AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
Bu ülkeye, bu hükümete, bu zihniyete ve bu cahil halka asla çocuk yapıp çocuk getirmem
Ozaman evlenmeden konuşacaksınız!
Aynı kafada degilseniz evlenmeyeceksiniz
Bastsn konusulmafimi istemediginiz? bunlar basta net bir sekilde konusulur
Bu konuları zaten önceden konuşup anlaşmış olmanız gerekiyordu
Bunu evlenmeden önce konuşmadıniz mi? Illa ki konusu geçmiştir.
Hayır degil ama bunu başta konuşmuş olmanız gerekmiyor mu
Ben Sercan la çocuğu musun olmasını istiyorum hayırlısyala
Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum demek de çocuk istemeyenlerin tipik bahanesi. Çocuk neşe kaynağıdır.
Niye evlendin o zaman?
Masrafını birine yüklemek için mi?
Buna ona söyle de kendisine çocuk doğuracak birini bulsun.
Onunda hakkı var yani 4 sene ideal bir bekleme 1 tane yapın sonrasına yapmayanilirsiniz
1 tane yaparsan 2,3 devamı geliyor erkekler amelsiz istiyor sürekli
O kişiye bağlı işte
Yo hepsi aynı bizim çevrede öyle doğudaysan 10-15 e kadar çıkar çocuk sayısı
Kardeş yapalım, bir tane daha yapalım toplum bile 2. çiyi yap diyor anneannem bile 3. Cü diyordu yoksul teyzeme
Sonrası sende zaten sen kontrol edecen
Hazır hissedene kadar ne kadar baskı görürsen gör çocuk işine girişmeyin
Ortak karar vermek lazım adam da çocuğu olsun istiyor sonuçta o da haklı bence
Niye aynı fikirde olmayan biriyle evlendin ki? Büyük ihtimalle ayrılacaksiniz
Kendini gerçekten hazır hissetmeden kesinlikle yapma tatlım..
Çocuk , sorumluluğu ağır ve hep ilgilenmen gereken sana muhtaç bi varlık.. Ama hazır olunca da yap bekleme 🥰 müthiş bi his anlatamam
Bu düşünceleri anlat ona yok illa isterse sen kendin isteyene kadar hap kullan uğraşsın dursun
Evlilikte taraflardan biri hiçbir sebep yokken (sağlıksal vs) cocuk istemiyorsa eğer bu boşanma sebebidir ve tam kusurlu sayılır. Kocan sana boşanma davası açsa tam kusurlusun. Bilgin olsun.
Açsın aw çok da şeyimde değil açıkcası kaç kere ayrılmaya çalıştım o bırakmadı
erkeklerin çocuk baktığı mı var kendi karnında büyütecekse yapsın
Öyle bi seçenek var mi sence? Mantik çerçevesinde düşündüğümüz zaman kadin dogurgandir dimi? Ayrica tabii ki babalık yapmayan da var ama gerçekten baba gibi baba olan da var, sonuç olarak o kişinin de baba olma hakkı var, evlenmeden önce konuşulup anlasilmadiysa karşılıklı olarak bu onun hakkını elinden almaktır, şöyle düşün bu abla anne olmak istese ama adam istemese? O dese cocuk getirmek istemiyorum diye? Veya masraf olarak görse?
O zman da ablaya haksızlık olurdu.
baba olmayan erkek daha çok istatistiklere bakacak olursak mantıklı olalım hayal kurmaya gerek yok
ee o zaman adamda evlenmeden önce çocuk istiyorum dememiş o zaman nerden hakkı oluyor
Evlilik temelinde iki kişinin birlikte hayatlarını sürdürmesi için nikahla birleşmesi demektir. Evlenmiş olan kişilerin de çocuk yapmaları en doğal haklarıdır. Ancak erkek çocuk yapmaya zorlanamayacağı gibi kadının da çocuk yapma hakkı dolaylı olarak elinden alınmaktadır. Bu durumda erkek, kadının çocuk yapma isteğini sürekli olarak reddediyor ve bunun sonucunda da evlilik birliğinin temelden sarsılması söz konusu oluyorsa evet, bu haklı ve makul boşanma sebebi oluşturacaktır.
Hukuk diyor ben demiyorum😉
Mahkemeye çıkınca da dersin o zmn "hakim bey ben istatistiklere baktim erkekler baba olamiyor" ondan yapmadım diye
Bu kopyala yapıştır yaptığım yazı internetten alinti, burada kadın istiyormuş tam tersi olarak. Sen de kendine uyarlanmış düşün
çocuk bakmamakta öyle ama hiç öyle dava görmedim erkeklerin büyük çoğunluğu da çocukla ilgilenmiyor hukukmuş 😂
o zaman çocuğu yapıp sonrada kocam çocuk bakmıyor diye ağlamayın mantıksız oluyor 😂
Kim agliyor knk shqjks
Soru sorulmuş cevapladık, yarası olan gocunurmus😊😊😊😊
Valla senim görmemiş olman bunu değiştirmez: )
yarası olan değilde o yara sonra senden çıkacak ilerde görecez kim ağlıyormuş
istatistikler ortada haberler ortada görmeme gerek yok
Niye senin baban babalık yapmadı mı sana?
