Bebeğim için ne yapmam gerekiyor?

Bebeğim 15 aylık erkek 15. Aha gelene kadar bebeğim bakıyor gülüyor ve egleniyordu bizi dinliyor konuştuğumuzda gözümüzün içine bakıyordu takı doğum gününden sonra farklı bir yere taşındık dışarı daha az çıkıyoruz pekte birilerini de görmüyoruz kendimiz oyunlar oynayamaya calisiyoruz aktiviteler yapmak için uğraşıyoruz ama bebeğim 3-4 aydır yürüyor ismi ile cagirdigimizda bakmıyor, konuşurken bazen bakıyor bazen bakmıyor, koridorda olduğunda gel diye cagirdigimizda geliyor bazen kendini opturmwk için baba doğru yaklaşıyor ama genel olarak adına tepki vermiyor, yapma dediğimizi dinlemiyor bizi umursamıyor gibi davranıyor anlam veremiyoruz. Yabancı birisinin yabancı olduğunu bilmiyor alkış yapmayı gosteriyorum yapmıyor bay bay yapmayı gosteriyorum yapmıyor buraya gelmeden önce yapıyordu, 9 aylıkken anne baba mama dede hop gol gibi gelimeler ve mirildanmalar kendi kendine bir şeyler anlatmaya çalışmalar vardı ama şuanda yok normalde benim bebeğim karanlıktan falan korkmaz ama şu an soganligin kapağı düşünce korkup agliyo merdivenleri kendi çıkıyor dolapları açıyor içindeki esyalari başka yerlere taşıyor bunlar hiç sorun değil ama neden olduğunu bilmediğim kontrol edemedigimiz bir durum içindeyiz konuşan bebeğimiz konuşmayı bıraktı, anne baba dahi demiyor aktivite oyuncaklarını bir kac kere gösteriyoruz ve sonra bir kaç kere gösterdiğimiz gibi yapıyor daha sonra çok çabuk sıkılıp gidiyor yaşıtlarıyla oynuyor sorum yasamiyor zaten uysal bir bebek hırçın değil yemesi içmesi de güzel ismini algilamamasi aklımda soru yaratıyor eşim ufak olduğunu beklememiz gerektiğini söylüyor ama yeğenimin küçüklüğünü biliyorum 9. Aydan sonra ismiyle hitap ettiğimizde bakıyordu, bizim bebeğimiz bakmıyor bizi umursamıyor yapma dur falan dediğimizde bizi umursamıyor duymuyor kendi istediği şekilde davranıyor bir de yabancıların yabancı olduğunu bilmiyor kucağına birisi alsa kaldırıp kafasını bakmıyor göz temaslarimiz tabiki oluyor ama genel olarak onu da yapmak istemiyor artık ne yapmamiz gerekiyor yaşayan var mı cevaplarınızı bekliyorum..

Bebeğim için ne yapmam gerekiyor?