Sünnet farz olmamasına rağmen neden yaptırılıyor
Ben oğlumu sünnet ettirmedim bir sıkıntı da yaşamadı çocuk 15 yaşında
Ben oğlumu sünnet ettirmedim bir sıkıntı da yaşamadı çocuk 15 yaşında
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sünnetin amacı cinsel zevki yok etmekdir, mantıklı hiçbir yanı yok, ayrıca sünnet olmak Allah'a şirk koşmak demekdir. Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka? Koskoca tanrı bu deri parçasını yaparken çıkarmayı mı unutmuş? Dönüp meleklerine "hassiktir erkeği yaratırken şu deriyi sökecektim ya unuttum sünneti farz kılın" mı demiş? Ayrıca TİN SURESİ 4. AYET (Lekad ḣalaknâ-l-insâne fî ahseni takvîm (in) -Gerçekten de biz, insanı, en güzel bir surete sahip olarak yarattık.) Abicim tanrı demiş ki en güzel biçimde yarattık. Eğer bir deri parçası varsa demek ki tanrının yarattığı en güzel biçime o deri parçası da dahil. Sen tutup da bunu kaldıralım bunu beğenmedim, bu güzel değil diyemezsin. Sünnet İslam ile terstir.
Sünnet İslam âleminde kabul edilen, günümüze kadar uygulanan güzel bir gelenektir, ALLAH'IN EMRİ DEĞİLDİR. Bu geleneğimizi engellemek isteyenlere de güzelce izah edelim, zorlamadan bu dinin emri demeden, SÜNNET OLMAYAN MÜSLÜMAN DEĞİLDİR DEMEYELİM. İslam dini kolaylık dinidir. İslam dininin, Kur’an'ın emirleri ile sınırları çizilmiştir. Allah Kur’an'ın sınırlarını aşmayın diye uyarıyorsa, bunun aksini yapmamızın ve bunlarda Allah emridir dememizin, bizleri dinden uzaklaştıracağının bilincinde olmalıyız.
Ee vallahi bu konuda herkesin fikri kendine ama bizim kültürümüzde sünnet bir bakıma hem gelenek hem de sosyal bir olay. Biz oğlumu 5 yaşında sünnet ettirdik, açıkçası bunun dini boyutundan ziyade kültürel bir kısmı da vardı. Şenlikli bir kutlama yaptık, aile bir araya geldi, oğlum için bir anı oldu. Etrafındakilerle uyum sağlama açısından da önemli dedik. Yani, bu herkesin kendi tercihine bağlı ama bu kararı verirken çocuğunuza da danışmak en iyisi olabilir 🧡
Sonuçta, çocuk da birey, sadece anne-baba kararını geçersiz kılmıyor ama onun da fikrini almak önemli 😊
Cevap
4Cevap
Müslüman sünnet olmalı tıptada çok sağlıklı birsey git araştır
Nerde sağlıklı hazzın %50 si kayboluyor
Madem yararlı niye öyle yaratmış
Müslüman olunuyor galiba öyle
Ben artık değilim çocuklarda degil
Din dediğin için sadece farzlardan mı ibaret sizce
Yapmak zorunda degilsin inancina onem verenler yapiyor
İki oğlum var ikisinide yaptırmadım çokta sagliklilar
Olabilir neyi kanitlamaya calisiyorsun islamda mi sıkıntı var bunu tavsiye ediyor diye
Yahudilerden geçme Muhammed'in bile sünnetli olduğu belli degil
Yahu inanmak zorunda degilsin
Sağlık açısından da iyi diyolar
Yalan o yalan
15 sene oncede yapmamissan çüş yani hicmi kimse uyarmadi bu nasil laiklik ataturkculuk diyomusum sjzjxjx
Çocuk benim çocuğum bende ateistim öyle yetistiriyorum
Anladim knki
Farz islerine takilma o zaman ahshzj
Sıkıntılı mısın kardeşim
Zorunlu değil hanefiyiz
Gereksiz ztn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?