Tüm yorumlarınizi okudum. Umarım herkes kendisi gibi düşünen, seven, çabalayan insana denk düşer.
Hangi adamdan baba olmaz?
Tüm yorumlarınizi okudum. Umarım herkes kendisi gibi düşünen, seven, çabalayan insana denk düşer.
Nasıl bir adam çocuğunuzun babası olamaz?
Benden olmaz mesela size özelliklerimi sayıyorum;
- Arayan zor durumdaki çok yakın bir arkadaşım olsa bile telefonu ikinci veya üçüncü arayışında açıyorum. Veya açmıyorum sonra canım istediğinde arıyorum.(bu ailem için de geçerli)
- biri dışarı çıkalım dediğinde çok yakın arkadaşım olsa bile genelde isteksiz giderim veya ekerim
- ailesiyle akrabasıyla kardeşiyle arkadaşıyla ıvır zıvırıyla asla uğraşmak tanımak istemem.
- sevgisine ve bana güvenip güvenmediği konusunda kolay kolay emin olmam sadece -mış gibi yaparım.
- ilk maddelerde anlattığım başkasının sorunuyla ilgilenmeme duyarsızlığım muhtemelen çocuğum için de geçerli olacaktır.
- herhangi biriyle ilişkim çıkmaza girince hiçbir şekilde ilişkiyi kurtarma veya toparlama zorunluluğu veya isteği gelmiyor içimden. Hep akışına bırakırım ya biter ya devam eder.
Bütün bunlara rağmen biriyle yıllarca konuşmasam bile ve aniden çıkıp geldiğinde onunla kavgalı gürültülü ayrılmamışsam ilk gün gibi samimiyetle yaklaşırım ve asla kin beslemem. Bu da iyi yönüm evlenmek isteyen taliplilerimi posta kutuma bekliyorum :)
tam tersine ya da hangi kadından veya erkekten anne baba olmaz diye sorsaydınız bence ço0k daha adil olurdu!!
başkaları beni ilgilendirmiyor ama ben iyi bir babayım babam da öyleydi evlatlarıma da öğrendiğimi öğrettim onlar da iyi birer baba olacaktır anlamadınız elbette ne demek istediğimi!!!
Babadan edep terbiye alamayandan baba olmaz
Anneden edep terbiye alamayan kadından da anne hiç olmaz
gizlenerek sorma amacınızı da anlamış değilim ısrarla bu özelliğin kaldırılmasının yanındayım
Anne sorusunu da sordum aslında ayrı bir soru olarak. Tüm soru ve goruslerimi gizli yapiyor. Bu benim tercihim. Neden bu durumun sizi rahatsız ettiğini bilmesemde
rahatsız ediyor zira sorunuzda anormallik yok ama gizlenme ilgi çekme amacıdır bana göre neyse o soruyu görmediğim için yazdım bakın polemiğe girmek istemiyorum size iyi sabahlar
İlgi çekmemek adına yapılan bir şey aslında. Polemige girecek bir durum hasıl olmadı. İyi gunler size ee
Size de.
- Eşine kötü davranan özellikle bunu çocukların önünde yaparsa
- Şiddet uygulayan
- Kadınları/çocukları ve hayvanları sevmeyen
- İşi gücü olmayan
- Ailesine sahip çıkamayan
- Ailesini kıskanmayan
- Ailesini korumayan
- Ailesini dinlemeyen
- Ailesine ilgi vermek istemeyen
- Kendi çekirdek ailesini değil de annesini babasını abisini kuzenlerini falan ön planda tutan ve onlara asla hayır diyemeyen
Var da var aslında ama bunlar gayet yeterli sanırım
Annesinin değersizlik duygusuyla büyümüş, kadına değer vermeyi öğrenememiş, ebeveynlerinden (özellikle anneden) nitelikli bir aile eğitimi almamış, dini ve ahlaki değerleri zayıf, çalışkan olmayan bir erkekten baba olmaz. Çünkü evladına iyi bir rol model olabilecek kadar yetenekleri ve becerileri gelişmemiştir. Bu tipten koca olmayacağını söylemeye ise zaten gerek yoktur.