erkekler daha bebek arabasında duran bebeğe sahip çıkamıyor köpek kurtarıyor tır altında kalmaktan daha geçende 2 yaşında bebek yola fırlıyor baba bakkalda içerde çocuk dışarda
yapmadı bunu merak ediyorsan
Hayırdır benden niye çıkıyor onu anlamdim? Ben ne dedim? Herkesin cocuk hakkı vardır bi sağlık sorunu yoksa diye? En baştan çocuğuna babalık yapamayacağını gözüne kestirdigin bi insanı fark ettiysen kendine es de yapmazsın olur biter dimi😊😊😊
çevremde de görüyorum
Düşün misal istemeden oldu cocuk diyelim, eşinin rızası olmadan gene aldiramayacksin
o zaman demek ki çocuk istemeyen kadınla da erkek evlenmez olur biter
işte sizi böyle erkeğe mecbur bırakıyorlar
erkek boşanıp gidince de o çocuğa kim bakıyor sonra gene kadın
çocuk çocuk diye direten erkekler işte
lisedeyken öğretmenim anlatmıştı boşanma davasında eşi çocukları bile istememiş 2 tane çocuk bi de
E zaten konumuz bu😊😊 köşeli jeton sanirim😊😊 dur senin için yukarıdaki cümlemi tekrar edeyim , "evlenmeden önce konuşulup anlasilmadiysa"=anlaşmazlık varsa evlenme kimse zorlayamaz kimseyi
o zaman erkeğinde böyle hakkı yok baştan diyecekmiş demek ki bu erkeği haklı çıkartmıyor
Ya digrudur ona bisey demiyorum
köşeli olan kim belli
Ama evlilik de bi aile kurumudur ve aile demek çocukları cagristirur
sen istediğin kadar doğur
İstediğim kadar dogururm evet çok doğru söyledin 😊 sen de bi tane hamster al petshoptan
hayvanla çocuk kıyaslanamaz evet istersem 100 tane hayvan alırım eve daha iyi sende çığırtkan bebelerle uğraş
Coxuklara bakmaktan bahsediyorsan eğer kadın mesleğini eline alıp, kolunda altın bileziği olduğu müddetçe işi daha garantidir
çocuklu kadınların genelde işe alınmadığını da bilmiyorsun o zaman
Ya snane mk sana mı sorcam cocuk yapıp yapmicagimi? Burada soru sorulmuş cvpladik resmi bi maddeyi alinti yaptık biyle böyleymiş diye? Senin karın ağrın var herhalde saldırmaya yer arion
Diploması elinde insanı ise almamak ne demek?
Öğretmenin çalışıyormuş iste
sende ne erkek yalakası çıktın lan
çocuklu kadın kendini işe vermiyor çünkü
Bi bölüm okumaktan bahsediyroum
Sensin erkek yalakası be
çoğu kadın aynını diyor eşin var mı sevgilin var mı evlencen mi çocuk yapcan mı diye türlü şeyler soruyor diyenler var
Sataşmaya yer ariyorsun
sensin asıl burada kimi savunuyon sen
kadın olacan bi de
Kim soruyo onlari
erkek bile haksız olan erkeği savunuyo nesiniz lan siz düşman mı
Kimsenin öyle bi soru sorma hakkı yok
işe alanlar soruyor işte
videoyu bulursam atarım yorumlara da bakarsın orada da yazanlar var
Lan erkeği niye savunuyim ablacım anlamiyon herhalde ben yukarıda kadın adına da dedim kadin istese erkek istemese o da yablis diye
Ayrica erkek her istediğinde kadın ona cocuk yapcak demedim tabii ki, ama 1 tane en azından hakkı var herkesin bi süre sonra dedim ama eğer hiç istenmiyorsa bastan belirtilir anlaşılır dedim
www.instagram.com/.../
www.instagram.com/.../?igsh=YzE1eDd6ejVyb3Fn
Ataerkil ve yanlış bir yasa o halde düzenden geçmeli. Soy adı kanunu gibi
@2Yüzlüİnsanlar işte canım benim bu diplomayla alakalı kısım değil muhtemelen, bir dükkan veya işletme gibi özel alanda calismak isteyenler icin bahsedilmis ama tabii ki yanlis bir davranis, bunun aksini iddia etmiyorum zaten ama örneğin bir kadın öğretmene o tarz bir şey soruluyor mu ben duymadim, diplomasini almis eline devlette çalışıyor veya özel bir dershane vs kurumda çalışıyor diploması var kimse bisey demiyor, yahut başka bi alan, illa çok zor branşlar dusunme veya halkla ilişkiler örneğin 2 yıllık düşünürsek, demek istedigim biz kadınlar hepimiz iyi kötü bi diplomamiz olursa Allah korusun başımıza bisey geldiği zmn kendi ayaklarımız üzerinde durabiliriz, burada elbette böyle sorular sorulmamalı sacma seyler ama bu yüzden önce altın bilezik ondan sonra evlilik olmalı hepimiz için daha guvence
@selinaydmir hangisi hakkında dediniz💐
oooo boşanda adam çocuk yapcak birsiyle evlensin..
