Bence değil küçücük çocuk dinini daha seçmeden (ben dinine karar vermem çocuğumun) ayrıca sünnet travma bırakır hem psikolojik hemde zevk duyuları vb bence yanlış yazik yani ben yaptirmam musluman değilim olanlarda yaptirmamali
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Tam tersi sünnet cinsel ilişkide hazzı daha çok arttırıyor. Dünyada bu konuda yapılan yüzlerce araştırma var. Sünnet sadece dini bir ritüel değil. Eğer öyle olsaydı bugün Avrupa , ABD ve Çin de dahil olmak üzere sünnet olma oranı çok fazla artmış durumda. Sünnetin bazı faydaları da şunlar.
Sünnet, erkeklerde hijyenin kolaylaştırılmasından bazı ciddi sağlık sorunlarının önlenmesine kadar birçok önemli fayda sağlayan bir cerrahi işlemdir. Penis ucunu kaplayan derinin alınmasıyla birlikte enfeksiyon riski azalır, cilt tahrişleri önlenir ve uzun vadede daha sağlıklı bir yaşamın temelleri atılır. Bu faydalar, özellikle çocukluk ve yetişkinlik döneminde ortaya çıkan enfeksiyon ve hastalık risklerini azaltmada etkili bir rol oynar.Sünnetin sağladığı faydalar şunlardır:
Hijyenin kolaylaştırılması,
İdrar yolu enfeksiyonu riskinin azalması,
Cinsel yolla bulaşan hastalık riskinin azalması,
Penis kanseri riskinin azalması.
Hijyenin Kolaylaştırılması
Sünnet, penis ucunu örten deri tabakasının alınmasıyla genital bölgenin temiz tutulmasını kolaylaştırır. Bu deri, smegma adı verilen birikimlere neden olabilir ve bu birikimler zamanla enfeksiyonlara ve kötü kokuya yol açabilir. Sünnet sayesinde bu riskler azaltılır ve genital bölgenin temizliği daha kolay bir hale gelir. Özellikle küçük çocuklarda hijyen sorunları daha sık yaşandığından, sünnet bu konuda önemli bir fayda sağlar.İdrar Yolu Enfeksiyonu Riskinin Azalması
Sünnet, bebeklik ve erken çocukluk döneminde sık görülen idrar yolu enfeksiyonları (İYE) için önleyici bir rol oynar. Penis ucundaki deri tabakası, bakterilerin birikmesine ve idrar yoluna ulaşmasına zemin hazırlayabilir. Sünnet sayesinde bu deri tabakası alınır ve enfeksiyon oluşma riski büyük ölçüde azalır.Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Riskinin Azalması
Sünnet, HIV, HPV ve herpes gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı korunmada etkili olabilir. Penis ucunu kaplayan deri tabakasının alınması, bakterilerin ve virüslerin birikmesini engeller. Dünya Sağlık Örgütü, HIV oranlarının yüksek olduğu bölgelerde sünneti bir önleme stratejisi olarak önermektedir.Bu fayda, bireysel sağlığa olduğu kadar toplum sağlığına da katkıda bulunur. Ancak sünnetin tam koruma sağlamadığını ve diğer korunma yöntemleriyle desteklenmesi gerektiğini unutmamak önemlidir. Doğru korunma yöntemleri ile birlikte sünnet, hastalık riskini büyük ölçüde azaltabilir.
Penis Kanseri Riskinin Azalması
Sünnet, nadir görülen ancak ciddi bir sağlık sorunu olan penis kanseri riskini azaltmada etkili olabilir. Sünnetli bireylerde hijyenin kolay sağlanması ve enfeksiyon riskinin düşük olması, kanser riskinin azalmasında önemli rol oynar. Özellikle genital bölgedeki kronik enfeksiyonlar ve cilt tahrişleri, uzun vadede kanser gelişimi ile ilişkilendirilebilir ve sünnet bu riskleri azaltır.Ki bunlarla beraber daha bir çok faydası da mevcut.