Bence hangi adamdan baba olmaz diye düşünüyorsan, kesinlikle vicdan ve sorumluluk sahibi olmayan bir adamdan baba olmaz diyebilirim. Bir çocuğa model olacak bir babanın, empati kurabilen, sevgi dolu ve dürüst bir kişilikte olması şart. 🎈 Çocuklarla vakit geçirebilmeli, ilgilenmeli ve onların dünyasını anlamaya çalışmalı. Yoksa, çocukluk anıları değil tramvaları birikir. 😅
Tabii en önemlisi; çocuk büyütmek iş birliği gerektiriyor, buna hazır olmayan kişilerden her şey olur ama baba belki biraz zor! 😄
Yazı yazmıyor siyah ekran çıkıyor yazamıyorum bilgin olsun
@hayırsız_hergele sistemsel mi acaba
Sohbet için yardımlarınız için kurban icin ayrıca tesekur ederim. Kendinize çok iyi bakın. İnşallah güzel bir hayatınız olur
Adios
@hayırsız_hergele siz de hoşça kalin
Cevap
60Cevap
Tebrik ederim. Bir eş adayını seçip tanırken bu konuyu önemseyen ve sorgulamak isteyen çok hanım yok.. benim evladına mükemmel bir bana olur diyemediginiz erkekten kacmaniz lazım.. ne güzel ki bu bakış açınız aktif. Bu çok kızda bu farkındalığı göremiyorum.
Öncelik meselesi olabilir bilemiyorum. Çok iyi eş olup iyi baba olamayan insanlar da var. O yüzden bu adamdan baba olur düşüncesi akılda olmalı
İstisnalar kaideyi elbet bozmaz ama genelde iyi bir bana iyi bir eş oluyor. İyi bir eş. Guzel bir baba olabiliyor.
Umarım. Tam olarak öyle olur
Sadece çocuk yapan, ama çocukla vakit geçirmeyen.
Eline değil, kalbine uzak duran.
Sorumluluğu kadına, hatayı çocuğa yükleyen.
Sevgisini göstermeyi zayıflık sanan.
Varlığı stres, yokluğu rahat olan.
Kendiyle yüzleşemeyip her şeyi bastıran.
Baba olmayı, “baba gibi” davranmak sanan.
Sorumluluğu kadına hatayı çocuğa yükleyen.. farkındalığının takdire şayan
muhteşem özet
Sorumluluk almak istemeyen veya kendi ihtiyaçlarını çocuğun ihtiyaçlarının önüne koyan biri. Duygusal olarak çocuğun yanında olamayan, ilgilenmeyen, şefkat göstermeyen biri. Kendi davranışlarıyla çocuğa zarar veren, güven ortamı yaratamayan biri.“Baba olmak” sadece kan bağıyla ilgili değildir; çocuğun hayatında güvenli bir liman olabilmekle ilgilidir. Bir adam çocuğun biyolojik babası olabilir, ama gerçek anlamda baba olabilmesi için orada olması, ilgilenmesi ve sevgisini gösterebilmesi gerekir.
Babalık sorumlulugnu almayacak tıp belli ediyor kendini zaten ama.
Alkolik kumarbaz ergen gbi oyun oynama derdinde olan
Maddi olark evine yetemeyen eşini ailesi başta olmak üzere herkese ezdiren sahip cikamayn.
Her kavgada ayrılmaya kalkan
Öfke kontrol sorunu yaşayan gergin tipler
3 kuruşun hesabını yapan tipler
Ayrilsanz dahi baba oldgnu unutmayan o sorumluluğu ayrılık yaşansa dahi almayi bilen biri olmalı baba
• Maddi durumu yetersiz olan.
• Alkol veya madde bağımlılığı olan.
• Eski kafalı olan.
• Sevgi vermekten kaçınan; sevmeyi bilmeyen.
• Çocuklar arasında ayrımcılık yapan.
• Sürekli tartışma çıkaran.
• Çocuğuna vakit ayırmayan ve dertlerini dinleyip ona nasihat vermeyen.
”Sözde” adamdan baba olmaz.
Canlıları sevmeyen, şefkatten yoksun, ilgisiz, soğuk ❄🍃, cinsiyetçi, narsist bir adamdan ne eş ne baba olur. Çünkü çocuğuna gereken sevgiyi aşılamaz bir masal dahi okumaz. Eşini sürekli eleştrirr, olumlu yönlerini görmez. Toplum içinde aşağılar yaptığı yemeğe kadar beğenmez, burun kıvırır. Her zaman kendisi hata yapar ama karşıdakini suçlu olduğuna inandırır, manipülasyon konusunda ustadır. 😌
Hiçbir insan ebeveyn olmayı hak etmiyor ki. #AntiNatalizm #DoğumKarşıtı
Bilimsel olarak nüfusun %50 kadın %50 erkek ise bu demek oluyor doğal yönden Eskatoloji yani Kıyamet insanlığın sonu.
