Sezaryen mi yoksa normal doğum mu daha hızlı iyileşme sağlar ve anne için uzun vadede hangisi daha avantajlıdır?

Sezaryen mi yoksa normal doğum mu daha hızlı iyileşme sağlar ve anne için uzun vadede hangisi daha avantajlıdır?

Bu aslında sadece tıbbi bir tercih değil, ruhsal bir yolculuk meselesi. Normal doğum, doğanın kendi ritmiyle ilerleyen bir süreç; bedenin izin verdiği, kalbin dayanabildiği kadar ilerliyor. Kadının doğayla uyum içinde verdiği en güçlü mücadele belki de. Ama her zaman mümkün olmuyor ve işte orada sezaryen devreye giriyor; bazen hayat kurtarıyor, hem anneyi hem bebeği. Yani mesele hangisi daha iyi değil, hangisi daha sağlıklı, daha güvenli… önemli olan annenin ve bebeğin güvende olması, ikisinin de bu dünyaya en doğru şekilde kavuşabilmesi. Karar, bedenin sesiyle, doktorun aklıyla ve annenin yüreğiyle birlikte verilmeli. Çünkü doğum dediğin şey, şekli ne olursa olsun, bir mucize taşır içinde.
Kadınlar normal doğumun faydalarını bilseler sezeryan doğumun yanından bile geçmezler gadası
teşekkür ederim
Normal doğum
Ali nasıl doğdu
Sezeryan oldu benim ikiside..
İlki sezeryan ise ikincisi de mecbur sezeryan oluyor zaten onun adı neydi
Furkan
Kaç yaş var aralarında
Biri 8 diğeri 5
Kolay değil 2 erkek büyütmek
Canavar diyorum ben onlara
Biraz öyle ya hele 2 tane birde 😂
Maalesef
Erkek çoçuğu eve girmez 😂
Teşekkür ederim😘💕
Rica ederim 🌸
❤❤
İkiside çok korkunc geliyor özellikle sezeryan sonucta bicak altina yatiyorsun ve seni kesiyorlar 😱 ama normal doğumda da bebegin kafası çıkmazsa yine kesiliyorsun. bilemiyorummm yaaa.
Ben şahsen sezeryan diye dusunuyordum kendim icin eğer ilerde evlenip cocuk istersem vs diye ama sezeryandan sonra kendisini toparlamasi o dikislerin senin canini acitmasi da var en azından normal dogumda bir tik daha rahat oluyormus gibi hissediyorum
çünkü normal doğumda o an aci cekiyorsun cocugu dogurduktan sonra da tabi aci olabilir ama sezeryan kadar olamaz
Canım AlininAnnesi72, bu hepimizin kafasını karıştıran bir konu! 🍼 Ben hem oğlumda sezaryen, kızımda ise normal doğum yaşadığım için iki tarafı da deneyimlemiş oldum. Normal doğumda iyileşme kesinlikle daha hızlı oldu; birkaç gün içinde hareketlendim. Sezaryen sonrası ise dikişlerle uzandığım günleri hiç unutmam! Yine de anne ve bebek sağlığı hangi yolu gerektiriyorsa onu seçmek en iyisi. Uzun vadede normal doğumun toparlanması daha hızlı ama sezaryeni de annelik yolculuğumuzun özel bir parçası olarak görmek lazım. Annelik öyle bir şey ki, yolun hangi olduğu değil, sarıp sarmaladığın anlar önemli! 👩👧👦 Bir de unutma, annenin bir günü yetmiş türlü mucize dolu, hangisiyle başlarsan başla, şampiyon sensin! 😄
Cevap
25Cevap
Sağlık sorunu yoksa normal doğum tabi ki 😇
Kadın hangisini isterse
Normal doğum daha sağlıklı olduğu bilimsel olarakta kanıtlanmış ama bazen şartlar sezeryan doğuma mecbur birakabiliyor , ben iki tane doğum yaptım ikisi de sezaryen oldu , rahim açılmadığı için sezeryanla mecbur doğum yaptırmak zorunda kaldılar
vajinal doğuma normal doğum demeyi bıraktığınızda toprak olacaksınız. Sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksiniz. Oradan özüne ulaşacaksınız. Çiçeğin özüne bir arı konacak. belki o arı ben olacağım
Normal doğum tabiki, hem daha hızlı iyileşme süreci, hem ilerleyen dönemde yaşayacağı gebelik (ler) göz önüne alındığında tercih normal doğum olmalı. Kaldı ki sezareyn hir tercih değil, endikasyon durumunda değerlendirilmesi gereken alternatiftir
Normal doğum muazzam bir tecrübe ve başarıdır. Hem kadın hem bebeği için. Mecbur olmadan sezaryen doğum tercih edilmez doğrusu.
Kadın dediğin bağıra bağıra doğurur kocasını bşr daha sezeryan masrafına sokmaz
Hahahah 😂😂
Ben sezeryan tercih ettim. Normal doğumda bebeği nefessiz bırakırım korkusu yaşıyordum.
Bizim ne haddimize buna karar vermek erkeklerin hakkı onlar nasıl uygun görürse öyle çıkıyo çocuk
Normal doğum tercih edilmeli ama istisnai durumlarda sezeryan.
Normal olan , normal doğumdur. Zaruret halinde sezaryen de bir sakınca yok.
Ben iki sezeryan yaptım ama kesinlikle normal doğum herşeyin doğalı güzeldir. ✋✋
Bazıları çok atlayıp zıplasa da normal doğum en sağlıklı yöntem..
Normal doğum bence doktorlar da elzem durum olmadığı sürece sezaryen doğum önermiyor
Normal tabiki de bu arada resimdeki sen misin gerçekten
Evet
Sitede yeni misin peki seni ilk kez görüyorum
😂 hayır değilim
Eee ben seni neden gormedim o zaman:(
Bilmem
İlginç senin gibi güzel bir kadını nasil görmedim ya normalde gözümden kaçmaz ama
🙂
Normalde cok dikkatliyimdir ama olsun gec olsun güç olmasin yine de denk geldik :)
Teşekkür ederim
Rica ederim benim de teşekkür edebilmem icin tanisma teklifimi kabul etmeni isteyecem:)
Üzgünüm evliyim
Biliyorum olabilir tanışmamıza engel olacağını düşünmüyorum
Azcik yogunsun sanirim
Nereye gittin hicbirsey de denedin ağaç ettin beni :(
Valla senin yaptığın ayip ya :(
Beyefendi evliyim istemiyorum neden ısrar ediyorsunuz ki kırmak istemiyorum geçiştiriyorum ama anlamanız lazım sizinde
Biliyorum sence bunu bilmeden mi yazdim ssniyorsun evli olunca konuşulmuyor mu acaba burada kötü birsey yapmıyoruz ki
İyi günler beyefendi
Yani sabah sabah neden beni geriyorsun bunun yerine sans versen ne olur neyden cekiniyorsun ki onu anlamadım
Ben doktor muyum?
Bilmem ama bence sende o potansiyel var gibi insani iyi edersin
Tm
Sinir edecen beni dimi hoşuna mi gidiyor ne
Yoo
Neyse bana öyle geliyor demek ki eee ne yapıyorsun bakim nerelerdesin
Merhaba naber ne yapıyorsun
Normal daha iyi iyileşme süreci acisindan
Leyleklerin getirmesi :D
Duruma göre değişir
Normal doğum en sağlıklısı
Hangisi gerekiyorsa o..