12 Yorumla
Soran1 yılCinsel minsel bilmem bir din için yapılmaz ilerde cinselligi arttırmak isterse kendi yaptırsın
En İyi Cevaplar
1 yılBu konuda çok farklı görüşler var kimisi faydalı diyor kimisi faydasız.. Ama bir rituel olduğu kesin.. Düğün dernekle kutlanan herkese erkek oldu dedirtilen :)) muhtemelen çocuğun yok.. Eğer çocuğun diinini kendi seçmesini istiyorsan her dini göstermen gerekecek. Çocuğu yarın gelip ben şu oldum dediğinde de arkasında durman.. :))
011 Yorumla
Soran1 yılNe olursa olsun arkasında dururum erkek olmak cumlesi veya herkesin onu sunnetini beklemesi erkeğin yani çok psikoloji bozar
- 1 yıl
Bu kültür böyle.. Sünnetli olmazsa o'ulda ya da sosyal hayatta göreceği psikolojik baskıda çabası.. Şunu unutma sen birşeyler öğretmeyi göstermeyi reddederse disqrdq onu yönlendirecek çok kişi olur ve hiç istemediğin insanlar tarafından manimuleye açık olur.. Ya herşeyi gösterip kafaları ona bırakacaksın.. ya da hiç bir şey göstermeyip dışardaki mqnipi'ayitkerin kucağına atacaksın bu işin riski bu
Soran1 yılHerkese şeyini mi gösterecek ne alaka
- 1 yıl
Birinin sinnetli ya da şu netsiz düğünü bakarak mı anlıyorsun elbet mevzusu geçiyor.. Okulda ordq burada arkadaşları olacak sqnq gelip s soracak.. Bu kültürde büyüyecek hiç fuymacak bu bilgi saklanacak mi sanıyorsun.. Sünnet o'dum yazın erkek o'fum ogluummm diye mal nir arkadaşımda mi olmayacak sanıyorsun :))
- 1 yıl
Akrabaları eşinin akrabalarını.. Okulları sosyal medyayı hiç bir şeyi hesaba atmıyorsun.. Fıktin vzr alt metinleri hiç yok :))
Soran1 yılSunnet olmak kotu bence bos yapma
- 1 yıl
Cevap olmayınca boş yapma.. Kapasiten yoksq bir fikir üretme.. Bir fikrin varsadq savunacak argüman ların ve özgü enin olsun... Boş yapma diyince varolan sorular ortada kalkmiyor... :))
Soran1 yılUzun ve saçma şeyler yazıyorsun sünnet olanları savununca bana bir katkısı yokken niye savunayım çünkü gerçek uzun ve boş yapıyorsun yani hepinize yetişemem boş yapıyorsun bildiğin boş yapma kötü işte köle gibi sünnet ediliyorsunuz be
- 1 yıl
Okuduğunu anlamaktan acizsen ben ne yapayım.. Haklısın sqnq harf harcamak israf.. Ben sunettimi savundum oku bakalım bir nala neler yazılmış.. Ne boş bir zihin :))
Soran1 yılHakliyim
- 1 yıl
Tamam çıkışta madalyan versinler söyle :)).. Bir oğlun olsun 1 yaşına gelmeden sünnet ettireceksin.. Bak bu burdq dursun... :)
1 yıl- İslam Dininde erkeklik organını kesmek diye bir uygulama yoktur. Bu bid'attir. Dinimiz ile alakası yoktur. Allah'ın böyle bir emri yoktur.
- Sünnetin tıbbi sonuçları konusunda bir şey diyemem faydası da var diyorlar, zararı da var diyorlar.
- Ben çocuğuma yaptırırım. (Tıbbi faydaları açısından)
00 Yorumla
Bir bakışa göre orjinal hali daha güzel , yurudukçe sallanması ucu pıtı pıtı bide çocuksu , kesilince direk erkek gibi görünüyor belkide görüntü etkilemiştir. olayın kanlı olması acılı olması . Travma bırakıyor orası kesin
06 Yorumla
Soran1 yılBirilerinin ellemesi bakmasi aci erkeklere bunun yapilmasi travma
- 1 yıl
Erkek çocuğu bütün kızlarda da aynisı var gözüyle bakıyor. Kız lar ise çok küçük yaşta tacizin ne olduğunu fark ediyor. Erkekler elleme olayını söylemez çoğunlukla dokunulmuş incelenmişizdir ablalık kadınları kurtarıyor. Geç uyanıyoruz kızlara göre. Ama çogumuz hiç tanımadığınız kisiler tarafından sünnet edildik bu hastanede olmadı kimisi Berber kimisi sağlık diplomasi olan ve uyuşturulmadan kesildik. Travma 2-7 yaş arası beynin korteks tabakası gelişmediği için , kesilen bir uzuvu çocuk eksiklik hissediyor. Küfürbaz erkeklerin çoğu sünnet ile ilgili acısı vardır
Soran1 yılKızlarda da erkeklerde de travma kalir
Soran1 yılAlakasiyok
Yapay Zeka Cevapladı
