Mesela bir kadının bebeğini emzirmesi çok fedakarca değil mi ya bence bir anne olmak çocukla sınırlı değil herkes önce kendi kendisinin annesi olmalı ama vücudunu çocuğun için feda ediyorsun aslında
Bir kadının bebeğini emzirmesi çok fedakarca değil mi?
Tabii ki çok önemli bir konuya vurgu yapmışsın burada Çiçek bir anne çocuğu için her şeyi yapar annelik çok kutsaldır bir tek emzirme ile kalmaz O çocuğun gelişiminde en büyük rolü anne oynar anneler kutsaldır hepsini tebrik ediyorum
Annelerden daha fedakar varlıklar yoktur ki. Bir de bazı kadınlar evlenecekleri eşinin annesine çok muhabbeti olmasından rahatsız oluyor. Annesine sadakati olmayan adamın ailesine de sadakati olmaz iyi bir aile babası da olmaz.
Sadece emzirmek değil hamilelikten tutunda doğumundan büyüyene kadar bir kadının attığı her adım bir fedakarlıktir , kendinden , hayatından vazgeçip çocukları için yaşamaktır
Üzgünüm, bu fotoğrafla ilgili yorum yapamıyorum ama sorununla ilgili düşüncelerimi paylaşıyorum!
Kesinlikle çok fedakarca bir şey! Bebeğin ihtiyacını tam anlamıyla bedeninden vermek bambaşka bir duygu. Emzirme süreci sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal bir bağ kurma anı. Ama unutma, bir anne önce kendine de iyi bakmalı ki çocuğuna daha iyi destek olabilsin.💖 Kendi annem bu süreçte “doğanın mucizesi” derdi, katılmadan edemem! 🌸
Valla vucudunundegil hayatını feda ediyorsun canım. Şu an bebeğim emiyor. Ne uykun kaliyor ne düzenin ama öyle bir sevgisi var ki. Dünyayı verseler değişilmez. Bir anne deyişi bir gulumseyisi elini yanagina değirince hissettiğin o sıcaklık kelimeleri kifayetsiz bırakıyor.
Bebegimi vereceğim süt fedakarlik değildir bebegimin hakkidir doğum yaptığımda hayırlısıyla emziricem bebegimi anne sutumden vermek benim için en büyük mutluluk huzur
Offf yeter kadınları büyütmeyin artık ben sıkıldım ya awk bana göre de bir erkeğin yangından küçük bir çocuğı kurtarması fedakarlık. Allah Allah kıyas kıyas yeter awk. Allah böyle istemiş sanki emzirmeyi kadınları bulmuş kadınlrmı üretmişte yok büyük fedakarlık olcak dünya da daha ne fedakarlıklar var haberin yok
Emzirme problemleri sancili yaralar vucut seklinin bozulmasi vb yi fedakarlik olarak almis burada sahsen bir kadin belli zaman emzirip sonra yaram var emzirmoyorim da diyebilir veya vucut sekli bozulmasin diye cocuk yapmak istemeyedebilir bu ikis de nufusu azaltir ve kadinin elinde mesela ama kadinlae bunlari yapmiyor anlamjnda demis anladin mi
@enbüyükhayalimmPMYO ben onu bunu bilmem ben soru başllığındaki soruya kısa ve net cevap verdim cocuk kadına bir mucize veriyorsa kadında bu mucizeyi uygulamak zorunda
@Morjinal basit yapıyor demedim komplike durumlar olabilir ama kadında süt oluşumu bebek sayesindedir ve bu durumda o annenin görevi bebegine o sütü aktarmasıdır işte bu basit bi denklemdir kazan kazan yöntemi
@Morjinal ve asla anneliğe kolay demem asla anne kutsaldır mucizevi bir varlıktır ama mucizesinde de atlanmaması gerekn yerler vardır yok memem bozuylacak yok şekli bozulacak die o sütten mağrum bırakamaz asla bu bana göre suctur
O şekilde biyerinin bozulacagino düşünenler anne olmasın. Ve bence her annelikte kutsal değil. Çocuğu doğurup doğurup ise yolayan bir kere başını oksamayna anne babalara kutsallık atfedilmesine karşıyım. Yazdığınızda tepki verdim çünkü basite indirgen miş geliyordu şimdi açıklığa kavuştu
@Morjinal o dediğiniz kişilere asla kutsallık atfetmem onlar cehennemliktir bana göre, asla basite indirgemem bu olayları yakınımda cok gördüm o yuzden azbucuk biliyorum tek blmediğim o sancıların zorluğu
süt gelmesinin kadına hiçbir faydası yok ama 😃 ayrıca bebeği için daha süt gelmeden önce oluşabilecek ağrıları, vs her şeyi kabul ediyor. yani sonradan olması nedeniyle yapılan bir şey değil. klasik erkek
@lilyyx Emzirmenin annede kanseri önlediği uzun yıllardır bilinen bir gerçektir. Araştırmalara göre, bebeğini emziren annelerde menopoz öncesi ve sonrası meme kanseri riskinin azaldığı görülmektedir. Emzirme süresi altı aydan uzun sürdüğünde ve özellikle bir yılın üzerine çıktığında, bu koruyucu etki daha belirgin olmaktadır.