Doğum yapan insan zaten her yönden kötü yola düşen demektir
Anneler = Kötü yola düşen
Garip bir yorum. Araştıracağım. Bana mantıklı gelmese de saygı duyuyorum
Sonuç olarak insan en yamyam canlı olduğu için insandan başka psikopatisel davranış yapamaz ki hayvan dediğin
Sonuç olarak her yönden sona erecekti İnsanlığın nesli. / Son şu kaç senede teknoloji ve doktorluk ilerledi o yüzden birden bu kadar çok kalabalıklaştık.
1959'da 3 Milyar iken dünya bir insanın ömründen uzun bir yıl geçmeden olağanüstü artış meydana geldi.
Dogmus olanlara zarar vermiyorsa yine bı nebze iskeleti olabilir gorusunuzun
Pekte piyasada görünüş olsa ne yazar olmasa ne yazar çünkü doğanın kanunu yabani yaşam olduğu için doğumdan kimseye bir ekmek gelmez. Hani derler ya domuz derisi post olmaz eski düşman dost olmaz gibi bir mevzu. Kısacası her yönden kazanan Güçlü Antinatalist Doğum Karşıtı kazanacağı gerçeği. Çünkü bir insan o kadar çok eziyet savaş ve işkence suçunun alakasız yere kurban olmadığı sürece pek anlayamaz
bu ülke insanının erkeklerinin yüzde 80 inden kadınlarının ise yüzde 90 ından ne anne ne baba olur
En önemli nedeni size göre nedir
yani tipte önemli evet ben güzel peşinde değilim ama yinede hoşlanmak isterim çok kez bunu aşmaya bile çalıştım bepenmesemde kalbi için olayım diye ama öyle birini hayatıma almak ona kötülük olur çünkü tam sıcak davranamam ki yani tipini kabullebilmeliyim bana uymalı mesela ki devam edebileyim
o anne ve aileler yüzünden ülkede evlilik bitti zina aldı başını gitti kimin eli kimin cebinde belli değil sanki dünyaları yiyecek insanlar aza kanaatle mutljluk huzur gayette olur huzur mutluluk bunlar parayla olan şeyler inan bana değiş fakirlen mutlu olamayana trilyar versen yine mutlu olamaz yemin edebilirim
Yok kabul etmiyorum. Ben birini çok sevdim ama erkeklerin malum iş sevdası yüzünden vazgeçtim. Hiçbir erkek baba olmayıda bir kızın sevgisinde hak etmiyor artık dünya üzerinde öyle bir erkek yok. Siz tipe baktığınız için düzgün paraya bakmayan kadınları kaybediyorsunuz. Beğendiğiniz kızlarda zaten paraya baktığı için bütün kızlar para cüzdan düşünüyor sanıyorsunuz
Şuanki neslin baba olacağını sanmıyorum. Olmamaları daha iyi. Bu dünyaya çocuk getirmem diyorlar bir de. Bu dünyada babalık edemem, delikanlı mert bir erkek, namuslu akıllı bir kız yetiştirebilecek kabiliyetim yok demiyorlar da bu dünyaya çocuk getirmem diyorlar. Siz zaten getirmeyin. Daha çok insana zarar olur.
Yalaka olandam şikayet edenden olmaz. kısacası insani tanımak elimde ama iyi bakmasini bilmem lazim. mesela bu site örnek olsun basit şey dicem anla. mod sun görevli neyse.. bunun için önce yalaka ve bir başkasını şikayet etmelisin demi? ama burada onlara güveniyorlar fakat olayin tersine bak en sapık insan bunlar. O yüzden seçim yapmak zor dikkat etmelisin her şey göründüğü gibi değildir.
Sorumluluktan kaçan işi gücü olmayan net olmayan merhametli olmayan çevresine ailesine saygı duymayan özellikle bir bağımlılığı olan adamdandan adam olmaz Baba olmak sadece bir kelimeden ibaret değildir çocuğu yapıp gitmek değildir Sorumluluk almaktır
Bencil narsist, en önemlisi şam babasından baba olmaz.