Sünnet konusu gerçekten kişisel ve kültürel bir tercih meselesi. Hem tıbbi hem de kültürel farklılıkları var, bu yüzden herkesin fikri değişebilir. Oğlum için biz biraz düşündük ama karar verirken onun rahatını ve sağlığını ön planda tuttuk. Sonuçta her aile kendi doğrularını belirlemekte özgür. "Çocuğunu büyüt, ama özgürlüğünü sakın unutma!" demiş annem ❤️.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
11Cevap
1 yılKendi inancı neyse onu yapmalı küçücük çocuk anlamıyor bile her ebeveyn ister hıristiyan olsun ister yahudi ya da başka bir inanca sahip olsun kendi inancıyla büyüsün ister bu da çok normal
120 Yorumla
Soran1 yılBence çocuk buyudugunde kendi secmeli
- 1 yıl
Çocuğa ne verirsen onu öğrenir ağaç yaşken eğilir hiçbir şey vermezsen m. l olur çıkar
Soran1 yılEskiden kuran kurslarinda buyudum simdi islamdan nefret ederim insan büyüdükçe kendi secer
- 1 yıl
O sizin kendi tecrübeniz her kuran kursunda okuyan dinden çıkmıyor aksine daha çok seven sarılan da var
Soran1 yılGeneli böyle özellikle yeni nesil psikolojik baski iste psikolojiden anlamayan cahiller konusuyor
- 1 yıl
Tamam sen çocuğuna bir şey öğretme baskı olacak diye ama başkasının fikirlerine de karışma olanlarda yaptırmamalı diyerek herkesin hayatı kendine
Soran1 yılPsikolojisi bozulmasin diye dedim baski hep kotudur
- 1 yıl
Sen naparsan yap bozuluyor çünkü iyiliği diye düşündüğün bir şey onun kendisi için iyi olmayabilir
Soran1 yılİşte sana demeli bunu iyiligi diye dusunuyon ama iyi olmaya bilir
- 1 yıl
Tıbbi açıdan iyi olduğu söyleniyor
Soran1 yılPsikolojik olarak iyi değil bence
- 1 yıl
Ben hiç sünnet oldu diye psikolojisi bozulan görmedim bir şey diyemem
Soran1 yılSünnet ile psikolojisi bozuk olduğunu millete zaten söyleyemez aile içi sorunları oluyor veya travmalar kalıyor
- 1 yıl
@Jsjsklaşaaş biraz daha abartın
- 1 yıl
@Jsjsklaşaaş yani sünnet oldun diye suçlu mu oldun sünnetsizler suçlu olmuyor sanırım
- 1 yıl
@Jsjsklaşaaş görgüyü sünnete bağlayan biri için fazla iddialısınız daha fazla muhattap olmayın
Soran1 yıl@bırısıste2716 Kanka senin kurdugun cumle bile yanlış kelimelerini kesin bile konusamiyosun sus bence
- 1 yıl
Aynen sorun bende milletin dini veya değeriyle yaptığı bir şey kimseyi bağlamaz kendi çocuğunuza yapmak istemiyorsanız yapmazsınız olur biter milletin çocuğunun organı size kalmadı
Soran1 yılBu genel olarak psikoloji bozan bisey yaptırma demedim ama yaptırılmamali bence
- 1 yıl
O senin düşüncen
sağlıklı olması için dini hangi din olursa olsun sünnet olması gerekli travma olmaması için de hatanede steril ortamda bayıltılarak yapılıyor ya müslüman olup olmamak sana kalmış bir şey ama çocuğunun sağlığı için en azından sünnet olması şart google den de erkeklerin neden sünnet olduğunu araştır anlayacaksın beni
00 Yorumladoğumdan sonra ilk hafta yaptırabilirsin. travma filan olmaz. ayrıca dini bir konu olarak bakma, sağlık açısından da önemli deniyor.
08 Yorumla
Soran1 yılYapilmamali bence
- 1 yıl
kuzenlerimin çocuklaına yapıldı doğum sonrası. bir zararı yok. hijyenik açıdan faydalı da deniyor. dini açıdan da eğer semavi din seçerse zaten ikisinde zorunlu, sadece birinde şart değil ve yasaklamıyor sünneti. deist ateist olursa da , hiç fark etmeyecek zaten, sünnet inanmamaya engel değil.
Soran1 yılPsikolojisini sordunuzmu
Soran1 yılSus konusma
- 1 yıl
Sünnet oldum olmam kötü mü
Soran1 yılKagan ne utanmazsin herkese cevap yazmissin kaybol burdan soru ac kendine
1 yılBen inancımı kendim seçtim agnostik oldum ama sünnet olup olmayacağıma ailem karar vermişti mesela. Bana da yanlış geliyor.
01 Yorumla
Soran1 yılEvett
Gizli Üye(25-29)1 yılÇocuk sünnet olmazsa penis i yumuşak kalır ilişki esnasında sorun yaşar sünnetli birisi serttir oğlum var ve bu yaz sünnet yapicaz
323 Yorumla
Soran1 yılYazik
Cevap sahibi1 yılSize de yazık ayrıca müslüman degilmissiniz biz muslumaniz
Cevap sahibi1 yılKendi dinini kendine sakla kötü yorum yapma o senin fikrin buda bizim fikrimiz.
