Çocuk sahibi olmak istesemde kararsızım, şimdiki çocuklarla uğraşmak çok mu zor?

Kendi yeğenlerime ve yeğenlerimin arkadaşlarına bakıyorum da şimdikilerin ergenlik dönemi çok sıkıntılı geçiyor sanki. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum, ben 90'lar kuşağıyım bizim ergenlik dönemimizde belli bir olgunluğumuz vardı. Sevgilim farklı şehirdeydi mesela onun yanına giderdim kimse de küçücük çocuk otobüse tek başına binmiş demezdi. Ailelerimiz de güvenirdi. Bizi 17 yaşında çocuk gibi görmezlerdi, yetişkin gibi görürlerdi. Biz sanki daha olgunduk şimdikilere göre. Şimdikiler bir şey beğenmiyolar, en ufak bir şeye sinirleniyorlar, evi terk etmeye kadar gidiyor bu durum hatta kendi canına zarar vermekten bile bahsediyorlar. Mesela ben 17 yaşındaki yeğenimi hiç tek başına farklı şehire sevgilisinin yanına gidicek kadar olgun görmüyorum. Daha ilkokul çağındaki çocuk gibiler. Çocuk sahibi olmak istiyorum ama sürekli düşünüyorum, acaba çocukla uğraşmak zor olur mu. Mesela maddi durumumuz belli, orta halli bir mağazadan kıyafet alabiliriz ama uluslararası mağazadan sürekli kıyafet alamayız. Çocuk sürekli bizi her konuda darlar mı yoksa anlayışlı bir çocuk olur mu kafam çok karışık. Sizin düşünceniz nedir, şimdiki çocuklarla uğraşmak çok mu zor?

Çocuk sahibi olmak istesemde kararsızım, şimdiki çocuklarla uğraşmak çok mu zor?