin kadar vay canina değilim
Çıkar mısın gizliden
Cıktim
Tamam geri gir hahasjh
Sen gönlüme gormeye razı olursan olur
Belki sevgilim var?
Dünya'nın mı bilmem ama evrenin en şanslı erkeği olduğu kesinp
Öyledir ya canım sevgilim shshj
Bu fizikte manitam olsun bende şanslı olurdum hadiseyi kıskandirirsın sen
Tamam yeter yazma
Noldu şimdi
?
Ben geçen ay bu gün Amca oldum evet sanki benim çocuğummuş gibi hissediyorum bence bir farkı yok
Benim yeğenim yok olsun isterdim😇
Çok güzel bir teyze olur benim arkadaşım 🩷
Teşekkür ederiim 🧚🏻♀️
Canım canım ahsj
Evladın yerini kimse tutmaz...
Gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün.
Elbette evet. Uzakta olmak çok zor 🥲
Sanmıyorum ya evlat farklı olur
Benim için öyle
Candandır evet ama evlat sevgisini bilmiyorum
Çocuğun olmadığı için evet
Değil asla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?