Soran1 yılPsikoloji diyor
Cevap sahibi1 yılBen din ile alakalı demedim ama o din i söylemiş yorumda karşılık verdim ayrıca baştan ilişkisi ile yorumladım yorumu
Cevap sahibi1 yılBu kadar kasmayın ya
Cevap sahibi1 yılAmma abartiyorsunuz
Cevap sahibi1 yılSünnet olmayınca ilerde seks sırasında ilişkide sertlesmekte problem yaşıyor Muş bunu bir doktor dedi
Cevap sahibi1 yılYumuşak ilişki zor oluyormuş
Cevap sahibi1 yılÖyle olsa yasaklanirdi
Cevap sahibi1 yılSeni istismar mi ettiler o zaman
Cevap sahibi1 yılAnnen baban
Cevap sahibi1 yılDüşman ol o zaman annene babana
Soran1 yılAblacım küçükken banyo yaptirilan ve yaptırırken başkalarının izledigi çocukların dahi yani bu konularda çocukların psikolojisi asiri bozuluyor aileye dusman olan asosyal sessiz veya suclari olan insanlar niye öyle saniyosun bende aileme dusmanim
Cevap sahibi1 yılSana hayatında başarılar
Soran1 yılYa yok boş ver hatirlamiyorum ilac kullaniyom acmaya gerek yok
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ler
- 1 yıl
Cevap sahibi1 yılBana diyen doktora göre ilişkide iyi sünnet olmayan yumuşak olurmuş ilişkiye girmekte zorlanır mid
- 1 yıl
Ben sünnet oldum ama ilişkim olmadı
- 1 yıl
Yazsana bana sohbet edelim
Cevap sahibi1 yılEvliyim ben sen özele başka kapıya
- 1 yıl
Doğru düzgün konuş
Müslüman değilsen yaptırma zaten bu müslümanlar için
16 Yorumla
Soran1 yılBazilari İslam'da yok diyor bazilari var en iyisi yaptirilmamalibenve
Soran1 yılŞahsen yaptırılmamalı bence
- 1 yıl
Bir arkadasin bebeği vardı çiş yaparken aglardi çocuk zaten sünnet yaptıracakti ama annesinin yanında olmasıni bekliyordu artık onu bile bekleyemedi çocuğun aglamalarina dayanamadı yaptırdı iyi ki yaptırırdim dedi resmen cocuk Kanal dar diye ağlaya aglaya çiş yapıyormuş yavrum oldu da rahatladı... Şahsi fikrin tâbi saygı duyarım.. o
- 1 yıl
1 yılSünnet sağlıktır sen ne diyorsun kafanızdan bişeyler uydurmayın yok zevk duyuları falan
01 Yorumla
Soran1 yılBen de yaptırılmamalı
Sen kendi çocuğuna yaptırma düşüncelerini kendine sakla.
02 Yorumla
Soran1 yılYazikk
1 yılSünnet olması gerekli değil sünnet Yahudileri kölemen belli etmek için yapılmış bir uyvulama
31 Yorumla- 1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılYanlış anlama Müslüman değilim ama bana o kısım fazlalık gibi geliyor bence yapılmalı çünkü gereksiz geliyor
01 Yorumla
Soran1 yılBenceyapilmamali
1 yılislamdan bakşa
güzell din mi varr..15 Yorumla
Soran1 yılFaydası yok bana
- 1 yıl
diğerlerinden çokmu fayda gördün
Soran1 yılEvett
- 1 yıl
nasıl oluyor
- 1 yıl
nerde bu dediğin
1 yılTemizlik için yaptırılmalı
02 Yorumla
Soran1 yılTemizlik için ne psikoloji bozdular
- 1 yıl
Benim ki bozulmadı
1 yılsoran yok ki ya kestiler
02 Yorumla
Soran1 yılDusman ol la
- 1 yıl
anlamdım
Gizli Üye(30-35)1 yılsonuna kadar ktılıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBebekken yaptır bişey olmaz saglıklı bile
13 Yorumla
Soran1 yılYaptirmam ben ve yaptirilmamali bence
Cevap sahibi1 yılKendi bileceğin iş
- 1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılHer çocuk İslam üzre doğar
06 Yorumla
Soran1 yılAnlamadim
Cevap sahibi1 yılHer çocuk Müslüman doğar
Soran1 yılBu farklı bir görüş bunu araya katma lütfen
Cevap sahibi1 yılHayır farklı değil. Sünnet olmaları gerekir. Biyolojik olarak da sağlıklı olan o
Soran1 yılHer çocuk Müslüman doğmaz
Cevap sahibi1 yılDoğar
Sağlık için iyi olduğunu söylüyorlar
00 Yorumla
1 yılDoğru değil
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi