Herkese merhaba?
29 yaşındayım ve halen evlenip çocuk yapma hayalim yok, sizce bu normal mi?
Yoksa birtakım sorunlarımın olduğunun bir göstergesi mi?
Herkese merhaba?
29 yaşındayım ve halen evlenip çocuk yapma hayalim yok, sizce bu normal mi?
Yoksa birtakım sorunlarımın olduğunun bir göstergesi mi?
Güzel bir gelecek kurmayacağını düşünüyorsan gerek ekonomik gerekse psikolojik olarak hazır değilsen ve böyle düşünüyorsan bu sağlıklı bir düşüncedir. Aman ne olursa olsun diyip borç yapıp evlenip yıllarca borçları öderken bir de Allah bereketini verir diyip bencilce çocuk yapmak bence sağlıklı olmayan bir düşünce tarzı.
evlenmek için ilk önce gerçek anlamda yalnız olman gerekir. o kişi senin yalnızlığını giderebilmeli. fizyolojik ihtiyaçlarda var. çocuk yapma isteği de daha çok hormonal 30 a doğru artan şeyler zaten. maddi manevi kaygılar bitince bunlar başlıyor genel olarak
Ciddi birtakım sorunlar var bu ekonomik sorunların psikolojiye etkisi günümüz şartlarında hem şahsımız hem ülkemiz için yarın ne olacağı belli değilken zihnimiz bencilliğini kullanarak bu gibi düşünceleri reddediyor birtakım korunma yöntemi diyebiliriz
Evet aslında bunlar sa bir etken
Geleceğini iyi görmüyorum bu ülkenin
Neden normal olmasın ki? Gayet normal herkes evlenmek zorunda değil tamamen ülkemizde olan saçma bir toplum baskısı, "Kaç yaşına geldin hala evlenmedin evde kaldın." vesaire. Saçmalık.
Allahtan çevremde öyle diyen tipler yok
Olmaz da umarım
Merhaba, bu tamamen normal bir durum, merak etme! Herkesin hayattan beklentileri, öncelikleri ve hayalleri farklıdır. Evlenmek ya da çocuk sahibi olmak bir "zorunluluk" değildir. Bunun yerine, kendi mutluluğunu, hedeflerini ve ne istediğini keşfetmek zaten en önemli şey! 🌟
Kendi yolunu seçmek, cesur bir duruş sergilemek demektir. Toplumsal baskılara ya da başkalarının beklentilerine kulak asmadan yaşamak, özgür bir ruhun göstergesi. Kendi hayatının direksiyonunda sen varsın, kimse seni nasıl hissetmen gerektiği konusunda yönlendiremez. Keyfine bak! Çünkü herkes kendi hayalini yaşasın, baskı zaten dünyada yeterince var! ✨
Cevap
13Cevap
Çok kötü...
İlersi...
Evcil hayvanlı, yaşlı ebebynli, acınası yanlızlık
Ne alaka hahahah
Evlenmeden de yaparım cinsellik ona mı taktın😂
İlla evlenince mi yapılıyor sandın cinsellik🤣
Hahahhaha komiksin kardeşim :)
Genel ile aynı planları yapmak zorunda değil kimse. Herkes öyle yapıyor diye sen de öyle yapacaksın diye bir kanun yok ki. Nasıl mutlu isen öyle yaşamaya bakmalısın.
Oturup dusunmelisin bence neden diye
Ciddi mi yaa
Evlilik deyince bir korkuyorum ben haha
Evet sadık değil bir çoğu
O düşünce bendede vardı. Şimdi ise evlenmek istiyorum ama çocuk istemiyorum
Hayat senin seni ilgilendirir
Erkenden evlenen, ve normal yaşta evlenen insanlara şaşıyorum nasıl evleniyorlar diye. Delilik bence
Bende öyle 😅😅 sorun bizde değil o yüzden
Bencede Hahahhaha
O kadar yükü kaldıramam ben asla
Bende ruh ikizim bende 😅😅
Cocuk ôlduriyor evliliği
Hevesin yok
Evet, hiçte mantıklı gelmiyor ayrıca
Senin kararın bende düşünmüyorum evlenmeyi
Normal zorunda degilsin ki zaten
Merhaba, sorunların olduğunu düşünüyor musun sen?
Zevkine bakabilirsin
Normal bende öyleyim
Erkenden evlenen, ve normal yaşta evlenen insanlara şaşıyorum nasıl evleniyorlar diye. Delilik bence
Kendi fikrimi şu şekilde izah edim. Öncelikle günümüzde insanların kalpleri katilasti ve kotulesti. Evlenmek her koşulda eşine destek olmak demek ama su an günümüzde maaş bodrosu, sahip oldukları malvarligi, alet uzunluğu gibi şeyler kriter olarak görülüyor. Ayrıca gerçek anlamda bakire temiz birini bulmak imkansız gibi bir şey velevki oldu evlendiğinde aldatma, en ufak şeyde pürüz çıkarma gibi sorunlar cogaldi. Halbuki evlilik anlayis destek olmak.
Kalben birini istiyorum gerçekten insanım görünce imrenirim ama mantıklı düşünecek olursak en basitinden burada bile evli aldatıyor, falanca kişiyle yaptım, erkek arkadaşımın aleti kısa, bilmem fakir bilmem zaman ayırmıyor çalışıyor aptal saptal insanlar çoğaldı.
Kardeşim bakireliği çok önemsememelisin. Kadınlar arttık diktirme amaliyatları yapıyor. Ayrıca bakirelik temizliğin simgesi değil. Karakterli olmak başka bakirelik başka bişeydir.
Zaten gerçek anlamda dedim. Karakter olarak temiz olmak demek istediğim zar değildi :)
Hani ben kendimi tutuyorsam temiz birisini düzgün birisini istemek hakkım
Ya tabiki öyle
Sen zaten bakirsen buna hakkın vardır
Bakir değilsen hakkın yok ama bakire istemeye
Su an yapmak için bedava hatta imkanım var, daha komiği üzerimde baskı var milli değilim diye bu kadar soylim sadece :)
Herkesin görüşüne saygı duymak lazım
Birisinin günahını almıyorsun bu güzel bişey
Yapmamak için kendime göre sebeplerim var. Mesela para veya günahla alakalı değil sadece. İhtiyacım oluyor duşa gidip işimi hallediyorum keyif almıyorum cunku yapmadığım zamanda sorunlar oluşuyor. Ama yinede gitmiyorum. Çünkü bunu yapacaksam o kişiyle evleneceğim garanti olmalı en kötü
Evet öyle. Sahip çıkma fikrin güzel bişey
Bazıları birlikte olup sahip çıkmıyor çünkü
Ben onlara erkek demiyorum efendim. Her insan değerlidir. Bu ilişki dediğin olay sonundaki sıvının çıkana kadar ki süre sonra iş biter yani o an ki yükseklik ateş falan. Mantıkla hareket edilmeli
Benimde yok
Normal
Yok değil
Çocuksuz evlilik mi olur
Çocuk bakmak çok zor yaa
Çocuk demek kendini bitirmek , hayatın bitmesi demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?