Sam babasını biraz açar misiniz
Özde değil söz de babayım diye geçinenler: çocuğun varlığından bir haber vs..
Cevap için sukran
Ricalar efenim
Kendinden başkasını düşünmeyen eline üç kuruş geçtiği zaman kendi zevki için ayıran ailesine zaman tanımayan sorumsuz it kopuk birinden baba olmaz
Hangi adamdan baba olmaz düşüncesini doğru bulmadım kimi babalar vardır çocukları olunca en iyi şekilde olan bazıları vardır kendi babalarını mükemmel dir ama genede kötü olan babalar bu bi kişilik bozukluğu ya da psikolojik bi bedende olabilir kimse durduk yerde böyle olmaz diye düşünüyorum illaha sevenleri vardır illaha en uzak durulması gereken var diyerek sıralamak bile çoğu zaman tersi de olabilir açıkçası kötü dediği iyi iyi dediğin kötü olabilir
Bencil
Alkol kullanan
Kumar karı kız ayağı olan narsist fakir çirkin cimri
Evlat ayırımı yapan
Sorumsuz kopek yan gel osman yatan duygusuz ruh hastası çocuk sevmeyen tip merhametsiz bi de zekasıgeri
Karısına sahip çıkamayan (kendi ve onun sülalesine karşı dimdik duramayıp eşini ezdiren) erkekten baba olmaz.
Çalışkan değilse, ahlaklı değilse, çocukları sevmiyorsa, merhametli ve duygulu değilse baba filan olmasın zaten
Sorumluluktan kaçan, cesaretten yoksun, merhametsiz, sevgi dili olmayan adamdan olmaz
Sorumsuz olgunlaşmamış ve geleceğini düşünmeyen bir adamdan ne yazık ki baba olmaz çünkü baba olmak sadece biyolojik bir görev değil aynı zamanda sevgi sabır ve emek ister
esine duzgun davranmayan hic bir erkekten normal bir baba olmaz
çocuk sahibi olmak istediği için değil, baba olmak istediği için çocuk yapandan olur.. şefkatli merhametli anlayışlı olan, kaba saba küfürbaz alkolik madde bağımlısı kumarbaz veya başka diğer kötü bağımlılıkları olan, şiddette meyilli birinden de baba olmaz
Alkol içen ayyaş adamdan ve karısını kıskanmayan veya döven adamdan.
çocuk sevmeyen, kadına saygi duymayan, tembel, sorumluluk alamayan çocuktan olmaz
Sorumsuz adamdan bırak babayı arkadaş bile olmaz.
narsist kişilik bozukluğu olan ve öfke problemi olan
Bakir olmayan adamdan hiç bir skm olmaz. Öyleleri uçkuruna düşkün olur. Evlense de aldatan tipler var.
Para vererek babalık yapılacağını sanan, anneliği ve babalığı tek başına kadına yıkan, çocuk bakımından ve psikolojisinden anlamayan. Psikoloji’de söylenen şu: yetişkin erkeklerden özetle.
Cimri adamdan , şaka sevmeyen adamdan , suratsız yüzü gülmeyen adamdan , çocukları sevmeyen gürültüleri kafam götürmüyor diyenden , sorumluluk almaktan kaçınandan.
daha ortada çocuk yok kız yok ben çocuk için birikim bile yaptım :)
Sorumluluk
Sevgi
Merhamet
Ciddiyet
Samimiyet
Bu beş özellikten en az üçü olmayandan olmaz
Sorumluluk alamayan, kücücük bi sorun gördüğünde hırlayan ve kaçmaya çalisan, çözümcül olmayan erkekten hiç bişey olmaz!