Çocuğa bakan sensin o sadece sevecek bu yüzden senin kararın önemli onun değil
Bende çocuk sevmem bide saglikciyim doğum a girdim orası çok genisliyor asla istemiyorum ama biriyle konuşurken diyorum bu durumu
Yani herkes çocuk istemeye bilir ama ben kendi tercihimi söylüyorum evlendikten sonra üzerinden de yaklaşık 1 yıl geçtikten sonra çocuk olmalı diye düşünüyorum çünkü evliliğin tadı çocuktur annelik duygusunu tatmak gerekir
O zaman sen niye evlendin? Seni boşayıp kapının önüne koysa yeridir.
Kocan üstüne kuma getirsin veya seni boşasın veya seni zorla hamile bıraksın istiyorsun galiba.
Eşini sakın dinleme bakamayacagin istemeyecegin çocuğu yapma bacım sonra olan çocuğa oluyor yazık günah mahvetmeyin çocukların hayatını. Bu arada hiç çocuğunuz yokmu
Niye evlendin ki bunların olacagı belli şimdi kendini düşünüyosun, da adam baba olmak istiyor onun elinden nasıl alacan bu hakkı ha baştan konuştuysan ona yapacak bişsey, yok
Bu yaş ile çok alakalı bir durum, genç yaşta evlenip kendini hazır hissetmemek normal bir durum, 30larında evlenip çocuk konusunda anlaşamamak çok sıkıntılı bir durum olabilir kanımca.
O adamın yerinde olsam boşanırım belki 3 gün sonra aldatican adamı
Evlenmeden önce çok net konuşulması gereken bir şey büyük bir karar Bu konuda bir çözüm bulamazsanız ayrılmanız gerekecek
Çocuksuz evlilik mi olur aw ya. Adamın en doğal hakkı baba olmak.
aman erkeklerde ne çocuk bakıyor ya
Heee öyle sanın siz baba olunca değişiyorlar gece ağlamasına kalkan hep siz olursunuz
bende aynı şekilde anne olmak ve bu dunyaya bir çocuk getirmek istemiyorum umarım eşin seni anlar ve kararına saygı duyar
istemiyorsanız sakın yapmayın düşüncelerinizde haklısınız herkes çocuk doğurmak zorunda değil ki bende hiç çocuk yapmayı düşünmüyorum
bu tür seylerin evlenmeden önce konusulması bu yüzden önemli çocuk yapmayı düsünmeyen biriyle evlenmem ben mesela cunku cocuk istiyorum
Bence yapmalısın birbirlerine sırt olurlar destek çıkarlar sahte dostluklara gerek kalmaz kardeş her zaman için iyidir
Ayrıl ondan eş olmaz darlamak baskı zulüm demek uzak dur yarın gizlice k.. ondomu deler başın yanar doğurmak zorunda kalırsın
O zaman bunu evlenmeden önce konuşmanız gerekiyordu
Değil tabii ki, eğer seninle bunun için evlendiyse direk boşan
Neden çocuk istemiyorsun ki. madem çocuk istemiyorsun niye evlendin yuva kurmayacaksan
sana tavsiyem yapmaman erkekler eşleri hamile kalınca aldatıyorlar
Ben olsam boşarım çocuk evin neşesidir hayattır candır. Ben ce yapman gerekiyor 4 yıl geçmiş
Boşa bence sen istemiyorsan adamda saygı duyacak öyle ilerlemez bu iş
Evlenmeden öncesinde söylesen daha iyi olurdu
Sen hazır hissettiğinde olacak bir şey bu..
Haklısın istemiyorsan bulaşma
ayrılır senden
Keşke evlenmeden önce konuşsaydın
değil tabikide
Herkes doğurmak zorunda değil
Niye evlendin o zaman boş durmaya mı
Nasıl biliyorsan öyle yap
Değiş, serbest ol
Doğuran o değil tabii ister derdi yine kadınlar çekiyor
Bence Zamana bırak bu işler nasip..
Çocuk için hazır olacaksın
Zorunda değil ama bazı insanlar ister
Tek başına yapamıyormu da seni darlıyor
Oda kendince haklı yazık
sabredin elbet olur
Kadının en önemli özelliği doğurganlık zaten
o erkeğin özelliği başka özelliğiniz yok çünkü
Yahu her şeye muhalefet olma kabul et işte zaten normal bir şey
ya hee hee normalmiş 😂 doğru olsa ederdim kendinizi tatmin etmek için diyonuz erkeklerin dünyaya zarardan başka yaptığı bişi bile yokken konuşmaya yüzünüz olmasın
İyi kızsın da cok asabisin :D
biliyorum
Sakin olamıyorsun
Dediğini gibi özelliği, zorunlu olduğu bir durum değil yani
Bence eşinin çocuk istemesi en doğal hakkı
Evlenmeden önce bu konudaki fikriniz nasıldı ki
Bunu en başından belirttiniz mi?