Hangi durumlarda çocuğun velayetini babası benden alabilir?

Arkadaşlar ben boşanalı 4 yıl oldu. 6 yaşında bir çocuğum var. Eski eşim boşandıktan bi kaç ay sonra evlendi. Ben hiç düşünmedim evlilik ama artık düşünüyorum. Yaş 30 bu arada. Çocuğun velayeti bende. Ama eğer evlenirsem velayet davası açıp çocuğu benden alacağını söylüyor. Gerekçe olarakda kız çocuğunu yabancı adamın yanına göndermek istemediğini söylüyor. Onun tek derdi benim evlenmem bunu çok iyi biliyorum ama evlenecek olsam bu şekilde dava açacağına ve çocuğu almak için uğraşacağına eminim. Canımı sıkmak için uğraşır yani. Sizce devlet bu sevepten dolayı verir mi babaya. Bu arada ben çocuğun babasıyla ilişkisine hiç engel olmadım aksine hep teşcik edici oldum. Babasının yanına gittiğinde istediği kadar kalabileceğini, babasının onu çok sevdiğini, babasıylada vakit geçirmesi gerektiğini söyledim. Kendisi de aksi bi iddiada bulunamaz zaten. Evlenecek olsam ben sırf kızım için çalışma hayatına girmem. 7/24 kızımla olurum yani. Ama kendisi asker. İşe gittiğinde yabancı bi kadınla kalacak doğal olarak. Bende ona izin vermem. Sizce sonuç ne. Olur.
Hangi durumlarda çocuğun velayetini babası benden alabilir?