Peki hangi kadından anne olmaz onu da ekleseydin ya Yavrucum
Alt yoruma yazdınız galib onda da kısır cevabını verecektir
Her doguranin anne olmadığı gibi her dogurmayanda anne değil diyemiyorum
Evet tam olarak bu sekilde
Sorumsuz alkolik cimri adamdan olmaz herşeyi ailesine kısıtlayan dan olmaz
Şerfsz yalancı dengesiz saygısız birinden olmaz
Toplum içine çıkmaya çekindiğin ve eşine terbiyesizlik yapandan cimriden
Umursayan eğitim vermeyen şımartan sürekli para veren babadan
Umursamayan yani
Ağzı burnu, elmacık kemikleri ve dudakları estetikli kadınlara kanan erkeklerden koca olmaz
Sorumsuz olan kimse ebeveyn olmasın ya yazık çocuklara
Sevgi göstermeyen
Saygısız
İlgisiz
Bencil
Para göz
Aç köpek
Tuhaf bir soru olmuş Baba olamayacak biriyle zaten işiniz olmasın :)
İlgisiz sorumsuz bencil gözü dışarıda olan adamdan baba da olmaz hiç bişey de olmaz
Koruma iç güdüsü olmayan, tembel, azimsiz, evime düşkün olmayan kaba biri
Merhametsiz ve sorumluluk duygusu taşımayan adamdan olmaz
Evlenmeden zina ettiğin kişiden olmaz mesela.
Ya sonra yaparsa neyin garantisi var sizce
Kızlar olarak genelde çekici bilmem ne arıyorsanız eğer ilk baktığınız tip olursa öncelikle o kişiler %99 hayatınızda olmaması gereken kişilerdir. Özellikle bilhassa o kişileri seçmekte üzerinize yoktur. Çünkü kanınızda mı var bilemiyorum öyle tipler acayip derecede cazip geliyor size. Yani bile bile lades diyorsunuz.
Sonradan yapmayacağı ne malum diye sordun, Zaten düzgün adam ise yapmaz. Eğer ki kafasında seni götürmek var ise illa ki bir yerden bir yol bulur.
Evlilikten bahset ve ciddiyetini anla. Öyle takılalım edelim mantığındaysan zaten sen davetiye veriyorsun. içki falan da var ise kusura bakma zaten.
Ben fazlaca temkinli bir insanım. Diğer kızları bilemiyorum. Ama ben gerekenden bir tık fazla hassasım bu konularda. Eşimle çocuğumla bir yerde utanacagim hiçbir yapmamak adına.
İnancimdan arindirirsam.
inancını bilemiyorum ama düzgün bi adam arıyorsan önce Dini hassasiyetlerine bak derim. Az kazanmış çok kazanmış önemli olmamalı. Değerlendirme yaparken neyine göre yapıyorsun bilemiyorum.
Erkekler genelde güzellik ve fiziğe bakar ama onlar da yanlış yapar. Sen neye bakıyorsun mesela?
Ben ailesi ile iletişimine, kardeşleri ile arasına, arkadaşların ortamına, hayattan ne istiyor ne amaçlıyor ona, merhametli mi, doğru olanı kendi zararina bile olsa yapıyor mu, hakkı onemsiyor mu, Allah inancı var mı hayatını bu doğrultuda mi yaşamak istiyor, kadınlara saygı duyuyor mu vs.
Teşekkür ederim, hepimizin insallah
Siz kadında neye dikkat ediyorsunuz
Kalbinize göre olsun
Sorumluluk alamayan abartılmayan tribe gelemeyen. Nazlı dişil enerjisi yuksek adamdan baba olmaz. Her konuda sorumluluktan kaçandan olmaz. Kucuk hataları buyutenden olmaz. Bağlanma sorunu olandan olmaz.
Sen daha iyisini bilirsin
Bilsem sormazdim
Alkolik madde bagımlısı hırsız işsiz adamdan baba olmaz
Saygısız sorumsuz biri çocuğumun babası olmasın
akrep erkeğinden babalığı bırak hiçbir şey olmaz
Bu nasıl bir genellemedir
sorumsuz, düzensiz, karaktersiz, işsiz ve fenerbahçeli
Sorumsuz insandan olmaz babalik tam bir sorumluluk sahibi olmayi gerektirir
Cesaretsiz, güvenilmez, bana ve kendine saygısı olmayan adam
Narsist
Manipüleci
Gergin
Sinirli
Boş gezenin boş kalfası
Alkolik, tembel ve gaddar olan adamdan baba olmaz diye düşünüyorum.
Sorumsuz saygısız işsiz güçsüz
Adam olan herkes baba olur tabi ordaki ince çizgiyi anlayan herkes olur sadece erkek olmakla babalık olmuyor
Sorumsuz birinden olmaz
Vicdani olmayan bi adamdan olmaz asla olmaz.
Sorumsuz, duygusuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?