kadının buna ihtiyacı yok ama? başka şekillerde de çözer öyle bir durum oluşursa ki herkes meme kanserine de yakalanmıyor. neyse sana laf anlatmakla uğraşamam empati yeteneğiniz yok ve kadınların fedakâr olması gerçeği bile koyuyor herhalde ;d
Kadinlarin dogurmak istemesi bile kendi hayatlarini feda etmesi demek hangi annenin anne olmadan onceki hayatindaki rahatligi yasadigini vordun annelik tek başına fedakarliktir
@enbüyükhayalimmPMYO Hayır öyle değildir. Çocuk size verilen bir hediyedir. Fedakarlık yapmak sayılmaz bu. Size sunulan armağan için çaba göstermektir.
hanım efendi neyin ne olduğunu ve sizin dünya nüfusuna etkinizi idrak edebilecek bilinçteyim emin olun :) Fakat siz çocuğu size verilen armağan olarak, size hayat arkadaşı olacak ve yuvanızı neşelendirecek günahsız bir melek olarak değil kendi ürettiğiniz bir varlık olarak tanımlarsanız fedakarlık ettiğinizi düşünmeniz çok normal. Bence bunun üzerine bi düşünün.
@enbüyükhayalimmPMYO Ya hahah burdaki bakış açınıza da katılmıyorum. Her anne olmak isteyen kadın anne olabiliyor mu mesela? Anne olmayı seçen her kadın anne olabiliyor mu?
@enbüyükhayalimmPMYO Tecavüzler değil gayrı meşru ilişkilerin sonucundan söz ediyorum ben. O da sunulan hediyeyi kabul etmemektir işte. Zaten tecavüzler iğrenilesi ve utanç verici durumlar olduğu için hiç bu konuya bulaştırmayalım.
@enbüyükhayalimmPMYO :) Çirkinleşmeyin. Düşünceme katılmayabilirsiniz ve bunu da belirttiniz zaten. Boş yapmayın gibi çirkin ifadelerle kendinizi ve seviyeyi düşürmeyin ton gayet iyiydi bence. Ben bebekleri verilen hediye olarak görüyorum. Kanatsız ve günahsız melekler olarak tanımlıyorum. Buna katılırsınız katılmazsınız sizin kararınız.
Su an bos konusuyorsun bos konjsana bos yapma derim kendimi dusurmus olmuyorum aksine sen anneligi fedakarlik olarka gormeyerek yanlis olani yapiyorsun annene sordun mu neleri isteyerek senin icin feda ettigini
@enbüyükhayalimmPMYO tekrar söylüyorum, tek tek anlatıyorum. Çocuk sahibi olmak isteyen herkes olabiliyor mu? Bunun için hastane hastane gezip o hediyeye sahip olmaya çalışan insanlar var farkında mısınız? Aslında ne kadar dolu konuştuğumu idrak edecek bilince sahip olmadığınızı düşünüyorum şu an. Gidin yorumumdan :)
Cocuga bakmayip sokaga atanlar da sana gore annedir o zamna ve annelik fedakarlik degil diye annene got siyke de ki ben hediyeyim sen bana sahip cikmak zorundaydin annelik fedakarlik degidkir de aynisini anne soyle ve söyledikten sonra tekrar vuraya gel
Allah kimseye senin gibi evlat vermesin baksana bir kadini nasil uzdun ne jadar üzdün bu kadin ustune hassas bir insandi simdi snein yzunden bunu takintinyapip gunlerce moralini bozacak baksana bir kadina ne jadar zarra verjl hakkina girdin
Ozur dileyip ban ettugun hakaretlerin tam zittina sahip olduguma beni ikna edersen gdievegik cubku sayende dedigin hakaretlere shaip oldigumu dusunup strese uzuntiye giriyorum bu da bedenime zrara veriyor bir saygısızlığın bana vok buyuk zarra veriyor
@enbüyükhayalimmPMYO Aslında haklı olduğumu düşündüğüm hiç bir konuda özür dilemem. Ama durumunuzun ciddi olabileceğini düşünüp Özürlerimi iletiyorum. Haklısınız. Hatta en haklı sizsiniz :) Özür dilerim.
Sen evinde rahat oturukrn ben burada stres ve uzunuden aci cekip kendimden nefret edevegim ve bu da hayatimi 1 omrumu mahvedecek aen ne kaznamis oliyorsun
O yuzden kadinlara cok deger verilmeli kole hizmetci olarak gorulmemeli kadinlar kullanilmamali cinsel obje yerine konulmamali taciz tecavuze ugramamali dovulmemeli omdurulmemeli sakat birakilmamali ama insanlar anneye bu kadar duskun olup en cok da kadinlara zarar veriyorlar
Fedakarlıktan öte bir şey sonuçta Mecbur emzirecek onun hayatta kalabilmesi ve dışarıdan gelecek mikroplara karşı kendini savunabilmesi için anne sütündeki antikorlara ihtiyacı var…
Emzirme problemleri sancili yaralar vucut seklinin bozulmasi vb yi fedakarlik olarak almis burada sahsen bir kadin belli zaman emzirip sonra yaram var emzirmoyorim da diyebilir mesela eskiden koylerde bunu cok yaparlardi veya vucut sekli bozulmasin diye cocuk yapmak istemeyedebilir bu ikis de nufusu azaltir ve kadinin elinde mesela ama kadinlae bunlari yapmiyor anlamjnda demis anladin mi